epace
E‑PACE

E‑PACE е првиот компактен СУВ на Jaguar. Тој е уникатна комбинација на изглед, агилност и динамично возење.

360° НАДВОРЕШНОСТ

ЕМИСИЈА НА CO2 g/km
Од 141‡ со рачен менувач
Од 159‡ со автоматска трансмисија

ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО при комбиниран циклус l/100km
Од 5.3‡ со рачен менувач
Од 6.0‡ со автоматска трансмисија

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
Искористете го конфигураторот за да го создадете вашиот совршен Jaguar
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте друмско тест возење преку продавачот што е најблизу до вас
ПРЕЗЕМЕТЕ БРОШУРА
Откријте повеќе за возилата на Jaguar
ПРОНАЈДЕТЕ ЗАСТАПНИК
Побарајте продавач на Jaguar близу вас

Со кокпит фокусиран кон возачот, сместен во срцето на внатрешноста ориентирана кон фамилијарните каратеристики, E‑PACE го спојува возбудливото доживување од возењето на Jaguar со секојдневната практичност и простор за складирање во внатрешноста којшто е водечки во класата. Досега немало компактен СУВ како овој.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
ИСТРАЖЕТЕ ЈА НАДВОРЕШНОСТА
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/ext_360/epace/01.jpg
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/ext_360/epace/**.jpg
кликнете за да комуницирате
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/ext_360/epace/01_m.jpg
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/ext_360/epace/**_m.jpg
кликнете за да комуницирате
ИСТРАЖЕТЕ ЈА ВНАТРЕШНОСТА
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/int_360/epace_my19
кликнете за да комуницирате
кликнете за да комуницирате
Ресет
Излез

Возилата што се прикажани во филмската содржина на оваа веб-локација може да не се точните претставници на најновите обновувања и надградби. Некои опишани карактеристики може да зависат од пазарот или од погонската единица. Обратете се до вашиот локален продавач на Jaguar за да ги добиете најновите спецификации.

РОДЕН ЗА ДА ГИ ВОЗБУДУВА СЕТИЛАТА

Возбудливо, инстинктивно возење е во ДНК на секој Jaguar. Запознајте го целосно новиот E‑PACE, компактниот СУВ со рикот на Jaguar.

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ
ДИЗАЈН
ИЗГЛЕД ПО КОЈ СИТЕ СЕ ВРТАТ
Со својата извајана хауба и мускулест заден дел, E‑PACE е динамичен и агилен SUV со линии на coupé. За впечатливо присуство на патот, E‑PACE поседува елегантни предни LED светла и LED светлосен потпис назад. За поголема безбедност со стил, изберете Matrix LED предни светла со дневни светла и инспиративни трепкачи.
ИСТРАЖЕТЕ ЈА НАДВОРЕШНОСТ
КОКПИТ СО ФОКУС КОН ВОЗАЧОТ
Внатрешноста на E‑PACE со фокус кон возачот се карактеризира со висококвалитетни материјали и современ дизајн. Кокпитот се обмотува околу возачот, поставувајќи ги сите елементи за контрола и копчиња на дофат на раката, така што можете да се концентрирате на возбудата од возењето.
ИСТРАЖЕТЕ ЈА ВНАТРЕШНОСТА
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
ДОЖИВУВАЊЕ ВО ВОЗЕЊЕТО
Откријте ја возбудата што ја носи возењето на E‑PACE. Нудејќи единствен баланс помеѓу агилноста и комфорот во возењето, системот со целосно независно потпирање има софистициран дизајн на задното потпирање од типот multi-link. Напредните технологии за возење вклучувајќи ги Активен погон1 и Прилагодлива динамика2 обезбедуваат дека E‑PACE нуди агилно, контролирано возење.
ТЕХНОЛОГИЈА ВО АВТОМОБИЛ
Дизајнирана за да го направи возењето побезбедно и со поголемо уживање, најсовремената технологија на E‑PACE го вклучува нашиот систем за информации и забава Touch Pro којшто се карактеризира со 10”-ен екран на допир во стилот на таблет.
ИСТРАЖЕТЕ ЈА ТЕХНОЛОГИЈАТА ВО АВТОМОБИЛ
МЕСТО ЗА СЀ
E‑PACE има простор за складирање во внатрешноста којшто е водечки во класата. Длабоката централна конзола со држач за чаши што може да се отстрани, обезбедува високофлексибилен простор. Големата касета пред совозачот е одлично место за сите битни работи што сакате да ви бидат при рака, а длабокиот простор за одлагање предмети во двете предни врати е извајан за да се грижи за мноштво ситници.
ИСТРАЖЕТЕ ГИ ПРАКТИЧНОСТА И БЕЗБЕДНОСТА
ПЕТ ЅВЕЗДИЧКИ СПОРЕД EURO NCAP

Jaguar E‑PACE доби пет ѕвездички според Euro NCAP тестовите за безбедност, што потврдува дека ова возило е меѓу најбезбедните на пазарот. Нудејќи извонредна заштита за возрасни, деца и пешаци, ова возило беше високо оценето во сите категории.

Неговиот опсежен пакет од стандардни безбедносни системи, вклучително и системите Итно кочење со Забележување пешак и Помош за задржување во коловозна лента, ги поврзува системите за да се обезбеди унапредена заштита.

ПОСЕТЕТЕ ЈА ВЕБ-ЛОКАЦИЈАТА НА EURO NCAP
НОВ ДИЗЕЛ, БЕНЗИНСКИ ИЛИ ЕЛЕКТРИЧЕН?

Нашите тековни бензински мотори и новите дизел мотори се најчистите и најефикасните мотори што сме ги произвеле досега. Нашиот нов електричен погонски систем е иднината на возењето. Кој е вистинскиот за вас?

КОЈ Е ВИСТИНСКИОТ ЗА ВАС?
ПАЛЕТАТА МОДЕЛИ НА E‑PACE

Возбудливото возење, современата мајсторска изработка и секојдневната практичност се стандард. Сега, кој член од семејството E‑PACE ќе го изберете?

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

1Достапно само со моторите D240 и P300.
2Не е достапно со D150, рачна трансмисија или со 17"-ни тркала од легура.
3Пакетот Connect Pro содржи претплатнички услуги што можат да се продолжат по почетниот услов за којшто ве советувал вашиот продавач на Jaguar/Land Rover. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација. Онлајн функционалноста и Wi-Fi поврзливоста зависат од инсталација на микро SIM картичка со соодветен договор.

Погледнете ги WLTP вредностите.
WLTP (Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) е нова официјална ЕУ постапка што се користи за пресметка на стандардизираните вредности за потрошувачката на гориво и емисијата на CO2 за патнички автомобили. Со оваа постапка се мери потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија, автономијата и емисијата на издувни гасови. Со неа се обезбедуваат вредности коишто се поблиски до реалните вредности од секојдневното возење. Возилата се испитуваат со опционална опрема и со посложена постапка за испитување и профил за возење.

Сите вредности се цели на производителот и се предмет на крајно потврдување пред да се почне со производство. Забележете дека вредностите за CO2 и за потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од вградените тркала, а најниските вредности може да не се постигнат со стандардните тркала.