xe
НОВИОТ JAGUAR XE

Спортскиот седан редефиниран.

ПОГЛЕД НА НАДВОРЕШНОСТА ВО 360°

ЕМИСИЈА НА CO2 ПРИ КОМБИНИРАН ЦИКЛУС g/km
Од 130 со автоматска трансмисија

ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО ПРИ КОМБИНИРАН ЦИКЛУС l/100km
Од 4,9 со автоматска трансмисија

НОВИОТ JAGUAR XE

Префинета внатрешност со фокус кон возачот.

ИСТРАЖЕТЕ ГИ ГЛАВНИТЕ КАРАКТЕРИСТИКИ

ЕМИСИЈА НА CO2 ПРИ КОМБИНИРАН ЦИКЛУС g/km
Од 130 со автоматска трансмисија

ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО ПРИ КОМБИНИРАН ЦИКЛУС l/100km
Од 4,9 со автоматска трансмисија

CeL82pYLbT8
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
ИСТРАЖЕТЕ ЈА ТЕХНОЛОГИЈАТА НА МОТОРОТ
ДИЗАЈН
XE има стил и појава со коишто се разликува од кој било автомобил во неговата класа. XE е еден извонреден спортски седан.
ИСТРАЖЕТЕ ЈА ВНАТРЕШНОСТА
ПЕРФОРМАНСИ
XE е познат по својата динамична управливост којашто сега е подобрена уште повеќе. Подгответе се за возбудливо возење, тука се надградбите на потпирањето и изменетиот JaguarDrive Control.
ИСТРАЖЕТЕ ГИ ПЕРФОРМАНСИТЕ ЗА ВОЗЕЊЕ
ТЕХНОЛОГИЈА
Нашиот опционален систем за информации и забава Touch Pro Duo1 нуди забавни содржини на најсовремен начин и ги прикажува преку два екрани на допир. Карактеристиките на оваа интелигентна технологија2 го збогатуваат вашето доживување во возењето и гарантираат дека сте поврзани за целото време.
ИСТРАЖЕТЕ ЈА ТЕХНОЛОГИЈАТА-ВО-АВТОМОБИЛ
ИСТРАЖЕТЕ ЈА НАДВОРЕШНОСТА НА XE

Мускулестиот став на XE што инстинктивно ги привлекува погледите ја нагласува неговата стилска појава. ЛЕД фаровите со препознатливи светла за дневно возење DRL, широката украсна маска и динамичниот преден одбојник го истакнуваат главниот профил на возилото.

https://cdn-jaguarlandrover.com/system/ext_360/xe_my20/xe_01.jpg
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/ext_360/xe_my20/xe_**.jpg
Кликнете за комуникација
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/ext_360/xe_my20/xe_01_m.jpg
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/ext_360/xe_my20/xe_**_m.jpg
Допрете за комуникација
ИСТРАЖЕТЕ ЈА ВНАТРЕШНОСТА НА XE

Внатрешност креирана околу вас. Кабината во стил на кокпит се карактеризира со нов дизајн кон централната конзола којашто, заедно со селекторот SportShift на Jaguar и JaguarDrive Control, го симболизира спортскиот дух на XE.

https://cdn-jaguarlandrover.com/system/int_360/xe_my20_1
Кликнете за комуникација
Допрете за комуникација
Ресетирајте на инструмент таблата
Излез
СТАНДАРДНА ОПРЕМА
ПРЕПОЗНАТЛИВИ КРАЈНИ СВЕТЛА
Тенките ЛЕД крајни светла, инспирирани од F‑TYPE, го заокружуваат спортскиот карактер на возилото со уникатен и елегантен дизајн и се карактеризираат со графиката во облик на шикана.
ИСТРАЖЕТЕ ЈА НАДВОРЕШНОСТА
СЕЛЕКТОРОТ SPORTSHIFT НА JAGUAR
Со селекторот SportShift на Jaguar имате можност едноставно да изберете кој било од режимите за возење и да го внесете вашиот карактер во доживувањето при возењето.
ИСТРАЖЕТЕ ЈА ВНАТРЕШНОСТА
НАСОЧУВАЊЕ НА ВРТЕЖНИОТ МОМЕНТ ПРЕКУ КОЧЕЊЕ
Беспрекорна рамнотежа во распределбата на вртежниот момент помеѓу тркалата. Системот му обезбедува поголема самодоверба на возачот со поддржување на агилноста и стабилноста на возилото во свиоците.
ИСТРАЖЕТЕ ГИ ПЕРФОРМАНСИТЕ ЗА ВОЗЕЊЕ
TOUCH PRO
Нашиот елегантен систем за информации и забава Touch Pro2 со екран од 10” испорачува мноштво информации и забавни содржини. Системот Touch Pro нуди приспособлив почетен екран, брза реакција и гласовна контрола.
ИСТРАЖЕТЕ ЈА ТЕХНОЛОГИЈАТА-ВО-АВТОМОБИЛ
ПРЕМИУМ ЛЕД ФАРОВИ
Првокласните ЛЕД фарови со препознатливи светла за дневно возење DRL ја подобруваат видливоста при ноќното возење и имаат уникатен изглед. Слично на дневната светлина, помагаат за намалување на заморот од возењето.
ИСТРАЖЕТЕ ЈА ПРАКТИЧНОСТА И БЕЗБЕДНОСТА
ДИНАМИЧКА КОНТРОЛА НА СТАБИЛНОСТА
За да осигура доверливо и пријатно возење, системот Динамичка контрола на стабилноста интервенира кога треба да се намали вртежниот момент на моторот и да се активираат кочниците за да се неутрализира подуправувањето или надуправувањето.
ИСТРАЖЕТЕ ГИ ПЕРФОРМАНСИТЕ ЗА ВОЗЕЊЕ
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
ОПЦИИ И JAGUAR ОПРЕМА

