• Jaguar F‑PACE

  Најпрактичниот спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar E‑PACE

  E‑PACE е првиот компактен СУВ на Jaguar. Тој е уникатна комбинација на изглед, агилност и динамично возење.

 • Jaguar I‑PACE

  Претставување на првиот целосно електричен перформансен SUV на Jaguar.

 • Jaguar F‑TYPE

  Моќен, агилен и сосема посебен, F‑TYPE е вистински спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar XE

  Најнапредниот, најефикасниот и најпрефинетиот спортски седан на Jaguar досега.

 • Jaguar XF

  Вистински беспрекорни перформанси, апсолутно задоволство во возењето.

 • Jaguar XJ

  Драматична комбинација на убавина, луксуз и моќност.

АУДИО СИСТЕМ MERIDIAN™ ЗА JAGUAR

Музика којашто ќе се совпадне со возбудливите перформанси на вашиот Jaguar.

КОНЦЕРТНО ДОЖИВУВАЊЕ ВО ВАШИОТ JAGUAR

Искусете го вашиот избор на музика со најголема јасност и прецизност досега, благодарејќи на врвната аудио технологија за автомобили на Meridian. Иновативните технологии емитираат полн и чист звук како да се работи за изведба во живо, преку вашиот музички плеер и стратешки распоредените звучници. Со опцијата за уникатната технологија TrifieldTM, и функцијата Cabin Correction за да се компензираат разните површини и текстури, британскиот бренд за аудио опрема Meridian†† ве внесува во ритамот на музиката, со исклучителна резолуција, кристално чисти високи тонови и целосен, длабок бас.

АУДИО СИСТЕМ MERIDIAN

Возејќи го вашиот Jaguar додека софистициран звук ја исполнува кабината е едно од повозвишените задоволства во животот. Со најмногу 14* стратешки распоредени звучници, моќност од 380 вати и двоканален сабвуфер за да се добие полн звук, системот дава детален и јасен звук за секого во кабината. Достапни се 2 верзии во зависност од вашиот систем за информации и забава; Touch или Touch Pro. 
*Бројот на звучници и моќноста зависат од тоа кој Jaguar ќе го изберете. Ве молиме прашајте го вашиот продавач за подетални информации.

АУДИО СИСТЕМ MERIDIAN СО ОПКРУЖУВАЧКИ ЗВУК

За емоционалниот интензитет на изведбата во живо во вашиот Jaguar, аудио системот Meridian со опкружувачки звук има 20* предни, странични и задни звучници со моќност од 825 вати и двоканален сабвуфер, сите совршено соединети со помош на технологијата Trifield. Ексклузивно кај Meridian, Trifield ги хармонизира централниот и опкружувачките канали со левиот и десниот канал за да ви даде вам и на вашите сопатници задлабочувачко музичко доживување. 
*Бројот на звучници и моќноста зависат од тоа кој Jaguar ќе го изберете. Прикажаното возило е моделот XE Pure со аудио системот Meridian со опкружувачки звук. Ве молиме прашајте го вашиот продавач за подетални информации.

АУДИО СИСТЕМ MERIDIAN SIGNATURE

Ако ги затворите очите би можеле да си замислите дека сте на изведба во живо, толку е вистински и мултидимензионален звукот од аудио системот Meridian Signature. До 26 звучници* со моќност од 1300 вати и вклучувајќи двоканален сабвуфер, првата во светот технологија Trifield за автомобил го зголемува вашето чувство за простор во кабината. 
*Бројот на звучници и моќноста зависат од тоа кој Jaguar ќе го изберете. Ве молиме прашајте го вашиот продавач за подетални информации.

MERIDIAN AUDIO TECH INNOVATION

DIGITAL SIGNAL PROCESSING

Технологијата за дигитална обработка на сигналите Digital Signal Processing (DSP) ја обезбедува основата кај секој звучник на Meridian. Таа ги собира сите елементи од аудио системот во една целина да создаде автентично доживување.

ФУНКЦИЈА MERIDIAN CABIN CORRECTION

Анализирајќи го обликот на кабината, карактеристиките на акустиката и резонанцата, функцијата Meridian Cabin Correction ги отстранува несаканите пречки во звукот. Напредниот алгоритам овозможува музиката да звучи како што била оригиналната замисла на композиторот.

ФУНКЦИЈА MERIDIAN DIGITAL DITHER SHAPING

За да може вредното доживување од аудио системот за автомобил да се совпадне со луксузот и префинетоста на Jaguar, функцијата Meridian Digital Dither Shaping осигурува дека дигиталната конверзија на сигналите се прави глатко и беспрекорно.

