ЗА JAGUAR

ЗА JAGUAR

JAGUAR ЕКСКЛУЗИВНО ПРЕПОРАЧУВА
CASTROL EDGE PROFESSIONAL

Бидејќи Castrol® е глобален партнер за мазива на Jaguar, секој мотор на Jaguar го започнува својот живот со маслото на Castrol во себе. Тоа значи дека и клиентите на Jaguar го добиваат истото квалитетно масло при сервисирањето коешто Jaguar го бара при изработка на возилото.

ДОСТАПНО КАЈ ВАШИОТ ЛОКАЛЕН ПРОДАВАЧ НА JAGUAR

ДОСТАПНО КАЈ ВАШИОТ ЛОКАЛЕН ПРОДАВАЧ НА JAGUAR

Уште во 1989 година Castrol и Jaguar соработуваа на формулацијата за мазиво за трката 24 часа Ле Ман. Castrol сега е официјален партнер на Jaguar за технологија за мазива повеќе од 11 години и не снабдува со наменски мазива Castrol Professional. Всушност, заеднички беше планиран широк асортиман на производи според барањата на Jaguar. Jaguar ексклузивно го препорачува Castrol EDGE® Professional.
ЗАЕДНИЧКО ПЛАНИРАЊЕ ЗА РАЗВОЈ НА ВИСТИНСКОТО МАСЛО ЗА ВАШИОТ МОТОР

ЗАЕДНИЧКО ПЛАНИРАЊЕ ЗА РАЗВОЈ НА ВИСТИНСКОТО МАСЛО ЗА ВАШИОТ МОТОР

Инженерите на Jaguar и технолозите на Castrol тесно соработуваа за да развијат мазива специјално дизајнирани за моторите на Jaguar. Овој пристап со заедничко планирање значи дека маслата Castrol Professional се обемно тестирани во моторите на Jaguar во фазата на нивниот развој. Ова помогна за оптимизирање на технологиите за развивање извонредни перформанси, намалена потрошувачка на гориво и помала емисија на CO2.
НАШЕТО НАЈЈАКО МАСЛО Е ЈАКО КАКО ТИТАН

НАШЕТО НАЈЈАКО МАСЛО Е ЈАКО КАКО ТИТАН

Castrol EDGE Professional е зајакнато со TITANIUM FSTTM, што ја дуплира јакоста на слојот од масло. Со спречување на распаѓањето на слојот од масло се намалува триењето што помага за максимирање на перформансите на моторот. До 45 проценти е појако* од главниот конкурент во намалување на контактот метал на метал, секогаш е спремно да развие високо ниво на перформанси што ги бараат возачите на Jaguar.
ПРВОТО CO<sub>2</sub> НЕУТРАЛНО МОТОРНО МАСЛО ВО СВЕТОТ

ПРВОТО CO2 НЕУТРАЛНО МОТОРНО МАСЛО ВО СВЕТОТ

Castrol EDGE Professional е првото потврдено CO2 неутрално моторно масло во светот и секој литар е потврден како CO2 неутрален според највисоките светски стандарди. Во 2014 година, 200.000 тони CO2 треба да се неутрализираат глобално според посветеноста на Castrol за намалување на јаглеродниот отпечаток преку работниот век на неговите производи. Кое било количество CO2 што останува во производниот процес на Castrol се компензира преку инвестиции во проекти за намалување на емисијата на овој гас, како што се проектите за обновување на шумите во Кенија, производство на чиста енергија во Кина и фарма на ветерници во Нова Каледонија.

CASTROL EDGE PROFESSIONAL: ДОСТАПНО КАЈ ВАШИОТ ЛОКАЛЕН ПРОДАВАЧ НА JAGUAR

Jaguar ексклузивно го препорачува маслото Castrol EDGE Professional, проектирано за совршено да одговара на нашите мотори и да ги оптимизира нивните перформанси. Castrol EDGE Professional можете да набавите кај продавачите на Jaguar.

*Во тестот на Castrol за јакост на флуидот при променлива брзина, маслото Castrol EDGE Professional зајакнато со TITANIUM FST™ даде до 45% помал контакт метал на метал од производот на главниот конкурент за мазива. Тестирани беа производи што претставуваат 61% од обемот на нашата продажба во 2012 година.