JAGUAR E-PACE

МОДЕЛИ

МОДЕЛИ

Изгледот и чувството на секој модел се дефинира со група на уникатни карактеристики.

ПАКЕТИ НА СПЕЦИФИКАЦИИ

Секој пакет нуди дополнително ниво на опрема и ексклузивни карактеристики.

ВЕРЗИИ

Ексклузивна интерпретација на возилото. Ограничена во време или по број.

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P250 AWD AUTOMATIC MHEV

Максимална брзина km/h

229

Забрзување 0-100 km/h во секунди

7,5

Комбинирано l/100km

7,7†
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • ЛЕД фарови со препознатливи светла за дневно возење DRL
ТРКАЛА И ОПЦИИ
 • 17" Style 1005, 10 краци, во матирана темносива боја Satin Dark Grey1
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Волан со сегменти обложени со кожа
 • Метални плочки на праговите со натпис Jaguar
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со рачно поместување во 8 насоки
 • Седишта од мебел-штоф во црната боја Ebony со внатрешност во боите Ebony/Ebony
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Екран на допир од 11.4"
 • Систем за информации и забава Pivi
 • Apple CarPlay® 3
 • Android AutoTM 4
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Систем од камери за 3Д опкружувачка слика
 • Итно кочење
 • Помош за задржување во коловозната лента
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P250 AWD AUTOMATIC MHEV

Максимална брзина km/h

229

Забрзување 0-100 km/h во секунди

7,5

Комбинирано l/100km

7,7†
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
 • Задни трепкачи за правец со анимација
ТРКАЛА И ОПЦИИ
 • 18" Style 5048, 5 краци, во сјајна сребрена боја Gloss Sparkle Silver
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Волан со сегменти обложени со кожа
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично поместување во 12 насоки со наслони за глава со рачно поместување во 2 насоки
 • Седишта од перфорирана кожа Taurus во црната боја Ebony или седишта од PVC во боите Ebony/Ebony
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Pivi Pro со функцијата Smart Settings и системот за навигација Connected Navigation Pro5
 • Пакет Online со функцијата План за податоци6
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Систем од камери за 3Д опкружувачка слика
 • Препознавање сообраќаен знак и Прилагодлив ограничувач на брзината
 • Помош за задржување во коловозната лента
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P250 AWD AUTOMATIC MHEV

Максимална брзина km/h

229

Забрзување 0-100 km/h во секунди

7,5

Комбинирано l/100km

7,7†
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање, мемориска функција и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
 • Помош за автоматски долги светла (AHBA)
ТРКАЛА И ОПЦИИ
 • 19" Style 5049, 5 краци, во сјајна сребрена боја Gloss Sparkle Silver
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Волан со сегменти обложени со кожа
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично поместување во 12 насоки со наслони за глава со рачно поместување во 2 насоки
 • Седишта од перфорирана кожа Taurus во црната боја Ebony или седишта од PVC во боите Ebony/Ebony
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Pivi Pro со функцијата Smart Settings и системот за навигација Connected Navigation Pro5
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Пакет Online со функцијата План за податоци6
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Систем од камери за 3Д опкружувачка слика
 • Пакет Blind Spot Assist7
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P250 AWD AUTOMATIC MHEV

Максимална брзина km/h

229

Забрзување 0-100 km/h во секунди

7,5

Комбинирано l/100km

7,7†
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • ЛЕД фарови со препознатливи светла за дневно возење DRL
ТРКАЛА И ОПЦИИ
 • 17" Style 1005, 10 краци, во матирана темносива боја Satin Dark Grey1
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Кожен волан со знакот R-Dynamic
 • Метални плочки на праговите со знакот R-Dynamic
 • Метални педали со сјајна површина
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со рачно поместување во 8 насоки
 • Спортски седишта од велур во црната боја Ebony и PVC во боите Ebony/Ebony
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Екран на допир од 11.4"
 • Систем за информации и забава Pivi
 • Apple CarPlay® 3
 • Android AutoTM 4
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Систем од камери за 3Д опкружувачка слика
 • Помош за задржување во коловозната лента
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P300e AWD AUTOMATIC PHEV

