JAGUAR F-TYPEВо Jaguar F-TYPE за погонски единици се користат највозбудливите мотори. Иновативните технологии ги намалуваат потрошувачката на гориво и емисијата на CO2 без да се ослабат перформансите.

Бројни технологии за динамиката го поткрепуваат агилното возење на Jaguar F-TYPE, од Погонот на сите тркала до Динамика којашто може да се конфигурира и Приспособлива динамика.

Брзо сместете се во Вашиот автомобил со седиштата Performance со приспособување во 12 насоки и мемориска функција. Опцијата за греење и ладење нуди уште поголем комфор

Функцијата Осветлување во кабината коешто може да се конфигурира обезбедува дополнителен детаљ за персонализација преку понудените пет бои. Опција кај F‑TYPE R‑Dynamic, а стандард кај сите други модели.
Погледнете ги WLTP вредностите.​​
Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ со целосно наполнета батерија. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2, потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала, вградените додатоци, актуелната патека и состојбата на батеријата. Вредностите за автономијата се базираат на сериско возило по стандардизирана патека.

ТЕСТ ВОЗЕЊЕ

ВАЖНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПОТРОШУВАЧОТ: Со изнесување на овие информации вие одобрувате да ве контактираме преку долунаведените методи на комуникација, освен ако поинаку не наведете со поништување на изборот на кое било од долунаведените полиња. Jaguar Land Rover ќе ги искористи сите добиени информации за да ве информира во врска со производите и услугите и за да го унапреди начинот на којшто ве опслужува. Вашите инфрмации ќе бидат изложени само за Jaguar Land Rover, неговите продавачи, официјалните партнери, агенциите, здружените компании кои ги обезбедуваат информациите од ваша корист.

Погледнете ги WLTP вредностите.​​
Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ со целосно наполнета батерија. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2, потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала, вградените додатоци, актуелната патека и состојбата на батеријата. Вредностите за автономијата се базираат на сериско возило по стандардизирана патека.