ПЛАГ-ИН ХИБРИДНИ (PHEV) АВТОМОБИЛИ ДЕТАЛНО ОПИШАНИ

Ефикасност на електрична енергија со бензински перформанси.

PHEV автомобилите на Jaguar се карактеризираат со технологија што беспрекорно префрлува помеѓу електромотор и бензински мотор и го нудат најдоброто од двата света.

КАКО РАБОТАТ PHEV АВТОМОБИЛИТЕ?

КАКО РАБОТАТ PHEV АВТОМОБИЛИТЕ?

Бензински мотор и електромотор ја комбинираат својата работа за да Ви дадат оптимални перформанси и ефикасност. Дали ќе возите во режим за целосно електрично возило (ЕВ) или ќе користите комбинација со бензински мотор во хибриден режим зависи од Вас. Во режим за целосно електрично возило (ЕВ) батеријата може да се полни преку надворешен извор на електрична енергија и преку регенеративно кочење.
ШТО ГИ ПРАВИ ЕДНОСТАВНИ?

ШТО ГИ ПРАВИ ЕДНОСТАВНИ?

Батеријата во Jaguar PHEV може да постигне автономија до 55 km/34 миљи (Jaguar E‑PACE)* и до 53 km/33 миљи (Jaguar F‑PACE)* од едно полнење. Ова е совршено за секојдневни релации со нулта емисија на издувни гасови кога е во режим за целосно електрично возило (ЕВ). Може едноставно да се полни преку ноќ со помош на домашен полнач или домашна приклучница за струја и преку постојано растечката мрежа на јавни станици за полнење.
КАКВИ СЕ ЗА ВОЗЕЊЕ?

КАКВИ СЕ ЗА ВОЗЕЊЕ?

PHEV е виртуелно тивко во режим за целосно електрично возило (ЕВ), а за оптимална префинетост гарантира беспрекорна транзиција кога се префрлувате назад на моторот. Во хибридниот режим – комбинација на електромоторот и моторот – перформансите се прецизни и бескомпромисни, развивајќи моќност за глатко и енергично забрзување.

КАКО ДА ПОЛНАМ PHEV?

PHEV автомобилите можат да се полнат преку професионално инсталиран домашен полнач, домашна приклучница за струја и на бројни јавни станици за полнење како во спортски сали, трговски центри и станици на автопат.

БРЗИНА НА ПОЛНЕЊЕ ВО ДОМАШНИ УСЛОВИ<sup>1</sup>

БРЗИНА НА ПОЛНЕЊЕ ВО ДОМАШНИ УСЛОВИ1

Домашни полначи на наизменична струја AC со моќност од 7 kW: 0‑80% полнење од 1 час и 24 минути за Jaguar E‑PACE PHEV / 0‑80% полнење од 1 час и 40 минути за Jaguar F‑PACE PHEV

домашна приклучница за струја со 3 пина: 0‑80% полнење од 5 часа за Jaguar E‑PACE PHEV / 0‑80% полнење од 5 часа и 30 минути за Jaguar F‑PACE PHEV

Прикажан е моделот: Jaguar F-PACE HSE
БРЗИНА НА ПОЛНЕЊЕ НА ЈАВНИ СТАНИЦИ ЗА ПОЛНЕЊЕ<sup>1</sup>

БРЗИНА НА ПОЛНЕЊЕ НА ЈАВНИ СТАНИЦИ ЗА ПОЛНЕЊЕ1

Јавни станици за полнење на наизменична струја AC со моќност од 7 kW: 0‑80% полнење од 1 час и 24 минути за Jaguar E‑PACE PHEV / 0‑80% полнење од 1 час и 40 минути за Jaguar F‑PACE PHEV

Полначи на еднонасочна струја DC со моќност од 50 kW: 0‑80% полнење од 30 минути за Jaguar E‑PACE PHEV / 0‑80% полнење од 30 минути за Jaguar F‑PACE PHEV

Прикажан е моделот: Jaguar E-PACE R-Dynamic HSE
ШТО ВЛИЈАЕ НА РАСТОЈАНИЕТО ШТО МОЖАМ ДА ГО ПОМИНАМ?

ШТО ВЛИЈАЕ НА РАСТОЈАНИЕТО ШТО МОЖАМ ДА ГО ПОМИНАМ?

Во режим за целосно електричен автомобил (ЕВ), Вашата батерија е единствен извор на енергија за сѐ. Значи Вашиот стил на возење, опремата што ја користите во кабината, па дури и условите во коишто возите ќе влијаат на автономијата. За да ја минимизирате потрошувачката на гориво во режимот за хибридно возило, функцијата Predictive Energy Optimisation (PEO) (Предвидувачка оптимизација на енергијата) во Вашиот Jaguar ги користи податоците за наклон и брзина за одредена патека во системот за навигација на возилото и интелигентно префрлува помеѓу електромоторот и моторот.
ДАЛИ PHEV АВТОМОБИЛ ЌЕ МИ ЗАШТЕДИ ПАРИ?

ДАЛИ PHEV АВТОМОБИЛ ЌЕ МИ ЗАШТЕДИ ПАРИ?

