НОВИОТ XF CHEQUERED FLAG

Истакнување на наградуваниот дизајн на XF.

ИСТРАЖЕТЕ ГО ОВА ВОЗИЛО
XF

Типичен Jaguar. Самоуверениот дизајн на XF се издвојува од останатите.

360° НАДВОРЕШНОСТ

ЕМИСИЈА НА CO2 ПРИ КОМБИНИРАН ЦИКЛУС (g/km)
Од 129 со рачна трансмисија
Од 138 со автоматска трансмисија

ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО ПРИ КОМБИНИРАН ЦИКЛУС (l/100km)
Од 4.9 со рачна трансмисија
Од 5.3 со автоматска трансмисија

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

Искористете го конфигураторот за да го создадете вашиот совршен Jaguar
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте друмско тест возење преку продавачот што е најблизу до вас
ПРЕЗЕМЕТЕ БРОШУРА
Откријте повеќе за возилата на Jaguar
ПРОНАЈДЕТЕ ЗАСТАПНИК
Побарајте продавач на Jaguar близу вас

XF се надоградува на успехот на најнаградуваниот автомобил на Jaguar досега. Со неспоредлива комбинација на стил и содржина, тој претставува крајно заводлива мешавина од дизајн, динамика и префинетост како би се создал автомобил којшто нуди и возбуда и ефикасност. Сето тоа усовршено со најсовремени технологии коишто се грижат за вашата безбедност, поврзливост и забава.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
ИСТРАЖЕТЕ ЈА НАДВОРЕШНОСТА
XF
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/ext_360/xf/000.jpg
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/ext_360/xf/***.jpg
кликнете за да комуницирате
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/ext_360/xf/00_m.jpg
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/ext_360/xf/**_m.jpg
кликнете за да комуницирате
ИСТРАЖЕТЕ ЈА ВНАТРЕШНОСТА
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/int_360/xf_my19
кликнете за да комуницирате
кликнете за да комуницирате
Ресет
Излез
ВЕРЗИИ
НОВИОТ XF CHEQUERED FLAG

Впечатлива интерпретација на заводливата мешавина од дизајн, динамика и префинетост на XF. Chequered Flag нуди уникатен знак, уникатни тркала и избор од нашите најпродавани погонски единици. Овој модел ја комбинира ексклузивноста со индивидуалниот вкус.

Погледнете ја галеријата
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
СО МАЛА ТЕЖИНА, ИНСТИКТИВЕН, СО БРЗА РЕАКЦИЈА
Благодарејќи на алуминиумската конструкција со мала тежина на Jaguar, XF е поефикасен, има пониски трошоци за одржување и ја намалува емисијата на CO2 до 124g/km1‡. Во движење, системите за потпирање со мала тежина, напред двојна вилушка
ИСТРАЖЕТЕ ГО ДОЖИВУВАЊЕТО ВО ВОЗЕЊЕТО
ИЗРАБОТЕН ДО СОВРШЕНСТВО
XF е избор и луксуз по нарачка. Место кадешто првокласните материјали се елегантно изработени во дизајн којшто дава чист, сеопфатен комфор. Каде и да седите, комбинацијата на современиот дизајн, изобилната природна светлина и извонредната изработка на XF, создадава атмосфера на релаксирана префинетост.
ИСТРАЖЕТЕ ЈА ВНАТРЕШНОСТА
INCONTROL
Поврзливоста и забавата ви ја овозможува InControl, системот за информации и забава на XF. Секој XF се карактеризира со моќните технологии од следната генерација на Touch Pro како дел од стандардната опрема. Со брза реакција, интуитивна и беспрекорно интегрирана - технологијата на Jaguar нуди решенија коишто иновативно го унапредуваат вашето возење2.
ОТКРИЈТЕ ПОВЕЌЕ ТЕХНОЛОГИИ
ПЕТ ЅВЕЗДИЧКИ СПОРЕД EURO NCAP

Jaguar XF ја доби максималната оценка од 5 ѕвездички во тестовите за безбедност на Euro NCAP за 2015 година.3

Нудејќи извонредна заштита од судар, возилото беше високо оценето во сите категории вклучувајќи ги категориите Патник и Пешак, и е меѓу највисоко оценетите модели во својот сегмент.

XF нуди и палета на системи за активна безбедност вклучително системот Итно кочење за дополнително унапредување на нивото на безбедност од светска класа.

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ
НОВ ДИЗЕЛ, БЕНЗИНСКИ ИЛИ ЕЛЕКТРИЧЕН?

Нашите тековни бензински мотори и новите дизел мотори се најчистите и најефикасните мотори што сме ги произвеле досега. Нашиот нов електричен погонски систем е иднината на возењето. Кој е вистинскиот за вас?

КОЈ Е ВИСТИНСКИОТ ЗА ВАС?
ПАЛЕТАТА НА JAGUAR XF

Пронајдете ја вашата рамнотежа од ефикасност, перформанси и луксуз со серијата модели XF.

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

1Податоците за перформансите на моторот и потрошувачката на гориво се однесуваат само на седан верзијата XF Saloon.
2Карактеристиките на InControl, опциите и нивната достапност и понатаму се во зависност од пазарот - проверете кај вашиот локален продавач на Jaguar за нивната достапност и целосните услови за користење на вашиот локален пазар. Информациите и сликите што се прикажани во однос на InControl технологијата, вклучувајќи екрани или секвенци, се предмет на обновувања на софтверот, контрола на верзијата и други системски/визуелни измени во зависност од избраните опции. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација.
3Само XF Saloon.

Погледнете ги WLTP вредностите.
WLTP (Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) е нова официјална ЕУ постапка што се користи за пресметка на стандардизираните вредности за потрошувачката на гориво и емисијата на CO2 за патнички автомобили. Со оваа постапка се мери потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија, автономијата и емисијата на издувни гасови. Со неа се обезбедуваат вредности коишто се поблиски до реалните вредности од секојдневното возење. Возилата се испитуваат со опционална опрема и со посложена постапка за испитување и профил за возење.

Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2 и за потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од вградените тркала и опционалната опрема.