JAGUAR XF
СПЕЦИФИКАЦИИ

SALOON
D200 RWD AUTO MHEV
XF SALOON S

XF SALOON S

D200 RWD AUTO MHEV

ПЕРФОРМАНСИ
ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО
ПОГОНСКИ СИСТЕМ
ТЕЖИНИ
ВЛЕЧЕЊЕ
НОСИВОСТ НА ПОКРИВОТ
ДИМЕНЗИИ
ВИСИНА ВО КАБИНАТА
ПРОСТОР ЗА НОЗЕТЕ
ВОЛУМЕН НА БАГАЖНИОТ ПРОСТОР
СЛОБОДЕН ПРОСТОР ПОД ВОЗИЛОТО
КРУГ НА ВРТЕЊЕ

ЕМИСИЈА НА CO2

129

g/km††

(Од) кај XF Saloon D200 RWD

ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО

4,9

††

(Од l/100km) кај XF Saloon D200 RWD

МАКСИМАЛНА БРЗИНА

250(km/h) кај XF Saloon 300 Sport

ВОЛУМЕН НА БАГАЖНИОТ ПРОСТОР

716

литри*

Кај XF Sportbrake D200 RWD

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

МОДЕЛИ НА JAGUAR XF

МОДЕЛИ НА JAGUAR XF

Погледнете ја целата серија на модели.
ИСТРАЖЕТЕ ГИ МОДЕЛИТЕ
ГАЛЕРИЈА

ГАЛЕРИЈА

Погледнете ги сликите и филмовите со Jaguar XF.
ПОГЛЕДНЕТЕ ЈА ГАЛЕРИЈАТА
ПРЕГЛЕД

ПРЕГЛЕД

Остава впечаток, со внатрешноста и надворешноста.
ИСТРАЖЕТЕ ГО ПРЕГЛЕДОТ

†Наведените вредности се пресметани според NEDC2 (New European Driving Cycle – Нов европски циклкус на возење) од официјалните WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure – Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2 и за потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, поставените тркала и вградените додатоци. Вредностите за NEDC2 се пресметуваат со помош на државната формула од вредностите за WLTP еквивалентни на тие што би биле според стариот NEDC тест. Потоа може да се наметне точната даночна стапка.

Погледнете ги WLTP вредностите.

Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2 и за потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, поставените тркала и вградените додатоци.

Со возач од 75kg, течности на максимум, гориво на 90%.

Течности на максимум, гориво на 90%.

Сув волумен: Волуменот се мери со помош на мерни блокови (200mm x 50mm x 100mm) во согласност со VDA.

Воден волумен: Волуменот се мери со полнење на багажниот простор со течност.

±Наведените вредности се пресметани според NEDC (New European Driving Cycle – Нов европски циклкус на возење) од официјалните тестови на производителот. Вредностите можат да варираат во зависност од околината и стилот на возење. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат.

.