80 ГОДИНИ НА JAGUAR
ЕВОЛУЦИЈА НА ДИЗАЈНОТ: 80 ГОДИНИ НА JAGUAR

Осумдесет години на името Jaguar значи осумдесет години на легендарен дизајн. Следиме неколку од нашите главни дизајнерски моменти од изминатите осум децении. Денешната фамилија на Jaguar не би била истата без нив.

ЕВОЛУЦИЈА НА ДИЗАЈНОТ: 80 ГОДИНИ НА JAGUAR - 1935 - 1959
Во првиот дел се раните години од еволуцијата од 1935 до 1959 година. Почнавме со првиот модел на Jaguar и патувавме до успех во мото спортот и создавањето на пионерските модели во сегментот спортски седан.
ПРОЧИТАЈТЕ ГО ЦЕЛИОТ ПРИЛОГ
ЕВОЛУЦИЈА НА ДИЗАЈНОТ: 80 ГОДИНИ НА JAGUAR - 1960 - 1996
Фамилијата Jaguar се менувала со текот на времето, но семејната лоза до денешниот асортиман е јасна. Во вториот дел, започнуваме со 1960-тите години и го гледаме создавањето на повеќе легендарни модели. Ова е времето што го дефинираше дизајнот на Jaguar и сè уште ги инспирира денешните автомобили.
ПРОЧИТАЈТЕ ГО ЦЕЛИОТ ПРИЛОГ
ЕВОЛУЦИЈА НА ДИЗАЈНОТ: 80 ГОДИНИ НА JAGUAR - 1997 - 2016
Дизајнот на Jaguar беше освежен за новиот милениум. Се разви врз база на дизајнот од последните години но надмина некои поконзервативни дизајнерски решенија што гледаа наназад. Почна да добива сосема нов изглед. Во поголемиот дел тоа беше заслуга на Ијан Калум, директор на дизајн во Jaguar од 1997 година. Во следните две децении тој внесе нов живот во фамилијата Jaguar, црпеше инспирација и виталност од минатото за да ги дефинира идеите за денешните модели.
ПРОЧИТАЈТЕ ГО ЦЕЛИОТ ПРИЛОГ
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Откријте повеќе за возилата на Jaguar
КОНТАКТИРАЈТЕ НÈ
Контактирајте нè за Jaguar грижа за корисници или општи прашања
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте тест возење преку вашиот локален продавач на Jaguar
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ
Пронајдете продавач на Jaguar блиску до вас