ЦЕЛОСНО ЕЛЕКТРИЧЕН JAGUAR I‑PACE

ЦЕЛОСНО ЕЛЕКТРИЧЕН JAGUAR I‑PACE


Како добитник на наградите Светски автомобил на годината,
Светски дизајн на автомобил на годината и
Светски зелен автомобил*, Jaguar I-PACE
ги предизвикува конвенциите за ЕВ електрични возила.


ИСТРАЖЕТЕ ГИ ЕЛЕКТРИЧНИТЕ ВОЗИЛА

НАДВОРЕШЕН ДИЗАЈН

Jaguar I-Pace Exterior Design
Елегантниот дизајн на фаровите совршено се вклопува во јасните линии на Jaguar I-PACE за да го поткрепат неговиот футуристички дизајн, заедно со мат бојата, интегрираните ЛЕД фарови и двојниот „Ј“ потпис.
Jaguar I-PACE има впечатлив штитник на предната украсна маска и издаден отвор за воздух на хаубата за да се нагласи аеродинамичната појава. Мускулестите задни крила креираат моќен став.
Пакетот Black Exterior вклучува ​порабувања на страничните прозорци во сјајна црна боја, штитник во мат бојата Graphite Atlas со порабување во сјајна црна боја и куќишта на ретровизорите на вратите во сјајна црна боја. Изгледот се заокружува со ознаките во црна боја.
КЛИКНЕТЕ ЗА КОМУНИКАЦИЈА

ВНАТРЕШЕН ДИЗАЈН

Jaguae I-Pace Interior Design
За извонредна префинетост, софистицираната изолација на моторот го придушува звукот додека јасниот надворешен дизајн ја минимизира бучавата од ветрот.
Целосно електричната платформа на Jaguar I-PACE ни овозможи да комбинираме луксузна мајсторска изработка со обилни 656 литри простор за багаж во внатрешноста на автомобилот.
Достапни се седиштата Sport или Performance, со богата понуда на материјали. Опцијата за материјали од компанијата KvadratTM нуди меки материјали со модерен изглед.

ВОЗБУДЛИВ ЗА ВОЗЕЊЕ, ЕДНОСТАВЕН ЗА ОДРЖУВАЊЕ

Искусете ги одушевувачките перформанси на Jaguar со придобивките од електричниот погон, како што се ниските трошоци за експлоатација и одржување, нултата
емисија на издувни гасови и гаранцијата од осум години.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ЕЛЕКТРИЧНИОТ ПОГОН

АВТОНОМИЈА (ДО)

470 km**

Автономијата е до 470km (292 миљи) со целосно наполнета батерија **.
Вредност според WLTP. Во реални услови за возење овие вредности можат да варираат.

ВРЕМЕ НА ПОЛНЕЊЕ

8,5часови**

Со помош на полнач со наизменична струја AC со моќност од 11kW, целосно полнење може да се постигне за само 8,5 часа**. Совршено за полнење во домашни услови преку ноќ.
Времето се базира на користење на домашен полнач на наизменична струја AC со моќност од 11kW.

ЕМИСИЈА НА

0CO2

Нулта емисија на издувни гасови.

ЗАБРЗУВАЊЕ

4,8секунди

Способен за забрзување од 0 до 100km/h за 4,8 секунди (0-60mph за 4,5 секунди).

КАРАКТЕРИСТИКИ

Jaguar I-Pace Features
Возбудувачка моќност и динамика. Нулта емисија на издувни гасови. Со целосно електричен погонски систем Jaguar I-PACE е вистински автомобил за возачот.
Опремен е со интуитивни и чувствителни технологии, вклучувајќи ги системот за информации и забава Pivi Pro1 и Amazon Alexa, со бројни функции со гласовна контрола.
Jaguar I-PACE можете едноставно да го полните во домашни услови, а и на пат. Pivi Pro1 ги обележува сите јавни станици за полнење долж Вашата патека.

ИЗБРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

JAGUAR I-PACE R-DYNAMIC HSE

JAGUAR I-PACE R-DYNAMIC HSE

 • Матрикс ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Тркала Style 5068 од 20", завршна обработка со дијамант во контрастна сјајна темносива боја
 • Фиксен панорамски покрив
 • Предни седишта со поместување во 16 насоки, греење, ладење и електрика, мемориска функција на седиштето за возачот
 • MeridianTM аудио систем
JAGUAR I-PACE R-DYNAMIC SE

JAGUAR I-PACE R-DYNAMIC SE

 • ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Тркала Style 6007 од 20", завршна обработка со дијамант
 • Осветлување во кабината коешто може да се конфигурира
 • Долен екран на допир
 • Уред за безжично полнење
 • MeridianTM аудио систем
JAGUAR I-PACE R-DYNAMIC S

JAGUAR I-PACE R-DYNAMIC S

 • ЛЕД фарови
 • Тркала Style 5055 од 19", завршна обработка со дијамант во контрастна сјајна темносива боја
 • Спортски седишта од двослојна кожа
 • Крајна врата со електромоторен погон
 • Пакет Online со функцијата План за податоци2
JAGUAR I-PACE 400 SPORT

JAGUAR I-PACE 400 SPORT

 • Матрикс ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Тркала Style 5056 од 22", завршна обработка со дијамант во контрастна сјајна темносива боја
 • Седишта од типот Performance од кожата Windsor
 • MeridianTM аудио систем
 • Пакет Online со функцијата План за податоци2

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

МОДЕЛИ НА JAGUAR I-PACE

МОДЕЛИ НА JAGUAR I-PACE

Погледнете ја целата серија на модели.
СПЕЦИФИКАЦИИ

СПЕЦИФИКАЦИИ

Погледнете ги фактите и бројките.
ГАЛЕРИЈА

ГАЛЕРИЈА

Погледнете ги сликите со Jaguar I-PACE.

** Погледнете ги WLTP вредностите.
Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ со целосно наполнета батерија. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала, вградените додатоци, актуелната патека и состојбата на батеријата. Вредностите за автономијата се базираат на сериско возило по стандардизирана патека.

*Наградите Светски автомобил на годината, Светски дизајн на автомобил на годината и Светски зелен автомобил се добиени во 2019 година.

**Времето потребно за полнење на батеријата зависи од многу фактори, вклучувајќи ги но не ограничувајќи се на следните фактори: староста, состојбата, температурата и постоечкото енергетско ниво на батеријата; опремата што се користи и времетраењето на полнењето.

Воден волумен: Волуменот се мери со полнење на багажниот простор со течност.

1Системот Поврзана навигација ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Jaguar.

2Може да се применува политика за фер користење. Вклучува претплата од 1 година што може да се продолжи по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Jaguar.

Батеријата на I-PACE со капацитет од 90kWh има гаранција од 8 години или 160.000km (100.000 миљи) (кој било услов што ќе се исполни прв). Таа е откуплива во случај на каков било фабрички дефект или ако овластен продавач на Jaguar измери дека состојбата на батеријата паднала под 70 проценти од нејзината идеална состојба.

Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем), или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте со Вашиот локален продавач или конфигурирајте го Вашето возило онлајн.

Имајте во предвид дека стандардните карактеристики може да бидат заменети кога избирате алтернативно ниво на опрема. Исто така, стандардните карактеристики може да се разликуваат во зависност од земјата на купување, од варијантата на моторот и трансмисијата.

Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.

Карактеристиките на Pivi и InControl, услугите од трети страни, опциите и нивната достапност и понатаму се во зависност од пазарот – проверете кај Вашиот продавач на Jaguar за нивната достапност и целосните услови за користење на локалниот пазар. Одредени функции доаѓаат со претплата што ќе бара подоцнежно обновување по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација. Информациите и сликите што се прикажани во однос на InControl технологијата, вклучувајќи екрани или секвенци, се предмет на ажурирања на софтверот, контрола на верзијата и други системски/визуелни измени во зависност од избраните опции.

Meridian е регистрирана трговска марка на Meridian Audio Ltd. Trifield и уредот three fields е трговска марка на Trifield Productions Ltd.