JAGUAR XE

МОДЕЛИ

МОДЕЛИ

Изгледот и чувството на секој модел се дефинира со група на уникатни карактеристики.

ПАКЕТИ НА СПЕЦИФИКАЦИИ

Секој пакет нуди дополнителни спецификации и ексклузивни карактеристики.

ВЕРЗИИ

Ексклузивна интерпретација на возилото. Ограничена во време или по број.

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P250 RWD AUTOMATIC

Максимална брзина km/h

242

Забрзување 0‑100 km/h во секунди

6.7

Комбинирано l/100km

6.7†
Главни карактеристики

Главни карактеристики

НАДВОРЕШНА ОПРЕМА
 • Премиум ЛЕД фарови со препознатливи светла за дневно и Auto High Beam Assist
 • Ретровизори на вратите со автоматско придушување, електромоторно затворање, греење и приодни светла (автоматско придушување на страната на возачот)
ТРКАЛА И ОПЦИИ
 • 18" Style 5121, 5 краци, во сребрената боја Gloss Sparkle Silver
ВНАТРЕШНА ОПРЕМА
 • Внатрешен ретровизор со автоматско придушување
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Perforated grained leather Предни седишта со електрично прилагодување во 12 насоки со наслони за глава со рачно прилагодување во 2 насоки
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • 10” Touchscreen with Pivi Infotainment System
 • Smartphone Pack with Apple CarPlay®1 and Android AutoTM2
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
 • Предупредување за напуштање на коловозната лента
 • Систем од камери за опкружувачка слика во 360º
 • Надзор на состојбата на возачот
 • Итно кочење
 • Контрола на патната брзина и Ограничувач на брзината
 • Five Star Euro NCAP rating
CONVENIENCE
 • Secure Tracker 12 Months Subscription
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P250 RWD AUTOMATIC

Максимална брзина km/h

242

Забрзување 0‑100 km/h во секунди

6.7

Комбинирано l/100km

6.7†
Главни карактеристики

Главни карактеристики

НАДВОРЕШНА ОПРЕМА
 • Премиум ЛЕД фарови со препознатливи светла за дневно и Auto High Beam Assist
 • Ретровизори на вратите со автоматско придушување, електромоторно затворање, греење и приодни светла (автоматско придушување на страната на возачот)
ТРКАЛА И ОПЦИИ
 • 18" Style 1049, 10 двојни краци, во сребрената боја Gloss Black со контрастна завршна обработка со дијамант
ВНАТРЕШНА ОПРЕМА
 • Внатрешен ретровизор со автоматско придушување
 • Meshed Aluminium trim finisher​
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Perforated grained leather 12-way electric front sport seats with 2-way manual headrests with contrast stitching
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • 10” Touchscreen with Pivi Infotainment System
 • Smartphone Pack with Apple CarPlay®1 and Android AutoTM2
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
 • Предупредување за напуштање на коловозната лента
 • Систем од камери за опкружувачка слика во 360º
 • Надзор на состојбата на возачот
 • Итно кочење
 • Контрола на патната брзина и Ограничувач на брзината
 • Five Star Euro NCAP rating
CONVENIENCE
 • Secure Tracker 12 Months Subscription
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P250 RWD AUTOMATIC

Максимална брзина km/h

242

Забрзување 0‑100 km/h во секунди

6.7

Комбинирано l/100km

6.7†
Главни карактеристики

Главни карактеристики

НАДВОРЕШНА ОПРЕМА
 • Премиум ЛЕД фарови со препознатливи светла за дневно и Auto High Beam Assist
 • Ретровизори на вратите со автоматско придушување, електромоторно затворање, греење и приодни светла (автоматско придушување на страната на возачот)
ТРКАЛА И ОПЦИИ
 • 18" Style 5029, 5 двојни краци, во сребрената боја Gloss Dark Grey со контрастна завршна обработка со дијамант
ВНАТРЕШНА ОПРЕМА
 • Внатрешен ретровизор со автоматско придушување
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Perforated grained leather 12-way electric front sport seats with 2-way manual headrests with contrast stitching
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • 10” Touchscreen with Pivi Pro Infotainment System
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Online Пакет со Data Plan3
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Пакет Blind Spot Assist4
 • Препознавање сообраќаен знак и Прилагодлив ограничувач на брзината
 • Систем од камери за опкружувачка слика во 360º
 • Five Star Euro NCAP rating
CONVENIENCE
 • Влегување без клуч​
 • Secure Tracker 12 Months Subscription
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P250 RWD AUTOMATIC

