fpace
НОВИОТ F‑PACE 300 SPORT

Возбудливи перформанси. Уникатни детали.

ИСТРАЖЕТЕ ГО ОВОЈ МОДЕЛ

ЕМИСИЈА НА CO2 ПРИ КОМБИНИРАН ЦИКЛУС (g/km)
Од 170‡

ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО ПРИ КОМБИНИРАН ЦИКЛУС (l/100km)
Од 6.4‡

F‑PACE

Нашиот луксузен перформансен SUV ги соединува спортската управливост и драматичната убавина со секојдневната практичност и ефикасност.

360° НАДВОРЕШНОСТ

ЕМИСИЈА НА CO2 ПРИ КОМБИНИРАН ЦИКЛУС (g/km)
Од 140‡ со рачна трансмисија
Од 146‡ со автоматска трансмисија

ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО ПРИ КОМБИНИРАН ЦИКЛУС (l/100km)
Од 5,3‡ со рачна трансмисија
Од 5,5‡ со автоматска трансмисија

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ


Искористете го конфигураторот за да го создадете вашиот совршен Jaguar
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте друмско тест возење преку продавачот што е најблизу до вас
ПРЕЗЕМЕТЕ БРОШУРА
Откријте повеќе за возилата на Jaguar
ПРОНАЈДЕТЕ ЗАСТАПНИК
Побарајте продавач на Jaguar близу вас

Jaguar F‑PACE е перформансен SUV коjшто ги комбинира максимално возбудливото возење и економичноста. Технолошки напреден до сржта, F‑PACE се грижи за вашата безбедност, поврзливост и забава. Способен е за секаков пат и има капацитет за секој ден. F‑PACE е Jaguar за вас, Jaguar за вашето семејство.

Креирајте свој модел
ИСТРАЖЕТЕ ЈА НАДВОРЕШНОСТА
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/ext_360/fp/fp_14.jpg
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/ext_360/fp/fp_**.jpg
кликнете за да комуницирате
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/ext_360/fp/fp_07_m.jpg
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/ext_360/fp/fp_**_m.jpg
кликнете за да комуницирате
ИСТРАЖЕТЕ ЈА ВНАТРЕШНОСТА
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/int_360/fpace_my19
кликнете за да комуницирате
кликнете за да комуницирате
Ресет
Излез
РЕДИЗАЈН ЗА ИСКЛУЧИТЕЛНИ, ВОЗБУДЛИВИ ПЕРФОРМАНСИ

Одделот Special Vehicle Operations (SVO) ја редизајнира надворешноста на F‑PACE до исклучителни, возбудливи перформанси. F‑PACE SVR е најзначајната еволуција на наградуваниот F‑PACE.

ИСТРАЖЕТЕ ГО F‑PACE SVR
ВЕРЗИИ
F‑PACE 300 SPORT
НОВИОТ F‑PACE 300 SPORT

Уникатните знаци и ексклузивните карактеристики на надворешноста во сивата боја Dark Satin Grey укажуваат на возбудливата природа на F‑PACE 300 SPORT. Привлечната внатрешност на овој модел плени со својот карактер и ви нуди задоволство при секое патување.

ПОГЛЕДНЕТЕ ЈА ГАЛЕРИЈАТА
F‑PACE CHEQUERED FLAG
НОВИОТ F‑PACE CHEQUERED FLAG

Инспирација за моделот F‑PACE Chequered Flag е нашето тркачко наследство. Овој модел се карактеризира со агресивна надворешност, уникатни знаци и ви ги нуди нашите најпродавани погонски системи.

