НОВИОТ JAGUAR F‑PACE SVR

Добредојдовте во нашиот SUV со врвни перформанси што се карактеризира со V8 мотор со супер полнач и агилност водечка во класата.

ИСТРАЖЕТЕ ГИ ПЕРФОРМАНСИТЕ

ЕМИСИЈА НА CO2 ПРИ КОМБИНИРАН ЦИКЛУС g/km
Од 260

ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО ПРИ КОМБИНИРАН ЦИКЛУС l/100km
Од 11,4

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
Искористете го конфигураторот за да го создадете Вашиот совршен Jaguar F-PACE.
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Погледнете ги и преземете ги најновите брошури за Jaguar.
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ
Побарајте продавач на Jaguar блиску до Вас.
SPECIAL VEHICLE OPERATIONS
Луксуз, перформанси и способности издигнати на повисоко ниво
ПЕРФОРМАНСИ
СÈ ВО ИМЕ НА ПЕРФОРМАНСИТЕ

F-PACE SVR е врвниот модел на нашата наградувана серија и нуди најголеми перформанси, агилност и динамика досега.

F-PACE SVR СПЕЦИФИКАЦИИ
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
<b>МОТОР</b>

5,0 литри


Во срцето на F‑PACE SVR лежи моќниот 5,0-литарски V8 мотор со супер полнач на Jaguar.
<b>МАКСИМАЛНА МОЌНОСТ</b>

550 PS (405kW)


Моќноста од 550PS (405kW) гарантира возбудливо доживување во возењето секојпат кога ќе седнете зад воланот.
<b>МАКСИМАЛЕН ВРТЕЖЕН МОМЕНТ</b>

700 Nm (516lb-ft)


F‑PACE SVR развива зголемен вртежен момент со вредност до 700Nm (516lb-ft).
<b>0-100KM/H</b>

4,0 секунди


Благодарејќи на најновата технологија – тука спаѓа и функцијата Динамично тргнување – F‑PACE SVR може да забрза од 0 до 100km/h за само 4,0 секунди.
НАДВОРЕШНОСТ
НАДВОРЕШНОСТ

Поголемите отвори за влез на воздух, поголемите отвори за воздух на хаубата, на крилата и поголемиот заден спојлер се елементи од дизајнот на F-PACE SVR што ја зголемуваат силата на притисок кон подолгата и го намалуваат отпорот на воздухот. Како резултат на тоа се добиваат подобри перформанси и подобра управливост.

ПОГЛЕДНЕТЕ ЈА ГАЛЕРИЈАТА
ВНАТРЕШНОСТ
ВНАТРЕШНОСТ

Самоуверениот изглед на F-PACE SVR се надополнува со сестраноста на кабината. Од предните и задните седишта од типот Performance со полуанилинска кожа до новиот волан и интуитивниот систем за информации и забава во автомобил, Pivi Pro*. Практичноста на еден SUV се соединува со стилот на спортски автомобил.

ПОГЛЕДНЕТЕ ЈА ГАЛЕРИЈАТА
ПОГОЛЕМИ ОТВОРИ ЗА ВЛЕЗ НА ВОЗДУХ
Новиот преден одбојник го збогатува спортскиот став, а поголемите отвори за влез на воздух се грижат за ладењето на V8 моторот со супер полнач. Украсната маска во црната боја Gloss Black со уникатно порабување во сивата боја Satin Grey и логото SVR го заокружуваат изгледот на возилото.
СЕДИШТА PERFORMANCE
Поврзете се со F-PACE SVR уште од моментот кога ќе се сместите во седиштата Performance изработени од меката кожа Windsor и антилоп материјал или од полуанилинска кожа. Предните и задните седишта се со греење и имаат знак SVR, а и уникатна шема на перфорирање.
ВОЛАН
Анатомски обликуваниот кожен волан на SVR ја издигнува умешноста за спортско возење. Воланот се одликува со уникатно порабување во боите Flame Red и Light Lunar и го носи логото SVR. Информациите се прикажуваат преку Интерактивниот дисплеј за возачот од 12.3“ на системот Pivi Pro .
ПАЛЕТА СО ПРЕМИУМ БОИ НА SV

За збогатување на карактерот и појавата на Вашиот Jaguar изберете ги Ultra Gloss, Satin Matte или Special Effect боите од палетата со премиум бои на SV.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
Atacama Orange
British Racing Green
Velocity Blue
Petrolix Blue
Amethyst Grey-Purple
Flux Silver
Ionian Silver
Sorrento Yellow
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

Искористете го конфигураторот за да ги истражите нашите опции за дизајн и да го создадете Вашиот совршен F‑PACE SVR.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
Искористете го конфигураторот за да го создадете Вашиот совршен Jaguar F-PACE.
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Погледнете ги и преземете ги најновите брошури за Jaguar.
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ
Побарајте продавач на Jaguar близу вас
SPECIAL VEHICLE OPERATIONS
Луксуз, перформанси и способности издигнати на повисоко ниво

Наведените вредности се пресметани според NEDC2 (New European Driving Cycle – Нов европски циклкус на возење) од официјалните WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure – Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2 и за потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од вградените тркала и опционалната опрема. Вредностите за NEDC2 се пресметуваат со помош на државната формула од вредностите за WLTP еквивалентни на тие што би биле според стариот NEDC тест. Потоа може да се наметне точната даночна стапка.

Погледнете ги WLTP вредностите
WLTP (Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) е новата официјална ЕУ постапка што се користи за пресметка на стандардизираните вредности за потрошувачката на гориво и емисијата на CO2 за патнички автомобили. Со оваа постапка се мери потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија, автономијата и емисијата на издувни гасови. Со неа се обезбедуваат вредности коишто се поблиски до реалните вредности од секојдневното возење. Возилата се испитуваат со опционална опрема и со посложена постапка за испитување и профил за возење.

*Connected Navigation ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Jaguar.

Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) и пазарот, или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте го Вашиот локален продавач или конфигурирајте го Вашето возило онлајн.

Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.

Карактеристиките на Pivi и InControl, услугите од трети страни, опциите и нивната достапност и понатаму се во зависност од пазарот – проверете кај Вашиот локален продавач на Jaguar за нивната достапност и целосните услови за користење на локалниот пазар. Одредени функции доаѓаат со претплата што ќе бара подоцнежно обновување по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација. Информациите и сликите што се прикажани во однос на InControl технологијата, вклучувајќи екрани или секвенци, се предмет на ажурирања на софтверот, контрола на верзијата и други системски/визуелни измени во зависност од избраните опции.