„RARE DESIGN STUDIO“, СЕУЛ
ВКЛУЧУВАЊЕ НА КОРЕЈСКИТЕ ЕНТУЗИЈАСТИ ВО ДИЗАЈНОТ

Во јануари 2016 година, Jaguar Korea го отвори идејниот простор „Rare Design Studio“ во Сеул. Тука, ентузијастите во дизајнот ја следеа приказната на Ијан Калум, директорот на дизајн на Jaguar, ја дознаа дизајн филозофјата и историјата на Jaguar, го разгледаа наследството на XJ и другите модели, заедно со приказ на главните технологии на Jaguar - а и се запознаа со тукушто претставениот XJ.

НЕПРОЦЕНЛИВ УВИД ЗА МЛАДИТЕ ДИЗАЈНЕРИ

За време на својата прва посета на Кореја, Ијан Калум ги инспирираше младите домашни дизајнери на автомобили со својот мастер-клас по дизајн на Jaguar. Дискутираше за работниот процес на неговиот тим, квалитетите на дизајнерите на автомобили, изворите на инспирација и неговото лично искуство на патот до директор на дизајн. На повеќе од 100 универзитетски студенти им даде непроценлив увид и шанса да постават свои прашања на неговата сесија со прашања и одговори.

yt:erCZLOyp9pQ
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Откријте повеќе за возилата на Jaguar
КОНТАКТИРАЈТЕ НÈ
Контактирајте нè за Jaguar грижа за корисници или општи прашања
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте тест возење преку вашиот локален продавач на Jaguar
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ
Пронајдете продавач на Jaguar блиску до вас