JAGUAR XFЧудесна комбинација од грандиозност и перформанси

Искустете го надалеку познатото возење на Jaguar. Во нашата серија модели се вклучени дизел мотори со технологијата на делумно хибридно возило за поефикасни патувања.

За Вашата поврзливост се грижи интегрирана и интуитивна технологија којашто беспрекорно се прилагодува за да Ви помогне. Pivi, нашиот систем за информации и забава за автомобил, се грижи да бидете навремено информирани и да уживате во забавата.

Доволно простор за сè што Ви треба на Вашите патувања. Без оглед дали е саботна прошетка со семејството или подолго патување, во Jaguar XF можете да ги сместите сите потребни работи.

Функцијата Премиум осветлување во кабината Ви дава целосна контрола на амбиентот во Вашиот Jaguar; Ви нуди повеќе бои за да ја поставите совршената атмосфера.
​Погледнете ги WLTP вредностите.​​
WLTP (Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) е нова официјална ЕУ постапка што се користи за пресметка на стандардизираните вредности за потрошувачката на гориво и емисијата на CO2 за патнички автомобили. Со оваа постапка се мери потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија, автономијата и емисијата на издувни гасови. Со неа се обезбедуваат вредности коишто се поблиски до реалните вредности од секојдневното возење. Возилата се испитуваат со опционална опрема и со посложена постапка за испитување и профил за возење.

ИНФОРМИРАЈТЕ МЕ РЕДОВНО

ВАЖНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПОТРОШУВАЧОТ: Со изнесување на овие информации вие одобрувате да ве контактираме преку долунаведените методи на комуникација, освен ако поинаку не наведете со поништување на изборот на кое било од долунаведените полиња. Jaguar Land Rover ќе ги искористи сите добиени информации за да ве информира во врска со производите и услугите и за да го унапреди начинот на којшто ве опслужува. Вашите инфрмации ќе бидат изложени само за Jaguar Land Rover, неговите продавачи, официјалните партнери, агенциите, здружените компании кои ги обезбедуваат информациите од ваша корист.

​Погледнете ги WLTP вредностите.​​
WLTP (Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) е нова официјална ЕУ постапка што се користи за пресметка на стандардизираните вредности за потрошувачката на гориво и емисијата на CO2 за патнички автомобили. Со оваа постапка се мери потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија, автономијата и емисијата на издувни гасови. Со неа се обезбедуваат вредности коишто се поблиски до реалните вредности од секојдневното возење. Возилата се испитуваат со опционална опрема и со посложена постапка за испитување и профил за возење.