ЦЕЛОСНО ЕЛЕКТРИЧНИ АВТОМОБИЛИ ДЕТАЛНО ОПИШАНИ

Наелектризирани перформанси. Нулта емисија на издувни гасови.

Нашиот софистициран, целосно електричен Jaguar I‑PACE е возбудлива комбинација на виртуелно тивки перформанси на спортски автомобил со нулта емисија на издувни гасови.

КАКО РАБОТАТ ЦЕЛОСНО ЕЛЕКТРИЧНИТЕ АВТОМОБИЛИ?

КАКО РАБОТАТ ЦЕЛОСНО ЕЛЕКТРИЧНИТЕ АВТОМОБИЛИ?

Целосно електричниот Jaguar ја добива погонската сила од два електромотори и батерија. Се полни со приклучување на надворешен извор на струја и регенеративно кочење, не бара бензин или дизел и има нулта емисија на издувни гасови.
ШТО ГИ ПРАВИ ЕДНОСТАВНИ?

ШТО ГИ ПРАВИ ЕДНОСТАВНИ?

Со батерија од 90 kWh, Jaguar I‑PACE може да постигне автономија до 470 km (292 миљи)*†† со едно полнење. Автомобилот може едноставно да се полни преку ноќ со помош на домашен полнач или домашна приклучница за струја и преку постојано растечката мрежа на јавни станици за полнење.
КАКВИ СЕ ЗА ВОЗЕЊЕ?

КАКВИ СЕ ЗА ВОЗЕЊЕ?

Чисто електричниот погонски систем не само што е неверојатно тивок, туку тој може да развие глатко и инстантно забрзување со беспрекорна промена на степени на пренос. За агилност на спортски автомобил, батеријата ја поставивме помеѓу оските, со ниско тежиште и скоро совршена распределба на тежината. Целосно електричниот Jaguar I-PACE Ве носи од 0 до 100 km/h за 4,8 секунди (0-60 mph за 4,5 секунди).

КАКО ДА ПОЛНАМ ЦЕЛОСНО ЕЛЕКТРИЧЕН АВТОМОБИЛ?

Целосно електричните автомобили можат да се полнат преку професионално инсталиран домашен полнач, домашна приклучница за струја и на бројни јавни станици за полнење како во спортски сали, трговски центри и станици на автопат.

БРЗИНА НА ПОЛНЕЊЕ ВО ДОМАШНИ УСЛОВИ<sup>1</sup>

БРЗИНА НА ПОЛНЕЊЕ ВО ДОМАШНИ УСЛОВИ1

• Домашните полначи на наизменична струја AC со моќност од 7 kW ќе полнат преку ноќ од 13 часа. Или до 35 km (22 миљи) автономија за 60 минути
• Домашна приклучница за струја ќе полни од 48 часа. Или до 8 km (5 миљи) автономија за 60 минути
БРЗИНА НА ПОЛНЕЊЕ НА ЈАВНИ СТАНИЦИ ЗА ПОЛНЕЊЕ<sup>1</sup>

БРЗИНА НА ПОЛНЕЊЕ НА ЈАВНИ СТАНИЦИ ЗА ПОЛНЕЊЕ1

• Јавна станица за полнење на наизменична струја AC со моќност од 7 kW ќе полни до 35 km (22 миљи) автономија за 60 минути
• Станица за брзо полнење на еднонасочна струја DC со моќност од 50 kW ќе полни до 62 km (39 миљи) за 15 минути
• Станица за брзо полнење на еднонасочна струја DC со моќност од 100 kW ќе полни до 127 km (78 миљи) за 15 минути
ШТО ВЛИЈАЕ НА РАСТОЈАНИЕТО ШТО МОЖАМ ДА ГО ПОМИНАМ?

ШТО ВЛИЈАЕ НА РАСТОЈАНИЕТО ШТО МОЖАМ ДА ГО ПОМИНАМ?

Во целосно електричен автомобил Вашата батерија е единствен извор на енергија за сѐ. Како резултат на тоа, Вашиот стил на возење, опремата што ја користите, па дури и условите во коишто возите ќе влијаат на вкупната автономија.
ДАЛИ ЦЕЛОСНО ЕЛЕКТРИЧЕН АВТОМОБИЛ ЌЕ МИ ЗАШТЕДИ ПАРИ?

ДАЛИ ЦЕЛОСНО ЕЛЕКТРИЧЕН АВТОМОБИЛ ЌЕ МИ ЗАШТЕДИ ПАРИ?

Пониски тековни трошоци, поевтина струја во споредба со бензин и дизел и значителни даночни олеснувања се само некои од начините со коишто префрлувањето на целосно електричен автомобил може да Ви заштеди пари секоја година.
КОЛКУ ТРАЕ ГАРАНЦИЈАТА ЗА БАТЕРИЈАТА?

КОЛКУ ТРАЕ ГАРАНЦИЈАТА ЗА БАТЕРИЈАТА?

Jaguar I-PACE е покриен со сеопфатна гаранција на батеријата до 8 години или 160.000 km (100.000 миљи) – за условот што ќе се исполни прв.

JAGUAR I-PACE

Нашиот прв целосно електричен SUV, Jaguar I‑PACE го комбинира дизајнот од светска класа со перформансите на спортски автомобил за да ве однесе од 0 до 100 km/h за 4,8 секунди (0-60mph за 4,5 секунди). А тоа го прави скоро бесшумно со нулта емисија на издувни гасови.
JAGUAR I-PACE

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ГИ ИСТРАЖУВАТЕ ЕЛЕКТРИЧНИТЕ ВОЗИЛА

ПЛАГ-ИН ХИБРИДНИ АВТОМОБИЛИ ДЕТАЛНО ОПИШАНИ

ПЛАГ-ИН ХИБРИДНИ АВТОМОБИЛИ ДЕТАЛНО ОПИШАНИ

Уживајте во флексибилноста на електричен погон за секојдневните релации со бензински мотор за подолгите патувања.
ДЕЛУМНО ХИБРИДНИ АВТОМОБИЛИ ДЕТАЛНО ОПИШАНИ

ДЕЛУМНО ХИБРИДНИ АВТОМОБИЛИ ДЕТАЛНО ОПИШАНИ

MHEV автомобил ја собира енергијата што нормално се губи при намалување на брзината и ја ослободува како моќност за да му помогне на бензинскиот или дизелскиот мотор.

Jaguar Land Rover Limited постојано бара начини да ги подобри спецификацијата, дизајнот и производството на своите возила, делови и дополнителна опрема. Измените постојано се случуваат и оттаму, го задржуваме правото на измена без известување.


*Официјални вредности за потрошувачката на гориво: N/A (нема податоци); Вредности за I-PACE во kWh/100 km (миљи): Комбиниран циклус 22,0-25,2 (35,4-40,5). Емисија на CO2 0 g/km. Автономија во режим на ЕВ: до 470 km (292 миљи). Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ со целосно наполнета батерија. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала, вградените додатоци, актуелната патека и состојбата на батеријата. Вредностите за автономијата се базираат на сериско возило по стандардизирана патека.


Погледнете ги WLTP вредностите за I-PACE


1Времето потребно за полнење на батеријата ќе зависи од неколку фактори, вклучувајќи ги но не ограничувајќи се на следните фактори: состојбата и времето на полнењето на батеријата; температура на батеријата; и актуелната употреба.


Вредностите за емисијата на CO2, потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала и вградените додатоци.