Максимална брзина km/h

242

Забрзување 0‑100 km/h во секунди

6.7

Комбинирано l/100km

6.7†
Главни карактеристики

Главни карактеристики

НАДВОРЕШНА ОПРЕМА
 • Премиум ЛЕД фарови со препознатливи светла за дневно и Auto High Beam Assist
 • Ретровизори на вратите со автоматско придушување, електромоторно затворање, греење и приодни светла (автоматско придушување на страната на возачот)
ТРКАЛА И ОПЦИИ
 • 19" Style 1050, 10 двојни краци, во сребрената боја Gloss Dark Grey со контрастна завршна обработка со дијамант
ВНАТРЕШНА ОПРЕМА
 • Внатрешен ретровизор со автоматско придушување
 • Фурнир Gloss Grey Figured Ebony
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Perforated Windsor leather 16-way electric driver memory front sport seats with 2-way manual headrests and contrast stitching
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • 10” Touchscreen with Pivi Pro Infotainment System
 • Lower Touchscreen
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Online Пакет со Data Plan3
 • Аудио систем MeridianTM со 3Д опкружувачки звук
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Пакет Driver Assist
 • Систем од камери за опкружувачка слика во 360º
 • Five Star Euro NCAP rating
CONVENIENCE
 • Влегување без клуч​
 • Управувачки столб со електрично прилагодување
 • Secure Tracker 12 Months Subscription
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P300 AWD AUTOMATIC

Максимална брзина km/h

250

Забрзување 0‑100 km/h во секунди

5.9

Комбинирано l/100km

7.4†
Главни карактеристики

Главни карактеристики

ЕКСКЛУЗИВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
 • Украсна маска во сјајна црна боја со порабување во сјајна црна боја, странични отвори за воздух и порабување на прозорците во сјајна црна боја
 • Уникатни црни странични прагови и куќишта на ретровизорите
КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Премиум ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL и Помош за автоматски долги светла (AHBA)
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
ТРКАЛА И ОПЦИИ
 • 19” Style 5031, сјајна црна боја
 • Црвени шепи на кочниците
 • Предни кочници со дијаметар од 355 mm, а задни со дијаметар од 325 mm
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Внатрешен ретровизор со автоматско придушување
 • Завршни украсни детали во сјајна црна боја
 • Метални педали со сјајна површина
 • Премиум осветлување во кабината
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни спортски седишта од перфорирана двослојна кожа со електрично поместување во 12 насоки, греење, мемориска функција на седиштето за возачот, наслони за глава со рачно поместување во 2 насоки
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Екран на допир од 10” со системот за информации и забава Pivi Pro3
 • Безжично Apple CarPlay®1 и Android AutoTM2
 • Пакет Online со план за податоци4
 • Аудио систем MeridianTM
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Итно кочење
 • Камера за поглед наназад
 • Приспособлива контрола на патната брзина
 • Надзор на состојбата на возачот
 • Помош за задржување во коловозната лента
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
 • Набљудување за спречување судар одзади
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината
 • Пет ѕвездички според Euro NCAP тестовите за безбедност
ПОГОДНОСТ
 • Влегување без клуч​
 • Secure Tracker (12-месечна претплата)
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P300 AWD AUTOMATIC

