JAGUAR F-PACE
МОДЕЛИ

МОДЕЛИ

Изгледот и чувството на секој модел се дефинира со група на уникатни карактеристики.

ПАКЕТИ НА СПЕЦИФИКАЦИИ

Секој пакет нуди дополнителни спецификации и ексклузивни карактеристики.

SV

SV Збогатен дизајн и персонализација.

МОДЕЛИ

Изгледот и чувството на секој модел се дефинира со група на уникатни карактеристики.

ПАКЕТИ НА СПЕЦИФИКАЦИИ

Секој пакет нуди дополнителни спецификации и ексклузивни карактеристики.

SV

SV Збогатен дизајн и персонализација.

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

D200 AWD AUTOMATIC MHEV

Максимална брзина km/h

210

Забрзување 0‑100 km/h во секунди

8,2

Потрошувачка на гориво - Комбиниран циклус: l/100km

6,3 - 6,8††
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Пакет Black Exterior
 • Влегување без клуч
 • ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Помош за автоматски долги светла (AHBA) и трепкачи за правец со анимација
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање, мемориска функција и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
ТРКАЛА И ОПЦИИ
 • 21" тркала од легура со завршна обработка со дијамант
 • Динамика којашто може да се конфигурира
 • Приспособлива динамика
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Управувачки столб со електрично приспособување
 • Осветлени метални плочки на праговите со натпис Jaguar
 • Метални педали со сјајна површина
 • Мат фурнир со завршна обработка во стилот Charcoal Ash
 • Осветлување во кабината коешто може да се конфигурира
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично поместување во 16 насоки, греење, вентилација, масажер, мемориска функција и наслони за глава со рачно поместување во 2 насоки
 • Седишта од типот Sport од кожата Windsor со перфорација во стилот Grid и втиснат знак со јагуарот во скок (заштитен знак на Jaguar)
 • Тапацир на таванот од антилоп материјал
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Аудио систем MeridianTM
 • Уред за безжично полнење
 • Pivi Pro1 со екран на допир од 11,4”, функцијата Smart Settings и пакет Online2
 • Безжично Apple CarPlay®3 и безжично Android AutoTM 4
 • Апликација Jaguar Remote5
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Приспособлива контрола на патната брзина со помош за управување
 • Набљудување за спречување судар одзади
 • Систем од камери за 3Д опкружувачка слика
 • Помош за мртов агол6
 • Набљудување на сообраќајот зад Вас
 • Помош за задржување во коловозната лента
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината
 • Надзор на состојбата на возачот
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

D200 AWD AUTOMATIC MHEV

Максимална брзина km/h

210

Забрзување 0‑100 km/h во секунди

8,2

Потрошувачка на гориво - Комбиниран циклус: l/100km

6,3 - 6,8††
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Пакет Black Exterior
 • Влегување без клуч
 • ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Помош за автоматски долги светла (AHBA) и трепкачи за правец со анимација
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање, мемориска функција и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
ТРКАЛА И ОПЦИИ
 • 20" тркала од легура со завршна обработка со дијамант
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Метални педали со сјајна површина
 • Декоративни површини од алуминиум со завршна обработка Engine Spin
 • Осветлување во кабината коешто може да се конфигурира
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со греење, електрично поместување во 12 насоки, мемориска функција за седиштето за возачот, со наслони за глава со рачно поместување во 2 насоки
 • Седишта од типот Sport од двослојна кожа со перфорација во стилот Grid и втиснат знак со јагуарот во скок (заштитен знак на Jaguar)
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Аудио систем MeridianTM
 • Уред за безжично полнење
 • Pivi Pro1 со екран на допир од 11,4”, функцијата Smart Settings и пакет Online2
 • Безжично Apple CarPlay®3 и безжично Android AutoTM 4
 • Апликација Jaguar Remote5
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Помош за мртов агол6
 • Набљудување на сообраќајот зад Вас
 • Камера за поглед наназад
 • Помош за задржување во коловозната лента
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината
 • Приспособлива контрола на патната брзина
 • Надзор на состојбата на возачот
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

