xe-21my
JAGUAR XE <br>СПЕЦИФИКАЦИИ
ИЗБЕРЕТЕ МОДЕЛ
ИЗБЕРЕТЕ МОТОР
ИЗБЕРЕТЕ СПЕЦИФИКАЦИЈА
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
ПЕРФОРМАНСИ
Цена
Максимална брзина km/h
Забрзување (сек.) 0-100 km/h
ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО
Потрошувачка при комбиниран циклус според NEDC еквивалент (NEDC2) - l/100km
Емисија на CO₂ при комбиниран циклус според NEDC еквивалент (NEDC2) - g/km
Потрошувачка при комбиниран циклус според WLTP TEL - l/100km
Потрошувачка при комбиниран циклус според WLTP TEH - l/100km
Емисија на CO₂ при комбиниран циклус според WLTP TEL - g/km
Емисија на CO₂ при комбиниран циклус според WLTP TEH - g/km
Капацитет на резервоарот за гориво (во литри, приближна вредност)
ПОГОНСКА ЕДИНИЦА
Максимална моќност (PS/kW/врт./мин.)
Максимален вртежен момент (Nm/врт./мин.)
Трансмисија
Зафатнина (cm3)
ТЕЖИНИ
Тежина на ненатоварено возило (EU) (kg) - Со возач од 75kg, течности на максимум, гориво на 90%
Тежина на ненатоварено возило (DIN) (kg) - Течности на максимум, гориво на 90%
Бруто тежина на возилото (GVW) (kg)
ВЛЕЧЕЊЕ
Приколка без кочници (kg)
Максимален товар за влечење (kg)
Максимална тежина врз спојанта точка/куката за влечење (kg)
Максимална бруто тежина на комбинацијата возило - приколка (kg)
НОСЕЊЕ БАГАЖ НА ПОКРИВОТ
Максимален товар на покривот (заедно со шини за покривот)
ДИМЕНЗИИ
Висина (mm)
Должина (mm)
Ширина со затворени ретровизори (mm)
Ширина со отворени ретровизори (mm)
Трага на предните тркала (mm)
Трага на задните тркала (mm)
Меѓуоскино растојание (mm)
ВИСИНА ВО КАБИНАТА
Максимална висина кај предните седишта со стандарден покрив (mm)
Максимална висина кај предните седишта со панорамски покрив (mm)
ПРОСТОР ЗА НОЗЕТЕ
Максимален простор за нозете кај предните седишта (mm)
ВОЛУМЕН НА БАГАЖНИОТ ПРОСТОР
Висина (mm)
Ширина (mm)
Ширина помеѓу лаковите (mm)
Length behind first row (mm)
Максимален волумен на багажниот простор - Сув (литри)
Максимален волумен на багажниот простор - Воден (литри)
Length behind second row (mm)
Maximum loadspace volume behind second row - Dry (litres)
Maximum loadspace volume behind second row - Wet (litres)
СЛОБОДЕН ПРОСТОР ПОД ВОЗИЛОТО
Стандардна висина за возење (mm)
КРУГ НА ВРТЕЊЕ
Од рабник до рабник (m)
Од ѕид до ѕид (m)
Завртувања на воланот од крај до крај (број на завртувања)
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ XE

Пронајдете ја Вашата одушевувачка комбинација од перформанси, технологија и стил на Jaguar.

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
Искористете го конфигураторот за да го создадете Вашиот совршен Jaguar XE.
ГАЛЕРИЈА
Строгата грижа за секој детаљ отсекогаш била основа на нашите возила.
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ
Побарајте продавач на Jaguar блиску до Вас.
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Откријте повеќе за возилата на Jaguar

* Ненатоварено возило (EU) - со возач од 75kg, течности на максимум и гориво на 90%.
** Ненатоварено возило (DIN) - течности на максимум и гориво на 90%.
Простор под полицата и кога возилото е опремено со систем за поправка на пневматици. 508 литри кога возилото е опремено со тенко резервно тркало. 463 литри кога возилото е опремено со резервно тркало со нормална димензија.
†† Кога се вградени тркала од 18”.


[1] Податоците за моторот не се ресертифицирани во 2019 година. Прикажаните податоци одговараат на сертификацијата на NEDC од 2017 година.