SV ПРЕМИУМ ПАЛЕТА СО БОИ

Се комбинираат најнови технологии за бојадисување, првокласни завршни обработки и врвна мајсторска изработка за да се добијат уникатните возила.

ПОГОЛЕМА ИНДИВИДУАЛНОСТ

Употребата на SV премиум боја или специјална завршна обработка може значително да ги засили индивидуалноста и појавата на вашиот Jaguar.

РАЧНА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА

SV техничкиот центар користи најсовремени процеси коишто се совршено надополнети низ генерациите на британското мајсторство. Секое возило што доаѓа тука внимателно се прегледува до најситниот детаљ и се довршува рачно. Можете да бидете сигурни во неговиот исклучителен квалитет и карактер.

ПРОШИРЕН ИЗБОР

Нашиот спектар на специјално развиени нијанси на бои користи најсовремена технологија за пигментација што го гарантира нивниот привлечен изглед и издржливост. Палетата со премиум бои на SV се состои од 16 поединечни нијанси за да ги задоволи сите вкусови.

ВРВНИ ЗАВРШНИ ОБРАБОТКИ

Ексклузивната палета на ултра металик бои и бои со специјални ефекти - со завршна обработка Gloss (сјајна површина) или Satin Matte (сатенска матирана површина)*.

НАПРЕДНИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА БОЈАДИСУВАЊЕ

ИНОВАЦИЈА

Премиум палетата на бои на SV ги користи најнапредните и најиновативните технологии на бојадисување што се достапни. На трислојните и четирислојните ултра металик бои им се придружени волшебните бисерни бои коишто се карактеризираат со дополнителен слој на пигменти за да се постигне театрална длабочина на нијансата и прелевањето, како и издржливост.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

ИЗБЕРЕТЕ БОЈА ПО ВАШ ВКУС

Без оглед дали на Вашиот вкус повеќе му одговара живата портокалова нијанса Atacama или сината Petrolix, нијанса на сина боја што е инспирирана од перформанси, секоја боја од премуим палетата со бои на SV ќе внесе возбудливо ново поглавје во приказната за Вашето возило од соништата.

SUNSET GOLD

SUNSET GOLD

Sunset е топла, металик, бронзено-златна нијанса што содржи големи честички од алуминиум за да се добие сјаен златен блесок со висока рефлексивност.

Достапни завршни обработки: Сјајна и матирана
Достапна кај возилата: F-TYPE, F-PACE**
DEEP DESIRE RED

DEEP DESIRE RED

Длабока, темна луксузна црвена боја.

Достапни завршни обработки: Сјајна
Достапна кај возилата: F-TYPE, F-PACE
SANGUINELLO ORANGE

SANGUINELLO ORANGE

Sanguinello е жива, класик, спортска металик портокалова боја што се прелива во софистицирана жолта нијанса. Оваа боја содржи честички од алуминиум со средна големина за да се добие побогата појава.

Достапни завршни обработки: Сјајна
Достапна кај возилата: F-TYPE, F-PACE
ATACAMA ORANGE

ATACAMA ORANGE

Богата портокалова металик боја со впечатлив црвен пигмет со xirallic ефект и честички од алуминиум со средна големина за да се добие интензивен блесок и сјај.

Достапни завршни обработки: Сјајна
Достапна кај возилата: F-TYPE, F-PACE
SORRENTO YELLOW

SORRENTO YELLOW

Интензивна и жива, спортска неметалик жолта боја.

Достапни завршни обработки: Сјајна и матирана
Достапна кај возилата: F-TYPE, F-PACE
TOURMALINE BROWN

TOURMALINE BROWN

Темна, топла и мека кафена металик боја што содржи црвен пигмет со xirallic ефект за да се добие блесок и сјај во бојата.

Достапни завршни обработки: Сјајна и матирана
Достапна кај возилата: F-TYPE, F-PACE
PETROLIX BLUE

PETROLIX BLUE

Инспирирана од видливите рефлексии во петролеј нијанса, оваа металик боја се прелива од сина во зелена. Големите честички од алуминиум даваат силен блесок со висока рефлексивност.

Достапни завршни обработки: Сјајна
Достапна кај возилата: F-TYPE, F-PACE
CONSTELLATION

CONSTELLATION

Безвременска и елегантна луксузна темносина металик боја со светлосин металик блесок.

Достапни завршни обработки: Сјајна
Достапна кај возилата: F-TYPE, F-PACE
VELOCITY BLUE

VELOCITY BLUE

Интензивна и треперлива сина нијанса со динамична металик завршна боја.

Достапни завршни обработки: Сјајна
Достапна кај возилата: F-TYPE, F-PACE
BRITISH RACING GREEN

BRITISH RACING GREEN

Традиционална, тркачка зелена боја освежена со современа блескава металик завршна обработка Xirallic.

Достапни завршни обработки: Сјајна
Достапна кај возилата: F-PACE
IONIAN SILVER

IONIAN SILVER

Инспирацијата за оваа боја се карпите на грчките острови во Јонското Море. Сребрената нијанса на оваа ладна металик боја суптилно се прелева во сина нијанса и содржи честички од алуминиум со средна големина за да се збогати комплетната појава на возилото.