D165 AWD AUTOMATIC MHEV

Максимална брзина km/h

195

Забрзување 0‑100 km/h во секунди

10,1

Потрошувачка на гориво - Комбиниран циклус: l/100km

6,3 - 6,7††
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Пакет Bright Exterior
 • ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Помош за автоматски долги светла (AHBA) и трепкачи за правец со анимација
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање, мемориска функција и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
 • Крајна врата со електромоторен погон
ТРКАЛА И ОПЦИИ
 • 19" тркала од легура со завршна обработка со дијамант
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Декоративни површини од алуминиум со завршна обработка Engine Spin
 • Осветлување во кабината
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично поместување во 12 насоки и мемориска функција на седиштето за возачот, наслони за глава со рачно поместување во 2 насоки
 • Седишта од типот Sport од двослојна кожа со перфорација во стилот Grid и втиснат знак со јагуарот во скок (заштитен знак на Jaguar)
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Дигитален дисплеј за возачот
 • Pivi Pro1 со екран на допир од 11,4”, функцијата Smart Settings и пакет Online2
 • Безжично Apple CarPlay®3 и безжично Android AutoTM 4
 • Апликација Jaguar Remote5
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Камера за поглед наназад
 • Помош за задржување во коловозната лента
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината
 • Приспособлива контрола на патната брзина
 • Надзор на состојбата на возачот
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P400 AWD AUTOMATIC MHEV

Максимална брзина km/h

250

Забрзување 0‑100 km/h во секунди

5,4

Потрошувачка на гориво - Комбиниран циклус: l/100km

9,5 - 10,1††
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Пакет Black Exterior и шини на покривот со сјајна црна боја
 • Затемнето стакло
 • Влегување без клуч
 • ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Помош за автоматски долги светла (AHBA) и трепкачи за правец со анимација
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање, мемориска функција и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
ТРКАЛА И ОПЦИИ
 • 22" тркала од легура со завршна обработка со дијамант
 • Црвени шепи на кочниците
 • Динамика којашто може да се конфигурира
 • Приспособлива динамика
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Управувачки столб со електрично приспособување
 • Осветлени метални плочки на праговите со натпис Jaguar
 • Метални педали со сјајна површина
 • Мат фурнир со завршна обработка во стилот Charcoal Ash
 • Осветлување во кабината коешто може да се конфигурира
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта од типот Performance со електрично поместување во 14 насоки, греење и ладење, мемориска функција
 • Седишта од типот Performance од кожата Windsor со монограм перфорација
 • Тапацир на таванот од антилоп материјал
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Аудио систем MeridianTM
 • Уред за безжично полнење
 • Pivi Pro1 со екран на допир од 11,4”, функцијата Smart Settings и пакет Online2
 • Безжично Apple CarPlay®3 и безжично Android AutoTM 4
 • Апликација Jaguar Remote5
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Приспособлива контрола на патната брзина со помош за управување
 • Набљудување за спречување судар одзади
 • Систем од камери за 3Д опкружувачка слика
 • Помош за мртов агол6
 • Набљудување на сообраќајот зад Вас
 • Помош за задржување во коловозната лента
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P550 V8 AWD AUTOMATIC

Максимална брзина km/h

286

Забрзување 0‑100 km/h во секунди

4,0

Потрошувачка на гориво - Комбиниран циклус: l/100km

12,0††
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • SVR опрема за каросеријата, вклучува SVR преден одбојник, SVR декоративни странични елементи на вратите и SVR заден одбојник
 • Пакет Black Exterior
 • Четири издувни цевки со завршни елементи од 95mm
ТРКАЛА И ОПЦИИ
 • 21" тркала од легура со завршна обработка со дијамант
 • Црвени шепи на кочниците
 • Динамика којашто може да се конфигурира
 • Приспособлива динамика
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • SVR кожен волан со греење со уникатен SVR детаљ на внатрешниот дел во црвената боја Flame и виолетовата боја Light Lunar
 • Осветлени плочки на праговите со знакот SVR
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта од типот Performance од антилоп материјал и кожата Windsor со електрично поместување во 14 насоки, греење, ладење, мемориска функција и наслони за глава со втиснат знак SVR
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Аудио систем MeridianTM
 • Уред за безжично полнење
 • Pivi Pro1 со екран на допир од 11,4”, функцијата Smart Settings и пакет Online2
 • Безжично Apple CarPlay®3 и безжично Android AutoTM 4
 • Апликација Jaguar Remote5
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Приспособлива контрола на патната брзина со помош за управување
 • Набљудување за спречување судар одзади
 • Систем од камери за 3Д опкружувачка слика
 • Помош за мртов агол6
 • Набљудување на сообраќајот зад Вас
 • Помош за задржување во коловозната лента
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

