СИГУРНОСТ НА ВОЗИЛАТА НА JAGUAR

Jaguar поставува исклучителни норми за да ги произведе најбезбедните, најсигурните и најпроверените луксузни седани, спортски автомобили и SUV возила со високи перформанси во светот.

Од првата скица на дизајнерот и прецизните пресметки на инженерот, преку илјадниците километри на виртуелни, лабораториски и реални тестирања до производството, склопувањето и испораката на нашите возила – квалитетот и сигурноста се вградени во сите наши активности.Затоа секоја година инвестираме 13 милиони фунти во софтвер и хардвер за напредно Компјутерски потпомогнато инженерство (CAE). Тоа ни овозможува побрз и попрецизен дизајн на компонентите, нивно тестирање и оптимизирање преку милиони виртуелни километри пред и да се произведат физички – процес што ни помага да заштедиме преку 1,2 милиони километри на возење и 290 тони на CO2 додека го развиваме моделот.Заради тоа секое ново дизајнерско решение на менувачот непрекинато поминува 12 месеци на пробна маса за статично тестирање во нашите лаборатории со висока технологија. Ова тестирање симулира работен циклус од 10-годишна работа со 240.000 километри на возење во дел од времето. Затоа автомобилите ги носиме во замрзнатите шуми на северот од Шведска на температура од -40ºC, во пустините на Аризона и Дубаи на температура од +50ºC и на тестот со голема брзина на патеката Нардо во Италија. Потоа нашите автомобили одат на предизвикувачката патека Нирбургринг Нордшлајфе во Германија на интензивен тест од 8.000 километри – на сите овие тестови проверуваме дали технологијата работи исто така добро во реалното возење и го даваме последниот печат за одобрување на возилото.Кога конечно ќе се произведе Jaguar, затоа коленестото вратило на моторот Ingenium е полирано со толеранција од 0,003mm – 6 проценти од дебелината на влакното на косата на човекот – за да се добие неверојатна потрошувачка на гориво од најмалку 3,8 l/100km (75mpg) и емисија на CO2 од најмалку 99g/km. Затоа најсовремените ласери и камери изведуваат проверка на квалитет на 168 контролни точки на секоја шасија, а зазорите на лимените табли се проверуваат со точност од +/-0.5mm, пред завршниот Монсун тест со кој врз автомобилот се истураат 6.000 литри вода.„Во срцето на Jaguar Land Rover е најсовременото инженерство“, вели Извршниот директор за развој и производство Ник Роџерс. „Тоа е основното за да им понудите на клиентите високо посакувани возила, да им дадете искуства што ќе ги сакаат за цел живот. Jaguar Land Rover е најголемиот инвеститор во истражување, развој и инженерство во Обединетото Кралство, со 3,1 милијарда фунти во 2014/2015 (фискална година). Неодамна презема големо проширување на своите капацитети во инженерството што овозможува возилата на пазарот да се појават побрзо, поефикасно и – на крајот – со подобрена издржливост и сигурност“.Jaguar Land Rover го комбинира стручното знаење од индустриите со висока технологија како што се воздухопловството и Формула 1 за да внесе револуција во начинот на развој на автомобилите и да понуди перформанси и способност што едноставно не можат да се постигнат со традиционалните процеси.

„ВО СРЦЕТО НА JAGUAR LAND ROVER Е НАЈСОВРЕМЕНОТО ИНЖЕНЕРСТВО. ТОА Е ОСНОВНОТО ЗА ДА ИМ ПОНУДИТЕ НА КЛИЕНТИТЕ ВИСОКО ПОСАКУВАНИ ВОЗИЛА, ДА ИМ ДАДЕТЕ ИСКУСТВА ШТО ЌЕ ГИ САКААТ ЗА ЦЕЛ ЖИВОТ“.


НИК РОЏЕРС

Извршен директор, Развој и производство

Jaguar F‑PACE- Тестирање на ладно време, Арјеплог, Шведска
ПОВЕЌЕ ПРИКАЗНИ
ГЛОБАЛНИ ОБЈЕКТИ

Поставено: 18-08-2016

Се вложуваат големи напори за да се направи секој Jaguar да биде најспособен, најсигурен и најпосакуван од сите автомобили.
ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ
ВИРТУЕЛНО ИНЖЕНЕРСТВО

Поставено: 18-08-2016

Инвестираме во најсовремени алатки за виртуелно инженерство што овозможуваат новите производи - и напредните технологии што ги движат - да се дизајнираат побрзо, поефикасно и да бидат поробустни. Крајниот резултат се автомобили Jaguar што се посигурни и потрајни.
ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ
ПРОЦЕС НА ТЕСТИРАЊЕ

Поставено: 18-08-2016

Во секоја фаза на дизајнот, развојот и производството, секоја компонента на Jaguar поминува низ илјадници тестови и проверки за безбедност, издржливост и квалитет, што гарантира дека крајниот производ е најсигурниот и најбезбедниот автомобил што можете да го возите.
ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