ФОНДОТ HERITAGE TRUST
ФОНДОТ JAGUAR HERITAGE TRUST, ЗАШТИТА НА ЛЕГЕНДАТА

Фондот Jaguar Heritage Trust го чува богатото наследство на Jaguar Cars Ltd. Освен што ја одржува бесценетата колекција на историски возила на Jaguar, фондот е одговорен за заштита на архивата на Jaguar којашто е богата со деловни документи, артефакти и записи од производи за некои од најпосакуваните автомобили што се направени досега.

НАШАТА АМБИЦИЈА ЗА ВОЗЕЊЕ

Основан за државата во 1983 година, фондот Jaguar Daimler Heritage Trust е регистрирана добротворна образовна организација. Неговата цел е да го заштити богатото наследство на Jaguar Cars Limited и сите негови претходни марки вклучувајќи ги Swallow, SS, Daimler и Lanchester. Главната цел на фондот е да собира и чува возила и артефакти, од минатото и денес, коишто се однесуваат на историјата, индустрискиот развој и социјалното влијание на Jaguar и неговите компании.

ОЖИВУВАЊЕ НА ЛЕГЕНДИТЕ

Фондот чува колекција од преку 140 историски возила. Многу од овие возила можат да се видат на настаните низ Европа, а постојано се прикажуваат во Музејот за транспорт во Ковентри и во Музејот на британските автомобили во Гејдон, и двата во Обединетото Кралство.

ПОТВРДУВАЊЕ
Обезбедуваме потврди Heritage Certificates (се плаќа) за сопствениците на класик возила на Jaguar и Daimler врз основа на оригиналните записи од производство.
ПРАШАЊА ВО ВРСКА СО ОДАНОЧУВАЊЕТО
Можеме да обезбедиме податоци за бројот на шасијата што ќе помогне при идентификација на возилата што се ослободени од акциза во Обединетото Кралство.
ФОТО БИБЛИОТЕКА
Огромна колекција од преку 30.000 архивирани слики. Можат да се добијат отпечатени или дигитални копии со висок квалитет за лична или комерцијална употреба.
ЛИЧНО ИСТРАЖУВАЊЕ
Лицата што вршат истражување можат да не посетат, со претходно најавување, и да се консултираат или да ја прегледаат архивата со оригинални материјали.
ПОСЕТЕТЕ ЈА ВЕБ-ЛОКАЦИЈАТА НА ФОНДОТ JAGUAR HERITAGE TRUST
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Откријте повеќе за возилата на Jaguar
КОНТАКТИРАЈТЕ НÈ
Контактирајте нè за Jaguar грижа за корисници или општи прашања
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте тест возење преку вашиот локален продавач на Jaguar
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ
Пронајдете продавач на Jaguar блиску до вас