ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ
F‑PACE
ВЕРЗИИ
SVR

Луксузен перформансен SUV со секојдневна практичност.

fpace-pure
F‑PACE PURE
Суштината на F‑PACE. Енергични перформанси, агилна управливост и практичност.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
Споредете ги нашите возила
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
КРАТОК ПРЕГЛЕД НА МОТОРИТЕ
top_speed
Максимална брзина km/h
acceleration
Забрзување 0-100 km/h во секунди
consumption
Комбиниран циклус l/100km
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
Compare Models
fpace-prestige
F‑PACE PRESTIGE
Додаден луксуз со прекрасно изработена внатрешност вклучувајќи го и кожниот тапацир.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
Споредете ги нашите возила
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
КРАТОК ПРЕГЛЕД НА МОТОРИТЕ
top_speed
Максимална брзина km/h
acceleration
Забрзување 0-100 km/h во секунди
consumption
Комбиниран циклус l/100km
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
Compare Models
fpace-portfolio
F‑PACE PORTFOLIO
Кулминација на луксузот на F‑PACE - елегантен, софистициран и со множество од иновативни технологии.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
Споредете ги нашите возила
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
КРАТОК ПРЕГЛЕД НА МОТОРИТЕ
top_speed
Максимална брзина km/h
acceleration
Забрзување 0-100 km/h во секунди
consumption
Комбиниран циклус l/100km
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
Compare Models
fpace-rs
F‑PACE R-SPORT
Самоуверен спортски стил со спортски елементи на надворешноста и специјални спортски седишта.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
Споредете ги нашите возила
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
КРАТОК ПРЕГЛЕД НА МОТОРИТЕ
top_speed
Максимална брзина km/h
acceleration
Забрзување 0-100 km/h во секунди
consumption
Комбиниран циклус l/100km
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
Compare Models
fpace-s
F‑PACE S
За импресивни перформанси, изберете помеѓу 3.0-литарскиот V6 300PS дизел мотор со двоен турбополнач или 3.0-литарскиот V6 380PS бензински мотор со компресор*.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
Споредете ги нашите возила
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
КРАТОК ПРЕГЛЕД НА МОТОРИТЕ
top_speed
Максимална брзина km/h
acceleration
Забрзување 0-100 km/h во секунди
consumption
Комбиниран циклус l/100km
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
Compare Models

Спојување на ексклузивноста со вашиот карактер.

fpace-editions-300sport
F‑PACE 300 SPORT
Уникатните знаци и ексклузивните карактеристики на надворешноста во сивата боја Dark Satin Grey укажуваат на возбудливата природа на F‑PACE 300 SPORT. Привлечната внатрешност на овој модел плени со својот карактер и ви нуди задоволство при секое патување.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
КРАТОК ПРЕГЛЕД НА МОТОРИТЕ
top_speed
Максимална брзина km/h
acceleration
Забрзување 0-100 km/h во секунди
consumption
Комбиниран циклус l/100km
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
Compare Models
fpace-editions-cf
F‑PACE CHEQUERED FLAG
Инспирација за моделот F‑PACE Chequered Flag е нашето тркачко наследство. Овој модел се карактеризира со агресивна надворешност, уникатни знаци и ви ги нуди нашите најпродавани погонски системи.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
КРАТОК ПРЕГЛЕД НА МОТОРИТЕ
top_speed
Максимална брзина km/h
acceleration
Забрзување 0-100 km/h во секунди
consumption
Комбиниран циклус l/100km
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
Compare Models

Издигнување на перформансите на повисоко ниво.

fpace-svr-svr
F‑PACE SVR
Со мотор што развива моќност од 550PS, F‑PACE SVR е проектиран за чиста моќност, возбуда и забрзување од 0 до 100km/h за 4,3 секунди.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
Споредете ги нашите возила
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
КРАТОК ПРЕГЛЕД НА МОТОРИТЕ
top_speed
Максимална брзина km/h
acceleration
Забрзување 0-100 km/h во секунди
consumption
Комбиниран циклус l/100km
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
Compare Models
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ


Искористете го конфигураторот за да го создадете вашиот совршен Jaguar
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте друмско тест возење преку продавачот што е најблизу до вас
ПРЕЗЕМЕТЕ БРОШУРА
Откријте повеќе за возилата на Jaguar
ПРОНАЈДЕТЕ ЗАСТАПНИК
Побарајте продавач на Jaguar близу вас

*Во зависност од пазарот.
Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2 и за потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од вградените тркала и опционалната опрема.
Погледнете ги WLTP вредностите за F‑PACE.
WLTP (Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) е нова официјална ЕУ постапка што се користи за пресметка на стандардизираните вредности за потрошувачката на гориво и емисијата на CO2 за патнички автомобили. Со оваа постапка се мери потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија, автономијата и емисијата на издувни гасови. Со неа се обезбедуваат вредности коишто се поблиски до реалните вредности од секојдневното возење. Возилата се испитуваат со опционална опрема и со посложена постапка за испитување и профил за возење.
Сите прикажани вредности се со технологијата интелигентен Stop/Start.
[1]Податоците за моторот не се ресертифицирани во 2018. Прикажаните податоци одговараат на NEDC сертификацијата од 2017 година.