JAGUAR XE
СПЕЦИФИКАЦИИ

XE
D200 RWD AUTOMATIC (MHEV)
XE S

XE S

D200 RWD AUTOMATIC (MHEV)

ПЕРФОРМАНСИ
ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО
ПОГОНСКИ СИСТЕМ
ТЕЖИНИ
ВЛЕЧЕЊЕ
ДИМЕНЗИИ
ВИСИНА ВО КАБИНАТА
ПРОСТОР ЗА НОЗЕТЕ
ВОЛУМЕН НА БАГАЖНИОТ ПРОСТОР
КРУГ НА ВРТЕЊЕ

ЕМИСИЈА НА CO2

127

g/km††

(Од) кај XE D200 RWD

ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО

4,8

††

(Од l/100km) кај XE D200 RWD

МАКСИМАЛНА БРЗИНА

250(km/h) кај XE 300 Sport

ЗАБРЗУВАЊЕ

5,9

секунди

(0-100 km/h) кај XE 300 Sport

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

МОДЕЛИ НА JAGUAR XE

МОДЕЛИ НА JAGUAR XE

Погледнете ја целата серија на модели.
ИСТРАЖЕТЕ ГИ МОДЕЛИТЕ
ГАЛЕРИЈА

ГАЛЕРИЈА

Погледнете ги сликите со Jaguar XE.
ПОГЛЕДНЕТЕ ЈА ГАЛЕРИЈАТА
ПРЕГЛЕД

ПРЕГЛЕД

Jaguar до срж.
ИСТРАЖЕТЕ ГО ПРЕГЛЕДОТ

Наведените вредности се пресметани според NEDC2 (New European Driving Cycle – Нов европски циклкус на возење) од официјалните WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure – Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO₂ и за потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, поставените тркала и вградените додатоци. Вредностите за NEDC2 се пресметуваат со помош на државната формула од вредностите за WLTP еквивалентни на тие што би биле според стариот NEDC тест. Потоа може да се наметне точната даночна стапка.

††Погледнете ги WLTP вредностите
Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO₂ и за потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, поставените тркала и вградените додатоци.


Со возач од 75kg, течности на максимум, гориво на 90%.
Течности на максимум, гориво на 90%.
Сув волумен: Волуменот се мери со помош на мерни блокови (200mm x 50mm x 100mm) во согласност со VDA. Волуменот се мери до таванот.
Воден волумен: Волуменот се мери со полнење на багажниот простор со течност. Волуменот се мери до таванот.

Тежините се однесуваат за возило со стандардната спецификација. Дополнителната опционална опрема ја зголемува тежината.