JAGUAR XE

НАДВОРЕШЕН ДИЗАЈН

Side view of XE model
Од својот мускулест став и извајаната хауба, па сѐ до одбојниците, предната украсна маска и тркалата од легура, Jaguar XE го нагласува својот самоуверен дизајн.
Елегантните ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL и трепкачите за правец со анимација се стандард кај Jaguar XE. На задниот дел, тенките ЛЕД крајни светла го заокружуваат спортскиот карактер на возилото.
Jaguar XE отсликува сѐ во што веруваме: стилски изглед, прецизно инженерство и реална возбуда.
XE 24MY
КЛИКНЕТЕ ЗА КОМУНИКАЦИЈА

ВНАТРЕШЕН ДИЗАЈН

Overall Interior of the car

Внатрешноста во стил на кокпит нуди извонредно ниво на комфор. Уживајте во надградените удобни седишта од двослојна кожа, или изберете го раскошот на кожата Windsor.

Функцијата Осветлување во кабината коешто може да се конфигурира Ви дава целосна контрола на амбиентот во Вашиот Jaguar XE и Ви нуди разни бои за да ја поставите совршената атмосфера.

Елементите Jaguar SportShift Selector, JaguarDrive Control и подигнатата централна конзола се олицетворение на спортскиот дух на Jaguar XE.

КАРАКТЕРИСТИКИ

Car driven on lighten round road track

Jaguar XE ја комбинира динамичката управливост со напредните технологии за возење за да ги унапреди своите перформанси.

Опремен е со интуитивни и чувствителни технологии, вклучувајќи ги системот за информации и забава Pivi Pro1 и Amazon Alexa, со бројни функции со гласовна контрола.
Системите за помош на возачот Ви овозможуваат поедноставни и побезбедни патувања, со флексибилен багажен простор од 394 литри. Сместете ги Вашите битни предмети во малите касети и страничните полици.

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

JAGUAR XE R-DYNAMIC HSE

JAGUAR XE R-DYNAMIC HSE

 • 19”-ни тркала од легура
 • Пакет Black Exterior
 • Фурнир во сива сјајна боја со завршна обработка Figured Ebony
 • Предни спортски седишта од перфорирана кожа Windsor со греење, електрично поместување во 16 насоки, мемориска функција на седиштето за возачот
 • MeridianTM аудио систем
JAGUAR XE R-DYNAMIC SE

JAGUAR XE R-DYNAMIC SE

 • 19”-ни тркала од легура
 • Предни спортски седишта од перфорирана двослојна кожа со греење, електрично поместување во 12 насоки, мемориска функција на седиштето за возачот
 • Пакет Black Exterior
 • Екран на допир од 10” со Pivi Pro1
 • MeridianTM аудио систем
JAGUAR XE R-DYNAMIC S

JAGUAR XE R-DYNAMIC S

 • 18”-ни тркала од легура
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање, мемориска функција и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
 • ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL и Помош за автоматски долги светла (AHBA)
 • Предни спортски седишта од перфорирана двослојна кожа со електрично поместување во 12 насоки, мемориска функција на седиштето за возачот
 • Безжично Apple CarPlay®2 и Android AutoTM3
JAGUAR XE 300 SPORT

JAGUAR XE 300 SPORT

 • 20”-ни тркала од легура
 • Крајна врата со електромоторен погон
 • Предни спортски седишта од перфорирана двослојна кожа со греење, електрично поместување во 12 насоки, мемориска функција на седиштето за возачот
 • Пакет Extended Black Exterior со странични прагови и куќишта на ретровизорите во црна боја
 • Метални педали со сјајна површина

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

МОДЕЛИ НА JAGUAR XE

МОДЕЛИ НА JAGUAR XE

Погледнете ја целата серија на модели.
СПЕЦИФИКАЦИИ

СПЕЦИФИКАЦИИ

Погледнете ги фактите и бројките.
ГАЛЕРИЈА

ГАЛЕРИЈА

Погледнете ги сликите со Jaguar XE.

**Погледнете ги WLTP вредностите.
Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2 и за потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, поставените тркала и вградените додатоци.

1Системот Поврзана навигација ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Jaguar.
2Вашиот автомобил е подготвен за Apple CarPlay. Услугите што се нудат преку Apple CarPlay зависат од достапноста на функцијата во Вашата земја. За подетални информации погледнете на https://www.apple.com/uk/ios/feature-availability/#apple-carplay.
3Вашиот автомобил е подготвен за Android Auto. Услугите што се нудат преку Android Auto зависат од достапноста на функцијата во Вашата земја. За подетални информации погледнете на https://www.android.com/auto/.

Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) и пазарот, или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте со Вашиот локален продавач или конфигурирајте го Вашето возило онлајн.

Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.

Карактеристиките на Pivi и InControl, услугите од трети страни, опциите и нивната достапност и понатаму се во зависност од пазарот – проверете кај Вашиот локален продавач на Jaguar за нивната достапност и целосните услови за користење на локалниот пазар. Одредени функции доаѓаат со претплата што ќе бара подоцнежно обновување по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација. Информациите и сликите што се прикажани во однос на InControl технологијата, вклучувајќи екрани или секвенци, се предмет на ажурирања на софтверот, контрола на верзијата и други системски/визуелни измени во зависност од избраните опции.​ Amazon, Alexa и сите поврзани лого знаци се трговски марки на Amazon.com, Inc. или неговите филијали. Одредени функции на Alexa зависат од технологијата паметен дом. За да користите Amazon Alexa треба да имате Amazon сметка.

MeridianTM е регистрирана трговска марка на Meridian Audio Ltd. Trifield и уредот three fields е трговска марка на Trifield Productions Ltd.
Apple CarPlay е трговска марка на Apple Inc. Може да се применуваат условите за користење за крајниот корисник на Apple Inc.
Android Auto е трговска марка на Google LLC.