JAGUAR XF МОДЕЛИ

JAGUAR XF
МОДЕЛИ

ВЕРЗИЈА НА КАРОСЕРИЈАТА

Обликот и должината на возилото придонесуваат за неговите вкупни карактеристики.

МОДЕЛИ

Изгледот и чувството на секој модел се дефинира со група на уникатни карактеристики.

ПАКЕТИ НА СПЕЦИФИКАЦИИ

Секој пакет нуди дополнително ниво на опрема и ексклузивни карактеристики.

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

ИЗБЕРЕТЕ ВЕРЗИЈА НА КАРОСЕРИЈАТА
SALOON
ИЗБЕРЕТЕ МОДЕЛ
R-DYNAMIC
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

D200 RWD AUTOMATIC MHEV

Максимална брзина km/h

235

Забрзување 0-100 km/h во секунди

7,6

Комбиниран циклус l/100km

5,0 - 5,5††
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Пакет Black Exterior
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање, мемориска функција и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
 • ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL и предни трепкачи за правец со анимација
ТРКАЛА И ОПЦИИ
 • 20"-ни тркала од легура
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Осветлување во кабината коешто може да се конфигурира
 • Осветлени метални плочки на праговите со брендиран натпис
 • Метални педали со сјајна површина
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично поместување во 16 насоки, греење, вентилација и мемориска функција, наслони за глава со рачно поместување во 2 насоки
 • Седишта од кожата Windsor
 • Тапацир на таванот од антилоп материјал
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Pivi Pro Connected со екран на допир од 11,4” и пакет Online со функцијата План за податоци
 • Безжично Apple CarPlay®2 и Android AutoTM3
 • Аудио систем MeridianTM
 • Интерактивен дисплеј за возачот
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Влегување без клуч
 • Помош за мртов агол
 • Камера за поглед наназад
 • Приспособлива контрола на патната брзина
 • Надзор на состојбата на возачот
 • Помош за задржување во коловозната лента
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
 • Набљудување за спречување судар одзади
 • Набљудување на сообраќајот зад Вас
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

D200 RWD AUTOMATIC MHEV

Максимална брзина km/h

235

Забрзување 0-100 km/h во секунди

7,6

Комбиниран циклус l/100km

5,0 - 5,5††
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Пакет Black Exterior
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање, мемориска функција и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
 • ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL и предни трепкачи за правец со анимација
ТРКАЛА И ОПЦИИ
 • 19"-ни тркала од легура
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Осветлување во кабината коешто може да се конфигурира
 • Осветлени метални плочки на праговите со брендиран натпис
 • Метални педали со сјајна површина
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со греење, електрично поместување во 12 насоки, мемориска функција за седиштето за возачот, со наслони за глава со рачно поместување во 2 насоки
 • Седишта од двослојна кожа
 • Тапацир на таванот Morzine
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Pivi Pro Connected со екран на допир од 11,4” и пакет Online со функцијата План за податоци
 • Безжично Apple CarPlay®2 и Android AutoTM3
 • Аудио систем MeridianTM
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Влегување без клуч
 • Помош за мртов агол
 • Камера за поглед наназад
 • Приспособлива контрола на патната брзина
 • Надзор на состојбата на возачот
 • Помош за задржување во коловозната лента
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
 • Набљудување за спречување судар одзади
 • Набљудување на сообраќајот зад Вас
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

D200 RWD AUTOMATIC MHEV

Максимална брзина km/h

235

Забрзување 0-100 km/h во секунди

7,6

Комбиниран циклус l/100km

5,0 - 5,5††
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Пакет Bright Exterior
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање, мемориска функција и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
 • ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL и предни трепкачи за правец со анимација
ТРКАЛА И ОПЦИИ
 • 19"-ни тркала од легура
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Осветлување во кабината коешто може да се конфигурира
 • Метални плочки на праговите со натпис Jaguar
 • Метални педали со сјајна површина
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со греење, електрично поместување во 12 насоки, мемориска функција за седиштето за возачот, со наслони за глава со рачно поместување во 2 насоки
 • Седишта од двослојна кожа
 • Тапацир на таванот Morzine
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Pivi Pro Connected со екран на допир од 11,4” и пакет Online со функцијата План за податоци
 • Безжично Apple CarPlay®2 и Android AutoTM3
 • Аудио систем MeridianTM
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Влегување без клуч
 • Помош за мртов агол
 • Камера за поглед наназад
 • Приспособлива контрола на патната брзина
 • Надзор на состојбата на возачот
 • Помош за задржување во коловозната лента
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
 • Набљудување за спречување судар одзади
 • Набљудување на сообраќајот зад Вас
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

СПЕЦИФИКАЦИИ

СПЕЦИФИКАЦИИ

Погледнете ги фактите и бројките.
ГАЛЕРИЈА

ГАЛЕРИЈА

Погледнете ги сликите со Jaguar XF.
ПРЕГЛЕД

ПРЕГЛЕД

Чудесна комбинација од грандиозност и перформанси.

** Погледнете ги WLTP вредностите

Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO₂ и за потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, поставените тркала и вградените додатоци. "

Со возач од 75kg, течности на максимум и гориво на 90%.

±Наведените вредности се пресметани според NEDC (New European Driving Cycle – Нов европски циклус на возење) според официјалните тестови на производителот. Вредностите можат да варираат во зависност од опкружувањето и стилот на возење. Овие вредности служат само за споредба.
Во реалност овие вредности можат да се разликуваат.

1Вашиот автомобил е подготвен за Apple CarPlay. Услугите што се нудат преку Apple CarPlay зависат од достапноста на функцијата во Вашата земја. За подетални информации погледнете на https://www.apple.com/uk/ios/feature-availability/#apple-carplay.​

2Вашиот автомобил е подготвен за Android Auto. Услугите што се нудат преку Android Auto зависат од достапноста на функцијата во Вашата земја. За подетални информации погледнете на https://www.android.com/auto/.​

Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.​

Имајте во предвид дека стандардните карактеристики може да бидат заменети кога избирате алтернативно ниво на опрема. Исто така, стандардните карактеристики може да се разликуваат во зависност од земјата на купување, од варијантата на моторот и трансмисијата.​

Карактеристиките на Pivi и InControl, услугите од трети страни, опциите и нивната достапност и понатаму се во зависност од пазарот – проверете кај Вашиот локален продавач на Jaguar за нивната достапност и целосните услови за користење на локалниот пазар. Одредени функции доаѓаат со претплата што ќе бара подоцнежно обновување по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација. Информациите и сликите што се прикажани во однос на InControl технологијата, вклучувајќи екрани или секвенци, се предмет на ажурирања на софтверот, контрола на верзијата и други системски/визуелни измени во зависност од избраните опции​

Apple CarPlay е трговска марка на Apple Inc. Може да се применуваат условите за користење за крајниот корисник на Apple Inc​

Android Auto e трговска марка на Google LLC.​

App Store e трговска марка на Apple Inc. Google Play Store e трговска марка на Google LLC.​​

Meridian е регистрирана трговска марка на Meridian Audio Ltd. Trifield и уредот „three fields“ е трговска марка на Trifield Productions Ltd​