ДЕЛУМНО ХИБРИДНИ (MHEV) АВТОМОБИЛИ ДЕТАЛНО ОПИШАНИ

Перформанси на Jaguar со пониска потрошувачка на гориво.

Технологијата за делумен хибрид (MHEV) на Jaguar интелигентно ја собира енергијата што нормално се губи при намалување на брзината и ја ослободува за да ја засили моќноста на Вашиот мотор и со тоа ја намалува потрошувачката.

КАКО РАБОТАТ ДЕЛУМНО ХИБРИДНИТЕ АВТОМОБИЛИ?

КАКО РАБОТАТ ДЕЛУМНО ХИБРИДНИТЕ АВТОМОБИЛИ?

Нашите делумно хибридни автомобили ги комбинираат ефикасните Ingenium бензински и дизелски мотори на Jaguar со моќна батерија што е поставена под подот, така што моторот може да се изгаси при рамномерно движење, кочење или кога автомобилот стои во место. Енергијата што нормално се губи при намалување на брзината се собира и складира за да може повторно да се користи како моќност.
КОИ СЕ ПРИДОБИВКИТЕ ОД ДЕЛУМНО ХИБРИДЕН АВТОМОБИЛ?

КОИ СЕ ПРИДОБИВКИТЕ ОД ДЕЛУМНО ХИБРИДЕН АВТОМОБИЛ?

Префинетиот електрифициран погонски систем на MHEV има пониска емисија на CO₂ и помала потрошувачка на гориво што го прави идеален за возење во густ, тргни-застани сообраќај во градска средина. Што се однесува до перформансите, зголемената моќност на моторот дава енергично и линеарно забрзување од место.

ДЕЛУМНО ХИБРИДНИ АВТОМОБИЛИ НА JAGUAR

JAGUAR F-PACE

JAGUAR F-PACE

Технологија за делумен хибрид се соединува со луксузни перформанси. Jaguar F‑PACE е возбудлива комбинација на секојдневна практичност, динамика и впечатлив дизајн.
JAGUAR E-PACE

JAGUAR E-PACE

Со смели дизајнерски детали што се видливи насекаде и ефикасна технологија на делумен хибрид под површината, нашиот прв компактен SUV е совршената мешавина на спортска агилност и секојдневна ефикасност.
JAGUAR XE

JAGUAR XE

Технологијата на делумен хибрид внесува храбро повисоко ниво на префинетост и перформанси во нашиот најнапреден и најефикасен спортски седан.
JAGUAR XF

JAGUAR XF

Луксузниот бизнис седан со уникатен дизајн и динамика во возењето. Сега со технологијата делумен хибрид за уште поголема ефикасност на секое патување.

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ГИ ИСТРАЖУВАТЕ ЕЛЕКТРИЧНИТЕ ВОЗИЛА

ЦЕЛОСНО ЕЛЕКТРИЧНИ АВТОМОБИЛИ ДЕТАЛНО ОПИШАНИ

ЦЕЛОСНО ЕЛЕКТРИЧНИ АВТОМОБИЛИ ДЕТАЛНО ОПИШАНИ

Технологијата за целосно електричен автомобил на Jaguar нуди перформанси на спортски автомобил со нулта емисија на издувни гасови.
ПЛАГ-ИН ХИБРИДНИ АВТОМОБИЛИ ДЕТАЛНО ОПИШАНИ

ПЛАГ-ИН ХИБРИДНИ АВТОМОБИЛИ ДЕТАЛНО ОПИШАНИ

Уживајте во флексибилноста на електричен погон за секојдневните релации со бензински мотор за подолгите патувања.

Jaguar Land Rover Limited постојано бара начини да ги подобри спецификацијата, дизајнот и производството на своите возила, делови и дополнителна опрема. Измените постојано се случуваат и оттаму, го задржуваме правото на измена без известување.


*Официјални вредности за потрошувачката на гориво: N/A (нема податоци); Вредности за I-PACE во kWh/100 km (миљи): Комбиниран циклус 22,0-25,2 (35,4-40,5). Емисија на CO2 0 g/km. Автономија во режим на ЕВ: до 470 km (292 миљи). Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ со целосно наполнета батерија. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала, вградените додатоци, актуелната патека и состојбата на батеријата. Вредностите за автономијата се базираат на сериско возило по стандардизирана патека.


Погледнете ги WLTP вредностите за I-PACE


^ Вредностите за емисијата на CO2, потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала и вградените додатоци.