ЦЕЛОСНО ЕЛЕКТРИЧЕН JAGUAR I‑PACE СПЕЦИФИКАЦИИ

ЦЕЛОСНО ЕЛЕКТРИЧЕН JAGUAR I‑PACE
СПЕЦИФИКАЦИИ

АВТОНОМИЈА (ДО)

470 KM**

Автономијата е до 470km со целосно наполнета батерија *.

Вредност според WLTP. Во реални услови за возење овие вредности можат да варираат.

ВРЕМЕ НА ПОЛНЕЊЕ

8,5 часови*

Со помош на полнач со наизменична струја AC со моќност од 11kW, целосно полнење може да се постигне за само 8,5 часа*. Совршено за полнење во домашни услови преку ноќ.

Времето се базира на користење на домашен полнач на наизменична струја AC со моќност од 11kW.

ЕМИСИЈА НА

0 CO2

Нулта емисија на издувни гасови.

ЗАБРЗУВАЊЕ

4,8 секунди

Способен за забрзување од 0 до 100km/h за 4,8 секунди.
I-PACE
EV400 90kWh AWD
I-PACE R-DYNAMIC S

I-PACE R-DYNAMIC S

EV400 90kWh AWD

ПЕРФОРМАНСИ
Максимална брзина km/h 200
Забрзување (сек.) 0-100 km/h 4,8
ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО
ПОГОНСКА ЕДИНИЦА
ТЕЖИНИ
ВЛЕЧЕЊЕ
НОСЕЊЕ БАГАЖ НА ПОКРИВОТ
ДИМЕНЗИИ
ВИСИНА ВО КАБИНАТА
ПРОСТОР ЗА НОЗЕТЕ
ВОЛУМЕН НА БАГАЖНИОТ ПРОСТОР
СЛОБОДЕН ПРОСТОР ПОД ВОЗИЛОТО
КРУГ НА ВРТЕЊЕ

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

МОДЕЛИ НА JAGUAR I-PACE

МОДЕЛИ НА JAGUAR I-PACE

Погледнете ја целата серија на модели.
СО JAGUAR НА СТРУЈА

СО JAGUAR НА СТРУЈА

Откријте го возењето на струја.
ПРЕГЛЕД

ПРЕГЛЕД

Наградуваниот, целосно електричен SUV со високи перформанси.

Прикажаните возила се од асортиманот на Jaguar за глобалниот пазар. Спецификациите, опциите и достапноста ќе варираат во зависност од пазарот и треба да ги потврдите со Вашиот локален продавач на Jaguar. Наведените вредности се вредности од официјални ЕУ тестови. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат.


Батеријата на I-PACE со капацитет од 90kWh има гаранција од 8 години или 160.000km (100.000 миљи) (кој било услов што ќе се исполни прв). Таа е откуплива во случај на каков било фабрички дефект или ако овластен продавач на Jaguar измери дека состојбата на батеријата паднала под 70 проценти од нејзината идеална состојба.


**Погледнете ги WLTP вредностите.
Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ со целосно наполнета батерија. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала, вградените додатоци, актуелната патека и состојбата на батеријата. Вредностите за автономијата се базираат на сериско возило по стандардизирана патека.

*Времето потребно за полнење на батеријата зависи од многу фактори, вклучувајќи ги но не ограничувајќи се на следните фактори: староста, состојбата, температурата и постоечкото енергетско ниво на батеријата; опремата што се користи и времетраењето на полнењето.

Прикажаните возила се од асортиманот на Jaguar за глобалниот пазар. Спецификациите, опциите и достапноста ќе варираат во зависност од пазарот и треба да ги потврдите со Вашиот локален продавач на Jaguar. Наведените вредности се вредности од официјални ЕУ тестови. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат.


Тежините се однесуваат за возило со стандардната спецификација. Дополнителната опционална опрема ја зголемува тежината.


‡Со возач од 75kg и течности на максимум.

‡‡Со течности на максимум.

✧Сув волумен: Волуменот се мери со помош на мерни блокови (200mm x 50mm x 100mm)

✦Воден волумен: Волуменот се мери со полнење на багажниот простор со течност.Тежините ги одразуваат возилата според стандардните спецификации. Изборните додатоци ја зголемуваат тежината.