JAGUAR CLASSIC

Во Jaguar Land Rover Classic сме посветени на зачувување и обновување на нашето моторно наследство за да можат идните генерации да уживаат во него и да го негуваат. Исто така, целосно сме посветени на создавањето иницијативи за заштита и одржување на класик возилата на Jaguar, овозможувајќи му на нашето славно минато најдобра можна иднина преку обновување, па дури и преку електрификација.

E-TYPE ZERO

Имајте го најубавиот електричен автомобил во светот. E‑type Zero го донесува сиот шарм од 60-тите години во модерната ера благодарение на нашиот премин кон целосно електрични погонски системи од следната генерација.

Истражете го E-TYPE ZERO
D‑TYPE ОД ПРОГРАМАТА CONTINUATION

Легендарниот модел D‑type ја започна златната ера во Ле Ман со победа на легендарната трка 24 часа во 1955, 1956 и 1957 година и го врати Jaguar на тркачата мапа. Денес, 62 години потоа, моделот D‑type се враќа, преработен и обновен со љубов како дел од програмата Continuation (продолжение) на класик моделите на Jaguar.

Дознајте повеќе
ПОГОНОТ НА JAGUAR LAND ROVER CLASSIC

Со гордост го претставуваме новиот објект за погонот за класик модели Classic. Екипиран со стручни инженери и специјалисти за историски автомобили, наша цел е да го понудиме најдоброто во склопувањето, реставрирањето, сервисирањето и одржувањето.

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ
АВТЕНТИЧНИ АВТОМОБИЛИ
Оживување на историјата со прецизно обновување на класик возилата на Jaguar во ограничена серија, вклучувајќи ги легендарните модели Lightweight E‑type и XKSS и претставување на револуционерниот идеен електричен автомобил E‑type Concept Zero.
Дознајте повеќе
СЕРВИС ЗА СОПСТВЕНИЦИТЕ НА ВОЗИЛА
Оваа единица е екипирана со стручни инженери и специјалисти за историски автомобили и има за цел да обезбеди гарантиран оригинален сервис, реставрација и помош за продажба за сите класик модели на Jaguar без оглед на нивната старост.
Дознајте повеќе
ОРИГИНАЛНИ ДЕЛОВИ
Одделот Оригинални делови за Jaguar обезбедува оригинални делови за класик возилата на Jaguar за илјадници клиенти ширум светот и негова главна цел е да понуди услуга од највисоко ниво и квалитетни оригинални делови за клиентите што се грижат за постари возила.
Дознајте повеќе
КЛАСИК ПРОГРАМИ EXPERIENCES
Не мора да имате класик возило на Jaguar за да искусите колку е возбудливо зад воланот на овие возила. Нашите Класик програми Experiences нудат уникатна можност да го доживеете духот, романсата и возбудата од минатото на Jaguar.
Дознајте повеќе
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Откријте повеќе за возилата на Jaguar
Контактирајте нè
Контактирајте нè за Jaguar грижа за корисници или општи прашања
Закажете тест возење
Организирајте тест возење преку вашиот локален продавач на Jaguar
Пронајдете продавач
Пронајдете продавач на Jaguar блиску до вас