НАШИ ВОЗИЛА

Jaguar F‑PACEНашиот луксузен перформансен SUV ги соединува спортската управливост и драматичната убавина со секојдневната практичност и ефикасност.

SUV

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
DRIVETRAIN
AWD
МОТОР
Diesel/Petrol/Plug-in Hybrid
СЕДИШТА
5
ЕМИСИЈА НА CO2 g/km
Од 49*
ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО при комбиниран циклус l/100km
Од 2.2

Jaguar E‑PACEE‑PACE е првиот компактен СУВ на Jaguar. Тој е уникатна комбинација на изглед, агилност и динамично возење.

SUV

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
DRIVETRAIN
FWD/AWD
МОТОР
Diesel/Petrol/Plug-in Hybrid
СЕДИШТА
5
ЕМИСИЈА НА CO2 g/km
Од 32*
ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО при комбиниран циклус l/100km
Од 1.4

JAGUAR I‑PACEПретставување на првиот целосно електричен перформансен SUV на Jaguar.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
DRIVETRAIN
AWD
ПОГОНСКИ СИСТЕМ
електричен
СЕДИШТА
5
АВТОНОМИЈА
470km
ПОЛНЕЊЕ
Со брз полнач со еднонасочна струја - DC со моќност од 50kW I‑PACE може да постигне автономија од 63 km за 15 минути*.

Jaguar F‑TYPE COUPÉМоќен, агилен и сосема посебен. Вистински спортски автомобил на Jaguar.

COUPÉ

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
DRIVETRAIN
RWD/AWD
ПОГОНСКИ СИСТЕМ
Petrol
СЕДИШТА
2
ЕМИСИЈА НА CO2 g/km
Од 215*
ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО при комбиниран циклус l/100km
Од 9.5*

JAGUAR F‑TYPE CONVERTIBLEМоќен, агилен и сосема посебен. Вистински спортски автомобил на Jaguar.

CONVERTIBLE

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
DRIVETRAIN
RWD/AWD
ПОГОНСКИ СИСТЕМ
Petrol
СЕДИШТА
2
ЕМИСИЈА НА CO2 g/km
Од 218*
ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО при комбиниран циклус l/100km
Од 9.6*

JAGUAR XEНајнапредниот, најефикасниот и најпрефинетиот спортски седан произведен од Jaguar досега.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
DRIVETRAIN
RWD/AWD
МОТОР
Diesel/Petrol/MHEV
СЕДИШТА
5
ЕМИСИЈА НА CO2 g/km
Од 127* со автоматска трансмисија
ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО при комбиниран циклус l/100km
Од 4.8* со автоматска трансмисија

JAGUAR XFТипичен Jaguar. Самоуверениот дизајн на XF се издвојува од останатите.

SALOON

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
DRIVETRAIN
RWD/AWD
МОТОР
Diesel/Petrol/MHEV
СЕДИШТА
5
ЕМИСИЈА НА CO2 g/km
Од 129*
ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО при комбиниран циклус l/100km
Од 4.9*

JAGUAR XFТипичен Jaguar. Самоуверениот дизајн на XF се издвојува од останатите.

SPORTBRAKE

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
DRIVETRAIN
RWD/AWD
МОТОР
Diesel/Petrol/MHEV
СЕДИШТА
5
ЕМИСИЈА НА CO2 g/km
Од 137*
ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО при комбиниран циклус l/100km
Од 5.2*

WLTP is the new official EU test used to calculate standardised fuel consumption and CO₂ figures for passenger cars. It measures fuel, energy consumption, range and emissions. This is designed to provide figures closer to real-world driving behaviour. It tests vehicles with optional equipment and with a more demanding test procedure and driving profile.

The figures provided are NEDC2 calculated from official manufacturer's WLTP tests in accordance with EU legislation. For comparison purposes only. Real world figures may differ. CO₂ and fuel economy figures may vary according to wheel fitment and optional extras fitted. NEDC2 are figures calculated using a Government formula from WLTP figures equivalent to what they would have been under the old NEDC test. The correct tax treatment can then be applied.