Максимална брзина km/h

216

Забрзување 0-100 km/h во секунди

6,5

Комбинирано l/100km

2,0†
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
 • Задни трепкачи за правец со анимација
ТРКАЛА И ОПЦИИ
 • 18" Style 5118, 5 краци, во матирана црна боја Satin Black со контрастна завршна обработка со дијамант
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Кожен волан со знакот R-Dynamic
 • Метална плоча за прагот на багажниот простор
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично поместување во 12 насоки со наслони за глава со рачно поместување во 2 насоки
 • Спортски седишта од перфорирана кожа Taurus во црната боја Ebony или од PVC во боите Ebony/Ebony
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Pivi Pro со функцијата Smart Settings и системот за навигација Connected Navigation Pro5
 • Пакет Online со функцијата План за податоци6
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Систем од камери за 3Д опкружувачка слика
 • Препознавање сообраќаен знак и Прилагодлив ограничувач на брзината
 • Помош за задржување во коловозната лента
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P300e AWD AUTOMATIC PHEV

Максимална брзина km/h

216

Забрзување 0-100 km/h во секунди

6,5

Комбинирано l/100km

2,0†
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
 • Крајна врата со електромоторен погон
ТРКАЛА И ОПЦИИ
 • 19" Style 5049, 5 краци, во сјајна сребрена боја Gloss Sparkle Silver
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Кожен волан со знакот R-Dynamic
 • Метална плоча за прагот на багажниот простор
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично поместување во 12 насоки и мемориска функција на седиштето за возачот, наслони за глава со рачно поместување во 2 насоки
 • Спортски седишта од перфорирана кожа Taurus во црната боја Ebony или од PVC во боите Ebony/Ebony
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Pivi Pro со функцијата Smart Settings и системот за навигација Connected Navigation Pro5
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Пакет Online со функцијата План за податоци6
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Систем од камери за 3Д опкружувачка слика
 • Пакет Blind Spot Assist7
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P300e AWD AUTOMATIC PHEV

Максимална брзина km/h

216

Забрзување 0-100 km/h во секунди

6,5

Комбинирано l/100km

2,0†
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Премиум ЛЕД фарови со препознатливи светла за дневно возење DRL
 • Влегување без клуч
ТРКАЛА И ОПЦИИ
 • 20” Style 5120, 5 двојни краци, во матирана темносива боја Satin Dark Grey со контрастна завршна обработка со дијамант
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Кожен волан со знакот R-Dynamic
 • Метална плоча за прагот на багажниот простор
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично поместување во 16 насоки и мемориска функција на седиштето за возачот, наслони за глава со рачно поместување во 2 насоки
 • Спортски седишта од перфорирана кожа Windsor во боите Ebony/Ebony
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Pivi Pro со функцијата Smart Settings и системот за навигација Connected Navigation Pro5
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Аудио систем MeridianTM
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Систем од камери за 3Д опкружувачка слика
 • Пакет Driver Assist
 • Пакет Blind Spot Assist7

E‑PACE R‑DYNAMIC BLACK

Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P300e AWD AUTOMATIC PHEV

Максимална брзина km/h

216

Забрзување 0-100 km/h во секунди

6,5

Комбинирано l/100km

2,0†
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Фиксен панорамски покрив
 • Пакет Black Exterior со црни куќишта на ретровизорите
 • ЛЕД фарови со препознатливи светла за дневно возење DRL со задни трепкачи за правец со анимација и системот Помош за автоматски долги светла (AHBA)
 • Ретровизори на вратите со греење, електромоторно затворање и приодни светла
ДИНАМИКА
 • Динамика којашто може да се конфигурира
ТРКАЛА И ОПЦИИ
 • 19" Style 5119, 5 краци, матирана темносива боја Satin Dark Grey
 • Црвени шепи на кочниците
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Кожен волан со знакот R-Dynamic
 • Метални плочки на праговите со знакот R-Dynamic
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично поместување во 12 насоки и мемориска функција на седиштето за возачот, наслони за глава со рачно поместување во 2 насоки
 • Седишта од два типа на кожа во црната боја Ebony со внатрешност во боите Ebony/Ebony​
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Pivi Pro со системот за навигација Connected Navigation Pro5
 • Пакет Online со функцијата План за податоци6
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Камера за поглед наназад
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
 • Препознавање сообраќаен знак и Прилагодлив ограничувач на брзината
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P300 AWD AUTOMATIC MHEV

