ПОЛНЕЊЕ НА ВАШЕТО ЕЛЕКТРИЧНО ВОЗИЛО (ЕВ)

ПОЛНЕЊЕ НА ВАШЕТО ЕЛЕКТРИЧНО ВОЗИЛО (ЕВ)

Кога ќе дојде време за полнење на Вашиот Jaguar ќе видите дека постапката за полнење не би можела да биде поедноставна. Тука има сѐ што треба да знаете во поглед на користење на електричната енергија за да возите на струја секој ден.

ВАШИОТ ВИДЕО ВОДИЧ ЗА ПОЛНЕЊЕ

Дознајте како да го полните Вашето целосно електрично или плаг-ин електрично хибридно возило (PHEV) на Jaguar.
ВАШИОТ ВИДЕО ВОДИЧ ЗА ПОЛНЕЊЕ

КОНЕКТОРИ ЗА ПОЛНЕЊЕ

За да се поврзете со станица за полнење, Вашиот електричен Jaguar користи комбиниран систем за полнење (ССЅ). Овој систем е компатибилен со побавните полначи со наизменична струја АС и, кај одредени модели, со брзите полначи со еднонасочна струја DC. Некои други производители на автомобили користат различни системи за полнење како chademo. Овие системи поретко се користат во мрежата на станици за полнење и не се компатибилни со електричниот Jaguar.

ПОЛНЕЊЕ СО НАИЗМЕНИЧНА СТРУЈА AC

ПОЛНЕЊЕ СО НАИЗМЕНИЧНА СТРУЈА AC

Горниот дел од CCS влошката на Вашето возило се користи за полнење со наизменична струја АС (до 7 kW). Конекторите што одговараат за оваа влошка се познати под името Type 2 конектори и се компатибилни со Вашиот домашен полнач, јавните станици за полнење со наизменична струја АС и домашните приклучници.
БРЗО ПОЛНЕЊЕ СО ЕДНОНАСОЧНА СТРУЈА DC

БРЗО ПОЛНЕЊЕ СО ЕДНОНАСОЧНА СТРУЈА DC

На селектирани модели долниот дел од ССЅ влошката на Вашето возило има два пина што се комбинираат со три од горните пинови за да се обезбеди брзо полнење со еднонасочна струја DC (до 50 kW), обично на автопат и магистрален пат. До двата долни пина можете да пристапите ако го отстраните капакот на долната приклучница.

КАБЛИ ЗА ПОЛНЕЊЕ

КАБЕЛ ЗА ЈАВНИ СТАНИЦИ ЗА ПОЛНЕЊЕ И ДОМАШЕН ПОЛНАЧ (MODE 3)

КАБЕЛ ЗА ЈАВНИ СТАНИЦИ ЗА ПОЛНЕЊЕ И ДОМАШЕН ПОЛНАЧ (MODE 3)

Mode 3 кабелот за полнење го поврзува Вашето возило со домашен полнач и јавните станици за полнење со наизменична струја АС. Кабелот се карактеризира со Type 2 конектор на двата краја и има должина од пет метри.

Mode 3 каблите за полнење се дел од Вашиот Jaguar.
КАБЕЛ ЗА ПОЛНЕЊЕ ПРЕКУ ДОМАШНА ПРИКЛУЧНИЦА (MODE 2)

КАБЕЛ ЗА ПОЛНЕЊЕ ПРЕКУ ДОМАШНА ПРИКЛУЧНИЦА (MODE 2)

Mode 2 кабелот за полнење го поврзува Вашето возило со домашна приклучница преку Type 2 конектор на едниот крај и приклучник на другиот крај. Mode 2 каблите имаат должина од пет метри.

Опционални Mode 2 кабли за полнење не се дел од Вашиот Jaguar и можат да се купат посебно.
КАБЕЛ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ ЗА БРЗО ПОЛНЕЊЕ СО ЕДНОНАСОЧНА СТРУЈА DC

КАБЕЛ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ ЗА БРЗО ПОЛНЕЊЕ СО ЕДНОНАСОЧНА СТРУЈА DC

На јавните станици за полнење на автопат и магистрален пат секогаш е поставен кабел за брзо полнење со еднонасочна струја DC така што нема потреба да го користите својот кабел.

ПРЕПОРАЧАНИ АПЛИКАЦИИ ЗА ПАМЕТЕН ТЕЛЕФОН

Со нашите апликации Jaguar iGuide и Jaguar Remote добивате моментален пристап до главните елементи за контрола и карактеристикиte на Вашето возило секогаш кога Ви требаат1.

