CELEBRATING JAGUAR SPORTS CARS WITH THE FINAL JAGUAR F-TYPE.
Pixel LED headlights with signature DRL

Пиксел ЛЕД фаровите со препознатливо светло за дневно возење DRL се соединуваат со аеродинамичните линии на Jaguar F‑TYPE. Трепкачите за правец со анимација минуваат преку „Ј“ потписот.

Отворите за воздух во крилата се карактеризираат со препознатливиот јагуар во скок (заштитен знак на Jaguar), останувајќи верни на нашите принципи за изработка на неодолив дизајн воден од перформанси.

Интензивни препознатливи ЛЕД крајни светла со монограм детали.
F-Type Coupe 24MY
КЛИКНЕТЕ ЗА КОМУНИКАЦИЈА

The scripted glovebox button and the embossed Jaguar leaper on the Windsor leather Performance seats

Брзо сместете се во Вашиот автомобил со седиштата Performance со приспособување во 12 насоки и мемориска функција. Опцијата за греење и ладење нуди уште поголем комфор.

Функцијата Осветлување во кабината коешто може да се конфигурира обезбедува дополнителен детаљ за персонализација преку понудените пет бои. Опција кај F‑TYPE R‑Dynamic, а стандард кај сите други модели.

Натписот на копчето на касетата кај совозачот и втиснатиот знак со јагуарот во скок (заштитен знак на Jaguar) на седиштата Performance од кожата Windsor се суптилно признание за наследството на Jaguar F‑TYPE.

КАРАКТЕРИСТИКИ

Innovative technologies reduce fuel consumption and CO2 emissions with no compromise on performance.

Во Jaguar F-TYPE за погонски единици се користат највозбудливите мотори. Иновативните технологии ги намалуваат потрошувачката на гориво и емисијата на CO2 без да се ослабат перформансите.

Бројни технологии за динамиката го поткрепуваат агилното возење на Jaguar F-TYPE, од Погонот на сите тркала до Динамика којашто може да се конфигурира и Приспособлива динамика.

На Интерактивниот дисплеј за возачот со екран од 12,3“ имате пристап до целосна 3Д мапа, информации за возењето, навигацијата и Вашиот медиум. Или, со системот за поврзана навигација Connected Navigation Pro, добивате информации за сообраќајот во реално време.

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

JAGUAR F‑TYPE R‑DYNAMIC COUPÉ

JAGUAR F‑TYPE R‑DYNAMIC COUPÉ

 • Пакет R-Dynamic опрема за каросеријата
 • Пиксел ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Кожен волан
 • Предни седишта со електрично поместување во 6 насоки
 • Променлив активен издувен систем
JAGUAR F‑TYPE R‑DYNAMIC CONVERTIBLE

JAGUAR F‑TYPE R‑DYNAMIC CONVERTIBLE

 • Пакет R-Dynamic опрема за каросеријата
 • Пиксел ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Кожен волан
 • Предни седишта со електрично поместување во 6 насоки
 • Променлив активен издувен систем
JAGUAR F‑TYPE R75 COUPÉ

JAGUAR F‑TYPE R75 COUPÉ

 • Пакет R опрема за каросеријата
 • Red brake calipers
 • Кожен волан со знакот R
 • Предни седишта со електрично поместување во 12 насоки и мемориска функција
 • Променлив активен издувен систем
JAGUAR F‑TYPE R75 CONVERTIBLE

JAGUAR F‑TYPE R75 CONVERTIBLE

 • Пакет R опрема за каросеријата
 • Red brake calipers
 • Кожен волан со знакот R
 • Предни седишта со електрично поместување во 12 насоки и мемориска функција
 • Променлив активен издувен систем
JAGUAR F‑TYPE 75 COUPÉ

JAGUAR F‑TYPE 75 COUPÉ

 • Пакет Exterior Black Design
 • Пиксел ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Кожен волан
 • Предни седишта со електрично поместување во 12 насоки и мемориска функција
 • Променлив активен издувен систем
JAGUAR F‑TYPE 75 CONVERTIBLE

JAGUAR F‑TYPE 75 CONVERTIBLE

 • Пакет Exterior Black Design
 • Пиксел ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Кожен волан
 • Предни седишта со електрично поместување во 12 насоки и мемориска функција
 • Променлив активен издувен систем

ДВЕ ВЕРЗИИ. ЕДНО НАСЛЕДСТВО. ИСТРАЖЕТЕ ГИ УНИКАТНИТЕ ДИЗАЈНЕРСКИ ДЕТАЛИ НА F-TYPE 75 И F-TYPE R75

EXPLORE DETAILS OF F-TYPE 75 AND F-TYPE R75

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

EXPLORE JAGUAR F‑TYPE MODELS

МОДЕЛИ НА JAGUAR F‑TYPE

Погледнете ја целата серија на модели.
EXPLORE JAGUAR F‑TYPE SPECIFICATIONS

СПЕЦИФИКАЦИИ

Погледнете ги фактите и бројките.
EXPLORE JAGUAR F‑TYPE GALLERY

ГАЛЕРИЈА

Погледнете ги сликите со Jaguar F‑TYPE.

1Во зависност од пазарот.


Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте го Вашиот локален продавач или конфигурирајте го Вашето возило онлајн.


Карактеристиките на InControl, опциите и нивната достапност и понатаму се во зависност од пазарот – проверете кај Вашиот локален продавач на Jaguar за нивната достапност и целосните услови за користење на локалниот пазар. Информациите и сликите што се прикажани во однос на InControl технологијата, вклучувајќи екрани или секвенци, се предмет на обновувања на софтверот, контрола на верзијата и други системски/визуелни измени во зависност од избраните опции. Одредени функции бараат погодна SIM картичка со соодветен договор што ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто ве советувал Вашиот продавач. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација. Апликацијата Remote треба да се преземе од Apple/Play Store. Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно.


Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.