ПОЛНЕЊЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕН АВТОМОБИЛ НА ЈАВНИ СТАНИЦИ

Ваш водич за полнење кога не сте дома.

Приклучувањето на струја во домашни услови останува наједноставниот начин да го наполните Вашиот целосно електричен и плаг-ин хибриден автомобил секој ден. Но, со сѐ повеќе јавни станици за полнење на нашите патишта – од оддалечени зелени пазари до станици на автопат – полнењето во движење никогаш не било поедноставно.

AC/DC ПОЛНЕЊЕ – БИДЕТЕ ЕФИКАСНИ

Целосно електричните и плаг-ин хибридните автомобили се компатибилни со два типа на јавни станици за полнење.
Станиците за полнење со наизменична струја AC се лоцирани на станиците за дестинациско полнење како во трговски центри, спортски сали и паркинзи за автомобили.
Станиците за брзо полнење со еднонасочна струја DC се лоцирани на автопат и јавни патишта.

БРЗИНА НА ПОЛНЕЊЕ СО НАИЗМЕНИЧНА СТРУЈА AC НА ВАШАТА ДЕСТИНАЦИЈА*

БРЗИНА НА ПОЛНЕЊЕ СО НАИЗМЕНИЧНА СТРУЈА AC НА ВАШАТА ДЕСТИНАЦИЈА*

  • До 35 km (22 миљи) автономија на 60 минути за целосно електричен Jaguar I‑PACE
  • 0-80% полнење од 1 час и 24 минути за Jaguar E‑PACE PHEV
  • 0-80% полнење од 1 час и 40 минути за Jaguar F‑PACE PHEV
  • Целосно електричните и плаг-ин хибридните автомобили на Jaguar доаѓаат со кабел за полнење за јавни станици со наизменична струја AC/ѕидна кутија како стандард
БРЗИНА НА ПОЛНЕЊЕ СО ЕДНОНАСОЧНА СТРУЈА DC НА АВТОПАТ И ЈАВНИ ПАТИШТА*

БРЗИНА НА ПОЛНЕЊЕ СО ЕДНОНАСОЧНА СТРУЈА DC НА АВТОПАТ И ЈАВНИ ПАТИШТА*

  • Целосно електричен Jaguar I‑PACE ќе добие автономија до 60 km (37 миљи) со 15 минути полнење на станица за брзо полнење со еднонасочна струја DC со моќност од 50 kW. На станица за брзо полнење со еднонасочна струја DC со моќност од 100 kW ќе добие автономија до 127 km (78 миљи) за 15 минути
  • Плаг-ин хибридните автомобили на Jaguar можат да постигнат полнење од 0 до 80% за 30 минути

ПРИЈАВУВАЊЕ НА МРЕЖАТА НА ЈАВНИ СТАНИЦИ ЗА ПОЛНЕЊЕ

Иако полнењето на некои станици е бесплатно, најголемиот дел од станиците се достапни преку погодни методи за плаќање, вклучувајќи мобилни апликации, сметки преку членство или бесконтактна банкарска картичка. Трошокот за полнење вообичаено е комбинација од додаток за поврзување, време на полнење (трошок на час) и/или износот на искористената енергија (трошок по kWh).


Наша препорака е да се запознаете со работата на повеќе од еден давател на услуги за да си обезбедите најдобро покривање и најдобри методи за плаќање на Вашите претпочитани патеки – особено при патување во друга земја.

ЦЕЛОСНО ЕЛЕКТРИЧНИ И ХИБРИДНИ АВТОМОБИЛИ НА JAGUAR

Искусете го светот на електрифицирани перформанси на Jaguar со нашиот асортиман на целосно електрични и хибридни автомобили.
ЦЕЛОСНО ЕЛЕКТРИЧНИ И ХИБРИДНИ АВТОМОБИЛИ НА JAGUAR

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ГИ ИСТРАЖУВАТЕ ЕЛЕКТРИЧНИТЕ ВОЗИЛА

КАКО ДА ПОЛНИТЕ

КАКО ДА ПОЛНИТЕ

Запознајте се со едноставните чекори за полнење на Вашиот целосно електричен или PHEV автомобил, без оглед дали сте дома или на пат.
ПОЛНЕЊЕ ВО ДОМАШНИ УСЛОВИ

ПОЛНЕЊЕ ВО ДОМАШНИ УСЛОВИ

Полнење на Вашето целосно електрично или PHEV возило во домашни услови е најзгодниот начин за да го започнете денот со полна батерија.
МАЛИ ТРОШОЦИ ЗА ПОСЕДУВАЊЕ

МАЛИ ТРОШОЦИ ЗА ПОСЕДУВАЊЕ

Од даночни олеснувања и стимулации при купување до пониски тековни трошоци, поседувањето електричен автомобил може да Ви заштеди пари секој ден.

1 Времето потребно за полнење на батеријата ќе зависи од неколку фактори, вклучувајќи ги но не ограничувајќи се на следните фактори: состојбата и времето на полнењето на батеријата; температура на батеријата; и актуелната употреба.


*Официјални вредности за потрошувачката на гориво: N/A (нема податоци); Вредности за I-PACE во kWh/100 km (миљи): Комбиниран циклус 22,0-25,2 (35,4-40,5). Емисија на CO2 0 g/km. Автономија во режим на ЕВ: до 470 km (292 миљи). Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ со целосно наполнета батерија. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала, вградените додатоци, актуелната патека и состојбата на батеријата. Вредностите за автономијата се базираат на сериско возило по стандардизирана патека.


Погледнете ги WLTP вредностите за I-PACE


**Официјални вредности за потрошувачката на гориво за E-PACE PHEV во l/100 km (mpg): Комбиниран циклус 1,4 - 1,6. Емисија на CO2 33 g/km. Автономија во режим за ЕВ: до 60 km. Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ со целосно наполнета батерија. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисија на CO2, потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала, вградените додатоци, актуелната патека и состојбата на батеријата. Вредностите за автономијата се базираат на сериско возило по стандардизирана патека.


Погледнете ги WLTP вредностите за Е-PACE