Максимална брзина km/h

250

Забрзување 0‑100 km/h во секунди

5.9

Комбинирано l/100km

7.4†
Главни карактеристики

Главни карактеристики

ЕКСКЛУЗИВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
 • Знаци 300 sport
КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Премиум ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL и Помош за автоматски долги светла (AHBA)
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање, меморија и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
 • Црн контрастен покрив
 • Пакет Black Exterior
 • Спојлер на крајната врата
ТРКАЛА И ОПЦИИ
 • 20" Style 1014, завршна обработка со дијамант со контрастна матирана сива боја
 • Предни кочници со дијаметар од 355 mm, а задни со дијаметар од 325 mm
 • Тенко резервно тркало од легура
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Внатрешен ретровизор со автоматско придушување
 • Алуминиумска декоративна површина во стилот Monogram
 • Метални педали со сјајна површина
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни спортски седишта од перфорирана двослојна кожа со електрично поместување во 12 насоки, греење, мемориска функција на седиштето за возачот, наслони за глава со рачно поместување во 2 насоки
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Екран на допир од 10” со системот за информации и забава Pivi Pro3
 • Безжично Apple CarPlay®1 и Android AutoTM2
 • Пакет Online со план за податоци4
 • Аудио систем MeridianTM
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Пакет Driver Assist
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината
 • Камера за поглед наназад
 • Пет ѕвездички според Euro NCAP тестовите за безбедност
ПОГОДНОСТ
 • Влегување без клуч​
 • Secure Tracker (12-месечна претплата)

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

СПЕЦИФИКАЦИИ

СПЕЦИФИКАЦИИ

Погледнете ги фактите и бројките.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
ГАЛЕРИЈА

ГАЛЕРИЈА

Погледнете ги сликите со Jaguar XE.
ПОГЛЕДНЕТЕ ЈА ГАЛЕРИЈАТА
ПРЕГЛЕД

ПРЕГЛЕД

Jaguar до срж.
ИСТРАЖЕТЕ ГО ПРЕГЛЕДОТ

††Погледнете ги WLTP вредностите.
Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2 и за потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, поставените тркала и вградените додатоци.


1 Вашиот автомобил е подготвен за Apple CarPlay. Услугите што се нудат преку Apple CarPlay зависат од достапноста на функцијата во Вашата земја. За подетални информации погледнете на https://www.apple.com/uk/ios/feature-availability/#apple-carplay.

2 Вашиот автомобил е подготвен за Android Auto. Услугите што се нудат преку Android Auto зависат од достапноста на функцијата во Вашата земја. За подетални информации погледнете на https://www.android.com/auto/.

3 Системот Поврзана навигација ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Jaguar.

4Се применува политика за фер користење. Вклучува претплата од 1 година што може да се обнови по почетниот услов.


Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.


Имајте во предвид дека стандардните карактеристики може да бидат заменети кога избирате алтернативно ниво на опрема. Исто така, стандардните карактеристики може да се разликуваат во зависност од земјата на купување, од варијантата на моторот и трансмисијата.​


Карактеристиките на Pivi и InControl, услугите од трети страни, опциите и нивната достапност и понатаму се во зависност од пазарот – проверете кај Вашиот локален продавач на Jaguar за нивната достапност и целосните услови за користење на локалниот пазар. Одредени функции доаѓаат со претплата што ќе бара подоцнежно обновување по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација. Информациите и сликите што се прикажани во однос на InControl технологијата, вклучувајќи екрани или секвенци, се предмет на ажурирања на софтверот, контрола на верзијата и други системски/визуелни измени во зависност од избраните опции.​ Amazon, Alexa и сите поврзани лого знаци се трговски марки на Amazon.com, Inc. или неговите филијали. Одредени функции на Alexa зависат од технологијата паметен дом. За да користите Amazon Alexa треба да имате Amazon сметка.

Apple CarPlay е трговска марка на Apple Inc. Може да се применуваат условите за користење за крајниот корисник на Apple Inc.​

Android Auto е трговска марка Google LLC.​

App Store е трговска марка на Apple Inc. Google Play Store е трговска марка на Google LLC.​​

Meridian е регистрирана трговска марка на Meridian Audio Ltd. Trifield и уредот three fields е трговска марка на Trifield Productions Ltd.​