XE СКУЛПТУРА ОД ОБЛАК СО ЗБОРОВИ

Неверојатно уметничко дело што го опишува Jaguar XE со зборови и форма.

ЗБОРОВИТЕ ШТО ЈА ОБЛИКУВАА НАШАТА ВИЗИЈА ЗА XE

Алуминиумскиот облак со зборови е конструиран од еден од главните материјали на XE и има форма како неговиот аеродинамичен дизајн. Овој облак е направен од 95 зборови на седум јазици: француски, германски, шпански, италијански, англиски, руски и мандарински. Самите зборови ја изразуваат естетиката и главните карактерискити на XE.

yt:T5J9NU5zyiM
СОРАБОТКА ВО ДИЗАЈНОТ

Нашите дизајнери соработуваа со стручни лица од областа на компјутерски потпомогнат дизајн, графичка уметност, сценски дизајн и обработка на метали за да ја создадат скулптурата што имаше големо влијание кога беше прикажана во стаклената инсталација на Музејот за дизајн во Лондон. Инсталацијата беше прикажувана ширум светот.

ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Откријте повеќе за возилата на Jaguar
КОНТАКТИРАЈТЕ НÈ
Контактирајте нè за Jaguar грижа за корисници или општи прашања
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте тест возење преку вашиот локален продавач на Jaguar
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ
Пронајдете продавач на Jaguar блиску до вас