F-PACE SVR

F-PACE SVR

Врвен SUV со високи перформанси на Jaguar.
ELECTRIC HYBRID

ELECTRIC HYBRID

Откријте повеќе за електричните возила.
СПЕЦИФИКАЦИИ

СПЕЦИФИКАЦИИ

Погледнете ги фактите и бројките.
ПРЕГЛЕД

ПРЕГЛЕД

Откријте навистина извонредно возење.
F-PACE SVR

F-PACE SVR

Врвен SUV со високи перформанси на Jaguar.
ELECTRIC HYBRID

ELECTRIC HYBRID

Откријте повеќе за електричните возила.
СПЕЦИФИКАЦИИ

СПЕЦИФИКАЦИИ

Погледнете ги фактите и бројките.
ПРЕГЛЕД

ПРЕГЛЕД

Откријте навистина извонредно возење.

**Погледнете ги WLTP вредностите
Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ со целосно наполнета батерија. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2, потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала, вградените додатоци, актуелната патека и состојбата на батеријата. Вредностите за автономијата се базираат на сериско возило по стандардизирана патека.
1Системот Поврзана навигација ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Jaguar.
2Може да се применува политика за фер користење. Вклучува претплата од 1 година што може да се продолжи по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Jaguar.
3Вашиот автомобил е подготвен за Apple CarPlay. Услугите што се нудат преку Apple CarPlay зависат од достапноста на функцијата во Вашата земја. За подетални информации погледнете на https://www.apple.com/uk/ios/feature-availability/#apple-carplay.
4Вашиот автомобил е подготвен за Android Auto. Услугите што се нудат преку Android Auto зависат од достапноста на функцијата во Вашата земја. За подетални информации погледнете на https://www.android.com/auto/.
5Remote содржи претплатнички услуги што можат да се продолжат по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Jaguar. Апликацијата Jaguar Remote ќе треба да ја преземете од Apple App Store/Google Play Store.
6Системот Помош за мртов агол може да помогне да се спречат судари. Ако Вашето возило забележи друг автомобил во Вашиот мртов агол кога почнувате да менувате коловозна лента, тогаш корективното движење на воланот ќе Ви укаже дека Вашето возило треба да го оддалечите ако се забележи потенцијален судар.

Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) и пазарот, или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте со Вашиот локален продавач или конфигурирајте го Вашето возило онлајн.

Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.

Карактеристиките на Pivi и InControl, услугите од трети страни, опциите и нивната достапност и понатаму се во зависност од пазарот – проверете кај Вашиот продавач на Jaguar за нивната достапност и целосните услови за користење на локалниот пазар. Одредени функции доаѓаат со претплата што ќе бара подоцнежно обновување по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација. Информациите и сликите што се прикажани во однос на InControl технологијата, вклучувајќи екрани или секвенци, се предмет на ажурирања на софтверот, контрола на верзијата и други системски/визуелни измени во зависност од избраните опции. Amazon, Alexa и сите поврзани лого знаци се трговски марки на Amazon.com, Inc. или неговите филијали. Одредени функции на Alexa зависат од технологијата паметен дом. За да користите Amazon Alexa треба да имате Amazon сметка.

MeridianTM е регистрирана трговска марка на Meridian Audio Ltd. Trifield и уредот three fields е трговска марка на Trifield Productions Ltd.
Apple CarPlay е трговска марка на Apple Inc. Може да се применуваат условите за користење за крајниот корисник на Apple Inc.
Android Auto е трговска марка на Google LLC.