Пониски тековни трошоци, стимулации при купување и даночни олеснувања се само некои од начините со коишто префрлувањето на PHEV автомобил може да се исплати во споредба со автомобил на бензин или дизел.
КОЛКУ ТРАЕ ГАРАНЦИЈАТА ЗА БАТЕРИЈАТА?

КОЛКУ ТРАЕ ГАРАНЦИЈАТА ЗА БАТЕРИЈАТА?

Батеријата на Jaguar PHEV автомобил е покриена со гаранција до 6 години или 100.000 km (60.000 миљи) – за условот што ќе се исполни прв.

ПЛАГ-ИН ХИБРИДНИ АВТОМОБИЛИ НА JAGUAR

JAGUAR F-PACE

JAGUAR F-PACE

Нашиот луксузен SUV со високи перформанси нуди возбудлива комбинација на ефикасност на плаг-ин хибрид, секојдневна практичност, впечатлив дизајн и спортска динамика.
JAGUAR E-PACE

JAGUAR E-PACE

Сите придобивки од плаг-ин хибрид со сиот шарм на компактен SUV. Jaguar E-PACE е уникатна комбинација на изглед, агилност и динамично возење.

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ГИ ИСТРАЖУВАТЕ ЕЛЕКТРИЧНИТЕ ВОЗИЛА

ЦЕЛОСНО ЕЛЕКТРИЧНИ АВТОМОБИЛИ ДЕТАЛНО ОПИШАНИ

ЦЕЛОСНО ЕЛЕКТРИЧНИ АВТОМОБИЛИ ДЕТАЛНО ОПИШАНИ

Технологијата за целосно електричен автомобил на Jaguar нуди перформанси на спортски автомобил со нулта емисија на издувни гасови.
ДЕЛУМНО ХИБРИДНИ АВТОМОБИЛИ ДЕТАЛНО ОПИШАНИ

ДЕЛУМНО ХИБРИДНИ АВТОМОБИЛИ ДЕТАЛНО ОПИШАНИ

MHEV автомобил ја собира енергијата што нормално се губи при намалување на брзината и ја ослободува како моќност за да му помогне на бензинскиот или дизелскиот мотор.

Jaguar Land Rover Limited постојано бара начини да ги подобри спецификацијата, дизајнот и производството на своите возила, делови и дополнителна опрема. Измените постојано се случуваат и оттаму, го задржуваме правото на измена без известување.

*Официјални вредности за потрошувачката на гориво за F-PACE PHEV l/100 km (mpg): Комбиниран циклус 2,4 (117,7). Емисија на CO₂ според NEDC2 54 g/km. Автономија во режим за ЕВ: до 59 km (37 миљи). Официјални вредности за потрошувачката на гориво за E-PACE PHEV l/100 km (mpg): Комбиниран циклус 1,4 - 1,6. Емисија на CO₂ според NEDC2 31 g/km. Автономија во режим за ЕВ: до 62 km. Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO₂, потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала и вградените додатоци. Вредностите за автономијата во режим за ЕВ се базираат на сериско возило по стандардизирана патека. Постигнатата автономија ќе се менува во зависност од состојбата на возилото и батеријата.

Наведените вредности се пресметани според NEDC2 (New European Driving Cycle – Нов европски циклкус на возење) од официјалните WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure – Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO₂ и за потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од вградените тркала и опционалната опрема. Вредностите за NEDC2 се пресметуваат со помош на државната формула од вредностите за WLTP еквивалентни на тие што би биле според стариот NEDC тест. Потоа може да се наметне точната даночна стапка.


Погледнете ги WLTP вредностите за F-PACE
Погледнете ги WLTP вредностите за Е-PACE


WLTP (Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) е новата официјална ЕУ постапка што се користи за пресметка на стандардизираните вредности за потрошувачката на гориво и емисијата на CO₂ за патнички автомобили. Со оваа постапка се мери потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија, автономијата и емисијата на издувни гасови. Со неа се обезбедуваат вредности коишто се поблиски до реалните вредности од секојдневното возење. Возилата се испитуваат со опционална опрема и со посложена постапка за испитување и профил за возење.

††Погледнете ги WLTP вредностите за I-PACE
WLTP (Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) е новата официјална ЕУ постапка што се користи за пресметка на стандардизираните вредности за потрошувачката на гориво и емисијата на CO₂ за патнички автомобили. Со оваа постапка се мери потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија, автономијата и емисијата на издувни гасови. Со неа се обезбедуваат вредности коишто се поблиски до реалните вредности од секојдневното возење. Возилата се испитуваат со опционална опрема и со посложена постапка за испитување и профил за возење.

1 Времето потребно за полнење на батеријата ќе зависи од неколку фактори, вклучувајќи ги но не ограничувајќи се на следните фактори: состојбата и времето на полнењето на батеријата; температура на батеријата; и актуелната употреба.

2 Потрошувачката на гориво: N/A (нема податоци). Емисија на CO₂: 0 (g/km). Автономија во режим за ЕВ: до 470 km (292 миљи). Вредностите за автономијата во режим за ЕВ се базираат на сериско возило по стандардизирана патека. Постигнатата автономија ќе се менува во зависност од состојбата на возилото и батеријата, актуелната патека, опкружувањето и стилот на возење. Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO₂, потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала и вградените додатоци.

3 Вредностите за емисијата на CO₂, потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала и вградените додатоци.