АПЛИКАЦИЈА JAGUAR IGUIDE: МОБИЛЕН ПРИРАЧНИК ЗА ВОЗИЛОТО

АПЛИКАЦИЈА JAGUAR IGUIDE: МОБИЛЕН ПРИРАЧНИК ЗА ВОЗИЛОТО

Апликацијата Jaguar iGuide1 Ви нуди едноставно пронаоѓање и увид во главните карактеристики и елементи за контрола на Вашиот Jaguar. Оваа апликација е и мобилен прирачник за Вашето возило и дава одговор на кое било прашање.
АПЛИКАЦИЈА JAGUAR REMOTE: КОНТРОЛИРАЈТЕ ГО ВАШЕТО ВОЗИЛО ОД СЕКАДЕ

АПЛИКАЦИЈА JAGUAR REMOTE: КОНТРОЛИРАЈТЕ ГО ВАШЕТО ВОЗИЛО ОД СЕКАДЕ

Апликацијата Jaguar Remote1 Ви дава целосна контрола на карактеристиките на Вашето возило директно од Вашиот телефон. Далечинското заклучување, статусот на горивото, времето за полнење и климатизацијата можат да се постават со допир на копче.

УНАПРЕДЕТЕ ГО ВАШЕТО ПОЛНЕЊЕ ВО ДОМАШНИ УСЛОВИ

Покрај погодноста и заштедите од Вашиот професионално вграден домашен полнач постојат неколку паметни начини за унапредување на Вашето електрично доживување секој ден.

КОРИСТЕТЕ ЕВТИНА ТАРИФА И ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ НА ЕНЕРГИЈА

КОРИСТЕТЕ ЕВТИНА ТАРИФА И ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ НА ЕНЕРГИЈА

ЕВ тарифите се посебно создадени за сопствениците на електрични возила и обично нудат пониска цена на струјата кога има мала потрошувачка во ноќните часови. Ова значи дека Вашето електрично возило можете да го полните дома на најекономичен и најзгоден начин.

А со струјата од обновливи извори што денес ја нудат голем број на снабдувачи тоа е најодржлив начин досега.
НАПРАВЕТЕ РАСПОРЕД ЗА ПОЛНЕЊЕ

НАПРАВЕТЕ РАСПОРЕД ЗА ПОЛНЕЊЕ

Полнењето во ноќните часови е едноставно и Ви овозможува придобивка од значително поевтините ЕВ тарифи што ги нудат бројни снабдувачи на струја за домаќинствата. Со помош на функцијата за претпочитано време за полнење на Вашето возило никогаш нема да го заборавите периодот на евтината тарифа.

За да го поставите периодот за претпочитано време за полнење преземете ја долунаведената апликација iGuide1 и побарајте „vehicle charging“ (полнење на возилото).
МАКСИМИРАЈТЕ ЈА ВАШАТА АВТОНОМИЈА СО ПРЕТХОДНО КЛИМАТИЗИРАЊЕ

МАКСИМИРАЈТЕ ЈА ВАШАТА АВТОНОМИЈА СО ПРЕТХОДНО КЛИМАТИЗИРАЊЕ

Функцијата Претходно климатизирање Ви овозможува да ги загреете или изладите кабината и батеријата додека Вашиот Jaguar е приклучен на полнење. На тој начин се користи струјата од мрежата и се чува енергијата на батеријата за да се максимира автономијата.

За да поставите претходно климатизирање, преземете ја долунаведената апликација iGuide1 и побарајте „preconditioning“ (претходно климатизирање).

ДОПОЛНИТЕЛНА ПОДДРШКА

НАГОДУВАЊЕ

НАГОДУВАЊЕ

За да го извлечете најдоброто од главните функции и карактеристики на Вашето возило прво треба да се поврзете со Вашиот систем за информации и забава и да ги нагодите елементите за контрола на Вашиот паметен телефон.
РЕЖИМИ ЗА ВОЗЕЊЕ НА ПЛАГ-ИН ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИД (PHEV)

РЕЖИМИ ЗА ВОЗЕЊЕ НА ПЛАГ-ИН ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИД (PHEV)

Запознајте се со режимите што Ви овозможуваат да го возите Вашето PHEV возило со погон на струја или бензин.

1Само компатибилни паметни телефони. Предмет на пазарна мобилна мрежа, сигнал и сметка на клиентот. Бара мобилни податоци или Wi-Fi врска.