Максимална брзина km/h

241

Забрзување 0-100 km/h во секунди

6,9

Комбинирано l/100km

7,7†
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Премиум ЛЕД фарови со препознатливи светла за дневно возење DRL
 • Влегување без клуч
ТРКАЛА И ОПЦИИ
 • 20” Style 5120, 5 двојни краци, во матирана темносива боја Satin Dark Grey со контрастна завршна обработка со дијамант
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Волан со сегменти обложени со кожа
 • Осветлени метални плочки на праговите со натпис Jaguar
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично поместување во 12 насоки со наслони за глава со рачно поместување во 2 насоки
 • Спортски седишта од перфорирана кожа Taurus во црната боја Ebony или од PVC во боите Ebony/Ebony
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Pivi Pro со функцијата Smart Settings и системот за навигација Connected Navigation Pro5
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Аудио систем MeridianTM
 • Head-up дисплеј
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Систем од камери за 3Д опкружувачка слика
 • Пакет Blind Spot Assist

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

PLUG-IN HYBRID

PLUG-IN HYBRID

Откријте повеќе за електричните возила.
СПЕЦИФИКАЦИИ

СПЕЦИФИКАЦИИ

Истражете ги подобрените детали. Дознајте повеќе за перформансите на моторот, димензиите и потрошувачката на гориво.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
ОПЦИИ И ДОДАТОЦИ

ОПЦИИ И ДОДАТОЦИ

Внесете го Вашиот карактер или опремете го Вашиот E-PACE со практични додатоци. Нашата широка палета Ви овозможува да го оптимизирате Вашето возило за да одговара на Вашите потреби.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ОПЦИИТЕ И ДОДАТОЦИТЕ

††Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ со целосно наполнета батерија. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2, потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала, вградените додатоци, актуелната патека и состојбата на батеријата. Вредностите за автономијата се базираат на сериско возило по стандардизирана патека.

Наведените вредности се пресметани според NEDC (New European Driving Cycle – Нов европски циклус на возење) според официјалните тестови на производителот. Вредностите можат да варираат во зависност од опкружувањето и стилот на возење. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат.


1Тркалата од 17" Style 1005, 10 краци, во матирана темносива боја се стандард со моторите D165, P160 и P200. Тркалата од 18" Style 5048, 5 краци, во сјајна сребрена боја Sparkle се стандард со сите други мотори.​

2Тркалата од 17" Style 1005, 10 краци, во матирана темносива боја се стандард со моторите D165, P160 и P200. Тркалата од 18" Style 5118, 5 краци, во матирана црна боја со контрастна завршна обработка со дијамант се стандард со сите други мотори.

3Вашиот автомобил е подготвен за Apple CarPlay. Услугите што се нудат преку Apple CarPlay зависат од достапноста на функцијата во Вашата земја. За подетални информации погледнете на https://www.apple.com/uk/ios/feature-availability/#apple-carplay.

4Вашиот автомобил е подготвен за Android Auto. Услугите што се нудат преку Android Auto зависат од достапноста на функцијата во Вашата земја. За подетални информации погледнете на https://www.android.com/auto/.

5Системот Поврзана навигација ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Jaguar.

6Се применува политика за фер користење. Вклучува претплата од 1 година што може да се обнови по почетниот услов.

7Системот Помош за мртов агол може да помогне да се спречат судари. Ако Вашето возило забележи друг автомобил во Вашиот мртов агол кога почнувате да менувате коловозна лента, тогаш корективното движење на воланот ќе Ви укаже дека Вашето возило треба да го оддалечите ако се забележи потенцијален судар.

Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.

Имајте во предвид дека стандардните карактеристики може да бидат заменети кога избирате алтернативно ниво на опрема. Исто така, стандардните карактеристики може да се разликуваат во зависност од земјата на купување, од варијантата на моторот и трансмисијата.

Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте го Вашиот локален продавач или конфигурирајте го Вашето возило онлајн.

Карактеристиките на Pivi и InControl, услугите од трети страни, опциите и нивната достапност и понатаму се во зависност од пазарот – проверете кај Вашиот локален продавач на Jaguar за нивната достапност и целосните услови за користење на локалниот пазар. Одредени функции доаѓаат со претплата што ќе бара подоцнежно обновување по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација. Информациите и сликите што се прикажани во однос на InControl технологијата, вклучувајќи екрани или секвенци, се предмет на ажурирања на софтверот, контрола на верзијата и други системски/визуелни измени во зависност од избраните опции.

Apple CarPlay е трговска марка на Apple Inc. Може да се применуваат условите за користење на крајниот корисник на Apple Inc.
Android Auto е трговска марка на Google LLC.
App Store е трговска марка на Apple Inc.
Google Play Store е трговска марка на Google LLC.
Meridian е регистрирана трговска марка на Meridian Audio Ltd. Trifield и уредот three fields е трговска марка на Trifield Productions Ltd.