Достапни завршни обработки: Сјајна и матирана
Достапна кај возилата: F-TYPE, F-PACE
ETHEREAL FROST SILVER

ETHEREAL FROST SILVER

Светлосребрена нијанса со фина металик завршна боја што дава луксузен блесок.

Достапни завршни обработки: Сјајна и матирана
Достапна кај возилата: F-TYPE, F-PACE
FLUX SILVER

FLUX SILVER

Оваа прекрасна боја во нијанса на техничко сребро користи извонредно тенки алуминиумски снегулки и внесува топлина за да се добие впечатлив контраст од темна во светла нијанса.

Достапни завршни обработки: Сјајна и матирана
Достапна кај возилата: F-TYPE, F-PACE
AMETHYST GREY-PURPLE

AMETHYST GREY-PURPLE

Оваа фина темносива металик боја потсетува на синкаво-пурпурен аметист и користи големи честички од алуминиум за да се добие светла, рефлексивна завршна обработка.

Достапни завршни обработки: Сјајна
Достапна кај возилата: F-TYPE, F-PACE
LIGURIAN BLACK

LIGURIAN BLACK

Оваа боја содржи пигмент што оживува на светло и создава блескави искри во ладна сина, зелена и магента (црвенкасторозова боја) нијанса.

Достапни завршни обработки: Сјајна и матирана
Достапна кај возилата: F-TYPE, F-PACE
ICY WHITE

ICY WHITE

Инспирирана од деликатната природа на порцеланот, оваа бела металик боја доаѓа од нашата палета Специјални ефекти и користи технологија со три слоја за да се добие мек бисерен изглед.

Достапни завршни обработки: Сјајна и матирана
Достапна кај возилата: F-TYPE, F-PACE
ICY WHITE

ICY WHITE

Инспирирана од деликатната природа на порцеланот, оваа бела металик боја доаѓа од нашата палета Специјални ефекти и користи технологија со три слоја за да се добие мек бисерен изглед.

Достапни завршни обработки: Сјајна и матирана
Достапна кај возилата: F-TYPE, F-PACE

ЗАВРШНА БОЈА

СЈАЈНА ПОВРШИНА

СЈАЈНА ПОВРШИНА

Оваа завршна боја дава богат и траен сјај со рамномерен интензитет.
САТЕНСКА МАТИРАНА ПОВРШИНА

САТЕНСКА МАТИРАНА ПОВРШИНА

Завршната боја со сатенска матирана површина има помал сјај на безбојниот слој за да ја расее бојата и да ѝ даде помек, анодиран изглед.

ChromaFlairTM

Многу бои од премиум палетата на SV се карактеризираат со пигментот ChromaFlairTM. Повеќеслојните пигментни снегулки од метален оксид даваат бои со треперливи нијанси и нежна промена кога се набљудува од различни агли и под светлина со различен интензитет.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

ТЕХНИЧКИ ЦЕНТАР НА SV

ТЕХНОЛОГИЈА

ТЕХНОЛОГИЈА

Од извонредно прецизните движења на нашите роботи до воздушниот туш што ги оддувнува најситните честички прашина од алиштата на работникот, SVO се гордее со употребата на иноватини технологии. Овие технологии гарантираат дека нашите услуги можеме да ги прилагодиме кон барањата на секој клиент, со највисок степен на квалитет и точност.
ИЗРАБОТКА

ИЗРАБОТКА

Стручните вештини и вниманието кон деталите што едно лице ги внесува во создавањето уникатни возила се од витална важност. Затоа тимот од специјалисти на SVO сè уште користи мастилави моливи и универзални ножиња пред да започне со визуелни проверки за да ја гарантира совршената завршна обработка.
ЖИВОТНА СРЕДИНА

ЖИВОТНА СРЕДИНА

При бојадисувањето, воздухот ги турка отпаднатите капки преку подот во системот за филтрирање што ги собира овие честички за рециклирање. Намалувањето на отпадот и потрошувачката на вода помага за унапредување на ефикасноста, а и придонесува за поодржлива животна средина.

ИСТРАЖЕТЕ ГИ ВОЗИЛАТА ШТО СЕ ДОСТАПНИ СО БОИТЕ ОД
SV ПРЕМИУМ ПАЛЕТАТА

JAGUAR F-PACE SVR​

JAGUAR F-PACE SVR​

SUV на Jaguar со врвни перформанси.​
JAGUAR F-PACE​

JAGUAR F-PACE​

Луксузен SUV со високи перформанси што нуди практичност и ефикасност.
НОВИОТ JAGUAR F‑TYPE​

НОВИОТ JAGUAR F‑TYPE​

Чистокрвен спортски автомобил на Jaguar што го крева пулсот.​

*Потребна е дополнителна грижа при чистење на надворешноста на возилата со сатенска матирана површина. За подетални информации консултирајте го Вашиот продавач.
**Sunset Gold Satin Finish not available on F-PACE