ИСТРАЖЕТЕ ГО JAGUAR I-PACE

ИСТРАЖЕТЕ ГО JAGUAR I-PACE

АВАНГАРДЕН

Аеродинамична надворешност, моделирана за да се намали отпорот на воздухот.

I-Pace 24MY
КЛИКНЕТЕ ЗА КОМУНИКАЦИЈА

ЕЛЕГАНТНА ЕДНОСТАВНОСТ

Едноставен распоред и префинети завршни детали. Целосно елегантна атмосфера.

ЦЕЛОСНО ЕЛЕКТРИЧЕН

Електризирачки перформанси. Нулта емисија на издувни гасови.

БЕСТРАШНА СЛОБОДА

Одете подалеку без да се грижите за автономијата. Патувајте подалеку со доверба во системот Pivi Pro1 којшто ги обележува сите станици за полнење.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ЕЛЕКТРИЧНИОТ ПОГОН

АВТОНОМИЈА КАКО ЕЛЕКТРИЧНО ВОЗИЛО (ДО)

470 KM**

Очекувана автономија во реални услови според WLTP до 470 km.

ВРЕМЕ НА ПОЛНЕЊЕ (ОД)

8,58 часови*

Целосно наполнет со помош на полнач со наизменична струја AC со моќност од 11 kW.

ЕМИСИЈА НА ИЗДУВНИ ГАСОВИ

0 CO2

Нулта емисија на издувни гасови.

0-100 KM/H

4,8 секунди

0-100 km/h за 4,8 секунди.

РЕГЕНЕРАТИВНО КОЧЕЊЕ

Технологијата за регенеративно кочење ја претвора енергијата што се создава при кочењето во корисна моќност што овозможува продолжена автономија. Контролирајте ги перформансите преку избор на една од четирите поставки на системот JaguarDrive Control за перформанси, комфор, ефикасност и неповолни временски услови.

НАПРЕДНО ПОТПИРАЊЕ

Активното потпирање автоматски го спушта автомобилот кога се движи со голема брзина за да ја подобри аеродинамиката. Системот Приспособлива динамика постојано го набљудува и приспособува потпирањето за да се добие врвен баланс помеѓу комфорот и агилноста.

ВОДЕН ОД ТЕХНОЛОГИЈАТА

Беспрекорно чувство за поврзување со бројни технологии што Ви се на располагање.

ИНТУИТИВЕН ДВОЕН ДИСПЛЕЈ

Уживајте во едноставната контрола со двојниот екран на допир на системот Pivi Pro. Со нашиот систем Поврзана навигација едноставно префрлувајте се помеѓу апликациите за медиуми, нивото на полнење и клима уредот без да ја изгубите од вид Вашата дестинација 1.

БЕЗЖИЧНО ПОЛНЕЊЕ

Напојувајте го Вашиот компатибилен уред со помош на безжичното полнење од лежиштето во централната конзола.

КЛИМА УРЕД

Дизајниран за ефикасност и комфор. Технологијата паметно климатизирање го регистрира бројот на патници во автомобилот, создава посебни воздушни зони и ја оптимизира потрошувачката на енергија и до 30 проценти.

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

МОДЕЛИ

МОДЕЛИ

Погледнете ја целата серија на модели и спецификации.
ПРЕГЛЕД

ПРЕГЛЕД

Совршена рамнотежа помеѓу иновациите и дизајнот.

**Погледнете ги WLTP вредностите.
Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ со целосно наполнета батерија. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала, вградените додатоци, актуелната патека и состојбата на батеријата. Вредностите за автономијата се базираат на сериско возило по стандардизирана патека.  


*Времето потребно за полнење на батеријата зависи од многу фактори, вклучувајќи ги но не ограничувајќи се на следните фактори: староста, состојбата, температурата и постоечкото енергетско ниво на батеријата; опремата што се користи и времетраењето на полнењето.


1Предмет на мобилна мрежа на пазарот, сигнал и сметка на клиентот. Системот Поврзана навигација ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Jaguar.


Карактеристиките на Pivi и InControl, услугите од трети страни, опциите и нивната достапност и понатаму се во зависност од пазарот – проверете кај Вашиот локален продавач на Jaguar за нивната достапност и целосните услови за користење на локалниот пазар. Одредени функции доаѓаат со претплата што ќе бара подоцнежно обновување по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација. Информациите и сликите што се прикажани во однос на InControl технологијата, вклучувајќи екрани или секвенци, се предмет на ажурирања на софтверот, контрола на верзијата и други системски/визуелни измени во зависност од избраните опции. Amazon, Alexa и сите поврзани лого знаци се трговски марки на Amazon.com, Inc. или неговите филијали. Одредени функции на Alexa зависат од технологијата паметен дом. За да користите Amazon Alexa треба да имате Amazon сметка.  


MeridianTM е регистрирана трговска марка на Meridian Audio Ltd. Trifield и уредот three fields е трговска марка на Trifield Productions Ltd.