ISTITUTO EUROPEO DI DESIGN (IED)

Jaguar и IED Turin ќе понудат нов мастер-курс со поинакво гледиште за дизајнот на автомобили.

ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОИНАКОВ ДИЗАЈН НА АВТОМОБИЛИТЕ

IED Turin курсот што се нуди од 2017 година ќе биде првиот со фокус кон дизајнот на внатрешноста на автомобилот и корисничкото искуство. Ќе го постави корисникот во срцето на дизајн процесот и потоа ќе истражува како дизајнот на внатрешноста влијае на надворешноста - а не обратно. Уште еднаш, Jaguar е пионер во размислувањето и учењето за дизајн.

СОДРЖИНА НА КУРСОТ
Овој мастер-курс од светска класа трае една година и ќе се изведува на англиски јазик и, помеѓу другото, ќе ги покрие следните теми: нови технологии; идентификација на идеен модел и модел за употреба за внатрешноста; традиционални и современи материјали; нови декоративни површини и технологии и интерфејс платформи (особено дизајн на интерфејсот).
ГУРУИ НА ДИЗАЈНОТ ВО УЧИЛНИЦАТА
Jaguar целосно учествува во структурата и содржината на курсот, а има и свој удел во завршните дисертации. Студентите ќе имаат можност да учат од професионалци што се почитувани во индустријата, како визитинг професори ќе се вклучат директорот на дизајн на Jaguar, Ијан Калум, заедно со главните членови од неговиот тим, од одделот за дизајн на внатрешноста и од одделот за дизајн на надворешноста.
ПРИВИЛЕГИЈА
„За Jaguar претставува големо задоволство што ќе биде партнер со многу почитувана институција како што е IED (Европски институт за дизајн) во Торино за нејзиниот прв мастер-курс по дизајн на внатрешноста на автомобилот и корисничко искуство. Програмата ќе обезбеди уникатен увид во процесот на дизајн на автомобили, а мојот тим и јас се радуваме што ќе работиме со талентираните студенти на овој курс“.

Ијан Калум, Директор на дизајн во Jaguar
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Откријте повеќе за возилата на Jaguar
КОНТАКТИРАЈТЕ НÈ
Контактирајте нè за Jaguar грижа за корисници или општи прашања
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте тест возење преку вашиот локален продавач на Jaguar
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ
Пронајдете продавач на Jaguar блиску до вас