JAGUAR F‑PACE
СПЕЦИФИКАЦИИ

F-PACE
D200 AWD AUTO MHEV
F-PACE

F-PACE

D200 AWD AUTO MHEV

ПЕРФОРМАНСИ
ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО
ПОГОНСКА ЕДИНИЦА
ТЕЖИНИ
ВЛЕЧЕЊЕ
НОСЕЊЕ БАГАЖ НА ПОКРИВОТ
ДИМЕНЗИИ
ВИСИНА ВО КАБИНАТА
ПРОСТОР ЗА НОЗЕТЕ
ВОЛУМЕН НА БАГАЖНИОТ ПРОСТОР
СЛОБОДЕН ПРОСТОР ПОД ВОЗИЛОТО
КРУГ НА ВРТЕЊЕ

АВТОНОМИЈА КАКО ЕЛЕКТРИЧНО ВОЗИЛО (EV)

53

km ††

(До) кај F-PACE P400e

ЕМИСИЈА НА CO2

49g/km††


(Од) кај F-PACE P400e

ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО

2,2 ††


(Од l/100km) кај F-PACE P400e

ВОЛУМЕН НА БАГАЖНИОТ ПРОСТОР

1.842

литри✦

Кај F-PACE P250

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

F-PACE SVR

F-PACE SVR

Со 5.0-литарски V8 мотор со супер полнач и максимална брзина од 286km/h, F‑PACE SVR е врвниот SUV со високи перформанси на Jaguar.
ИСТРАЖЕТЕ ГО ОВОЈ МОДЕЛ
PLUG-IN HYBRID

PLUG-IN HYBRID

Со F‑PACE Plug‑in Hybrid имате помала потрошувачка на гориво и нулта емисија на издувни гасови кога возите во режим за електрично возило.
ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ
МОДЕЛИ НА JAGUAR F-PACE

МОДЕЛИ НА JAGUAR F-PACE

Тука можете да ја видите целата серија на модели.
ИСТРАЖЕТЕ ГИ МОДЕЛИТЕ
ПРЕГЛЕД

ПРЕГЛЕД

Откријте што е она што го прави возењето во F-PACE навистина посебно.
ИСТРАЖЕТЕ ГО ПРЕГЛЕДОТ

Наведените вредности се пресметани според NEDC2 (New European Driving Cycle – Нов европски циклкус на возење) од официјалните WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure – Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ со целосно наполнета батерија. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2, потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала и вградените додатоци. Вредностите за NEDC2 се пресметуваат со помош на државната формула од вредностите за WLTP еквивалентни на тие што би биле според стариот NEDC тест. Потоа може да се наметне точната даночна стапка.

††Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ со целосно наполнета батерија. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2, потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала, вградените додатоци, актуелната патека и состојбата на батеријата. Вредностите за автономијата се базираат на сериско возило по стандардизирана патека.

Во комбинација со електромотор.

Со возач од 75kg, течности на максимум и гориво на 90%.

Tечности на максимум и гориво на 90%.

Сув волумен: Волуменот се мери со помош на мерни блокови (200mm x 50mm x 100mm) во согласност со VDA. Волуменот се мери до таванот. Конфигурацијата и вкупниот волумен на багажниот простор се менуваат во зависност од спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) и пазарот и дали возилото е опремено со резервно тркало со нормална димензија или со тенко резервно тркало.

Воден волумен: Волуменот се мери со полнење на багажниот простор со течност. Волуменот се мери до таванот. Конфигурацијата и вкупниот волумен на багажниот простор се менуваат во зависност од спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) и пазарот и дали возилото е опремено со резервно тркало со нормална димензија или со тенко резервно тркало.

Тежините се однесуваат за возило со стандардната спецификација. Дополнителната опционална опрема ја зголемува тежината.