Дефинирајте го вашиот XE со внесување на вашиот карактер во него. Персонализирајте го со помош на широката палета од опции и додатоци, од уред за безжично полнење до осветлени знаци.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ОПЦИИТЕ И ДОДАТОЦИТЕ
НАЈДОБРА ОЦЕНКА ВО КЛАСАТА НА EURO NCAP ТЕСТОТ

За да се постигне ниво на безбедност коешто е најдобро во класата и да се добие максимална оценка од 5 ѕвезди во тестовите на Euro NCAP, XE нуди извонредна заштита од судар, со високи резултати во сите категории, вклучувајќи ги категориите за безбедност на Патник и на Пешак.

XE е опремен со палета на системи за активна безбедност вклучително системот Итно кочење за дополнително да го унапреди нивото на безбедност од светска класа.

ПОСЕТЕТЕ ЈА ВЕБ-ЛОКАЦИЈАТА НА EURO NCAP
НОВ ДИЗЕЛ, БЕНЗИНСКИ ИЛИ ЕЛЕКТРИЧЕН?

Нашите тековни бензински мотори и новите дизел мотори се најчистите и најефикасните мотори што сме ги произвеле досега. Нашиот нов електричен погонски систем е иднината на возењето. Кој е вистинскиот за вас?

КОЈ Е ВИСТИНСКИОТ ЗА ВАС?
ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ XE

Пронајдете ја вашата лична рамнотежа од ефикасност, перформанси и луксуз во серијата модели на XE.

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ
XE ЗА БИЗНИС

Напреден и ефикасен. XE нуди динамично возење со мала потрошувачка на гориво и ниска емисија на CO2, што го прави совршен избор за бизнис корисници.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
СПОРЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
Изберете не повеќе од три возила на Jaguar и споредете ги едно до друго
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте друмско тест возење преку продавачот што е најблизу до вас
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Погледнете ги и преземете ги најновите брошури за Jaguar
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ
Побарајте продавач на Jaguar близу вас

1Стандард кај HSE.
2Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.

*Наведените вредности се пресметани според NEDC2 (New European Driving Cycle – Нов европски циклкус на возење) од официјалните WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure – Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2 и за потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од вградените тркала и опционалната опрема. Вредностите според NEDC2 се пресметуваат со помош на државната формула од вредностите според WLTP еквивалентни на тие што би биле според стариот NEDC тест. Потоа може да се наметне точната даночна стапка.

Погледнете ги вредностите според WLTP.
WLTP (Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) е нова официјална ЕУ постапка што се користи за пресметка на стандардизираните вредности за потрошувачката на гориво и емисијата на CO2 за патнички автомобили. Со оваа постапка се мери потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија, автономијата и емисијата на издувни гасови. Со неа се обезбедуваат вредности коишто се поблиски до реалните вредности од секојдневното возење. Возилата се испитуваат со опционална опрема и со посложена постапка за испитување и профил за возење.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

Искористете го конфигураторот за да го создадете вашиот совршен Jaguar
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте друмско тест возење преку продавачот што е најблизу до вас
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Погледнете ги и преземете ги најновите брошури за Jaguar
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ
Побарајте продавач на Jaguar близу вас