JAGUAR F-TYPE СПЕЦИФИКАЦИИ

JAGUAR F-TYPE SPECIFICATIONS

МАКСИМАЛНА БРЗИНА

300km/h

Кај F-TYPE R75

ЗАБРЗУВАЊЕ

3,7 km/h

Кај F-TYPE R75

МАКСИМАЛНА МОЌНОСТ

575/423/6.500 PS/KW/врт/мин

Кај F-TYPE R75

МАКСИМАЛЕН ВРТЕЖЕН МОМЕНТ

700/3.500-5.000 Nm/врт/мин

Кај F-TYPE R75
F-TYPE COUPÉ
P300 RWD AUTOMATIC
F-TYPE COUPÉ R-DYNAMIC

F-TYPE COUPÉ R-DYNAMIC

P300 RWD AUTOMATIC

ПЕРФОРМАНСИ
Максимална брзина km/h 250
Забрзување (сек.) 0-100 km/h 5,9
ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО
ПОГОНСКИ СИСТЕМ
ТЕЖИНИ
ДИМЕНЗИИ
ВИСИНА ВО КАБИНАТА
ПРОСТОР ЗА НОЗЕТЕ
ВОЛУМЕН НА БАГАЖНИОТ ПРОСТОР
КРУГ НА ВРТЕЊЕ

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

F‑TYPE MODELS

МОДЕЛИ НА JAGUAR F‑TYPE

Погледнете ја целата серија на модели.
F‑TYPE GALLERY

ГАЛЕРИЈА

Погледнете ги сликите со Jaguar F‑TYPE.
F‑TYPE OVERVIEW

ПРЕГЛЕД

Најубавиот британски спортски автомобил.

Погледнете ги WLTP вредностите.​​


Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2 и за потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, поставените тркала и вградените додатоци.


1.584 со тркала од 20".
1.628 со тркала од 20".
Сув волумен: Волуменот се мери со помош на мерни блокови (200mm x 50mm x 100mm) во согласност со VDA.
Воден волумен: Волуменот се мери со симулација на полнење на багажниот простор со течност.