ПОГЛЕДНЕТЕ ЈА ГАЛЕРИЈАТА
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
ДНК НА СПОРТСКИ АВТОМОБИЛ
F‑PACE е перформансен SUV коjшто има ДНК на спортски автомобил. Од испакнатата хауба до нагласените задни крила, неговиот моќен изглед го прави исклучителен и ги привлекува погледите кога е на пат. А сега, имате можност во F‑PACE да ги доживеете идеите на SVO. Надградената аеродинамика на одредени карактеристики на F‑PACE SVR, како што се новиот преден одбојник и отворите на хаубата, укажуваат на неговата исклучителна моќност.
Истражете ја надворешноста
ПРАКТИЧНОСТ И ПРОСТРАНОСТ
F‑PACE има багажен простор со капацитет од 650 литри што е водечки во класата и прилагодлива конфигурација со соборување на задните седишта во однос 40:20:40.
Истражете ја внатрешноста
МОЌНОСТ И ЕФИКАСНОСТ
Палетата на мотори на F‑PACE, вклучувајќи го и новиот 5.0-литарски V8 550PS бензински мотор со компресор2, и алуминиумската констукција со мала тежина нудат префинетост, ефикасност и возбудливи перформанси.

Возилата што се прикажани во филмската содржина на оваа веб-локација може да не се точните претставници на најновите обновувања и надградби. Некои опишани карактеристики може да зависат од пазарот или од погонската единица. Обратете се до вашиот локален продавач на Jaguar за да ги добиете најновите спецификации.
ИСТРАЖЕТЕ ГИ ПЕРФОРМАНСИТЕ
Погледнете го видеото
yt:LLwA9uqoYnc
ТЕХНОЛОГИЈА ВО АВТОМОБИЛ
Во F‑PACE ја имате најсовремената технологија, како што се опционалниот Head-up дисплеј и Клуч за активирање, како и напредните системи за помош на возачот коишто секое патување ќе го направат полесно и порелаксирано. Тука спаѓа и напредниот InControl мултимедијален систем, Touch Pro, кој се грижи за вашата забава и ви гарантира дека секогаш сте поврзани со надворешниот свет.
ИСТРАЖЕТЕ ЈА ТЕХНОЛОГИЈАТА ВО АВТОМОБИЛ
ПЕТ ЅВЕЗДИЧКИ СПОРЕД EURO NCAP

F‑PACE доби пет ѕвездички според Euro NCAP тестовите за безбедност. Високите оценки за заштита за возрасни, деца и пешаци потврдуваат дека F‑PACE е меѓу најбезбедните возила на пазарот.

Комбинацијата на мерки за активна и пасивна безбедност вклучува стандардни карактеристики, како Автономно итно кочење со Систем за забележување пешак, заедно со опционалните системи за помош на возачот како што се Помош за задржување во коловозна лента и Надзор на состојбата на возачот.

ПОСЕТЕТЕ ЈА ВЕБ-ЛОКАЦИЈАТА НА EURO NCAP
НОВ ДИЗЕЛ, БЕНЗИНСКИ ИЛИ ЕЛЕКТРИЧЕН?

Нашите тековни бензински мотори и новите дизел мотори се најчистите и најефикасните мотори што сме ги произвеле досега. Нашиот нов електричен погонски систем е иднината на возењето. Кој е вистинскиот за вас?

КОЈ Е ВИСТИНСКИОТ ЗА ВАС?
ПАЛЕТАТА НА JAGUAR F‑PACE

Прегледајте ја F‑PACE серијата и откријте ја вашата идеална комбинација од перформанси, стил и практичност.

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.
1Простор под полицата и кога возилото е опремено со систем за поправка на пневматици. 508 литри кога возилото е опремено со тенко резервно тркало. 463 литри кога возилото е опремено со резервно тркало со нормална димензија.
2Достапно само кај F‑PACE SVR.
3Во зависност од пазарот.
Погледнете ги WLTP вредностите за F‑PACE.

WLTP (Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) е нова официјална ЕУ постапка што се користи за пресметка на стандардизираните вредности за потрошувачката на гориво и емисијата на CO2 за патнички автомобили. Со оваа постапка се мери потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија, автономијата и емисијата на издувни гасови. Со неа се обезбедуваат вредности коишто се поблиски до реалните вредности од секојдневното возење. Возилата се испитуваат со опционална опрема и со посложена постапка за испитување и профил за возење.

Сите вредности се цели на производителот и се предмет на крајно потврдување пред да се почне со производство. Забележете дека вредностите за CO2 и за потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од вградените тркала, а најниските вредности може да не се постигнат со стандардните тркала.