ФУНКЦИЈА TRIFIELD

Го исполнува вашиот Jaguar со автентичен звук a, ексклузивно кај Meridian, функцијата Trifield беспрекорно ги хармонизира централниот и опкружувачките канали со левиот и десниот канал, емитирајќи доследен звук што нуди концертно доживување за сите патници во автомобилот.

КОЈ СИСТЕМ Е ВГРАДЕН ВО КОЈ JAGUAR?

Jaguar XE

Аудио систем Meridian (Touch)

МОДЕЛ СИСТЕМ
PURE Опционално, 380W
PRESTIGE Опционално, 380W
R-SPORT Опционално, 380W
PORTFOLIO Опционално, 380W
S Опционално, 380W

Аудио систем Meridian (Touch Pro)

МОДЕЛ СИСТЕМ
PURE Опционално, 380W
PRESTIGE Опционално, 380W
R-SPORT Опционално, 380W
PORTFOLIO Опционално, 380W
S Опционално, 380W

Аудио систем Meridian со опкружувачки звук - TOUCH

МОДЕЛ СИСТЕМ
PURE Опционално, 825W
PRESTIGE Опционално, 825W
R-SPORT Опционално, 825W
PORTFOLIO Опционално, 825W
S Опционално, 825W
Jaguar XF

Аудио систем Meridian (Touch)

МОДЕЛ СИСТЕМ
PURE Опционално, 380W
PRESTIGE Опционално, 380W
R-SPORT Опционално, 380W
PORTFOLIO Опционално, 380W
S Опционално, 380W

Аудио систем Meridian (Touch Pro)

МОДЕЛ СИСТЕМ
PURE Опционално, 380W
PRESTIGE Опционално, 380W
R-SPORT Опционално, 380W
PORTFOLIO Опционално, 380W
S Опционално, 380W

Аудио систем Meridian со опкружувачки звук - TOUCH

МОДЕЛ СИСТЕМ
PURE Опционално, 825W
PRESTIGE Опционално, 825W
R-SPORT Опционално, 825W
PORTFOLIO Опционално, 825W
S Опционално, 825W
Jaguar XJ

Аудио систем Meridian (Touch Pro)

МОДЕЛ СИСТЕМ
LUXURY SWB Опционално, 380W
PREMIUM LUXURY SWB Опционално, 380W
PORTFOLIO SWB Стандардно, 380W
R-SPORT SWB Стандардно, 380W
XJR SWB -
AUTOBIOGRAPHY LWB Стандардно, 380W

Аудио систем Meridian (Touch Pro)

МОДЕЛ СИСТЕМ
LUXURY SWB -
PREMIUM LUXURY SWB Опционално, 825W
PORTFOLIO SWB Опционално, 825W
R-SPORT SWB -
XJR SWB -
AUTOBIOGRAPHY LWB Опционално, 825W

Аудио систем Meridian Signature - TOUCH PRO

МОДЕЛ СИСТЕМ
LUXURY SWB Опционално, 825W
PREMIUM LUXURY SWB Опционално, 1300W
PORTFOLIO SWB Опционално, 1300W
R-SPORT SWB Опционално, 825W
XJR SWB Стандардно, 825W
AUTOBIOGRAPHY LWB Опционално, 1300W
Jaguar F-Pace

Аудио систем Meridian (Touch)

МОДЕЛ СИСТЕМ
PURE Опционално, 380W (Стандардно V6 Мотори)
PRESTIGE Опционално, 380W (Стандардно V6 Мотори)
PORTFOLIO Опционално, 380W (Стандардно V6 Мотори)
R-SPORT Опционално, 380W (Стандардно V6 Мотори)
S Опционално, 380W (Стандардно V6 Мотори)
FIRST EDITION Опционално, 380W (Стандардно V6 Мотори)

Аудио систем Meridian (Touch Pro)

МОДЕЛ СИСТЕМ
Pure Стандардно, 380W
PRESTIGE Стандардно, 380W
PORTFOLIO Стандардно, 380W
R-SPORT Стандардно, 380W
S Стандардно, 380W
FIRST EDITION Стандардно, 380W

Аудио систем Meridian со опкружувачки звук - TOUCH PRO

МОДЕЛ СИСТЕМ
PURE Опционално, 825W
PRESTIGE Опционално, 825W
PORTFOLIO Опционално, 825W
R-SPORT Опционално, 825W
S Опционално, 825W
FIRST EDITION Опционално, 825W
Jaguar F-Type COUPÉ

Аудио систем Meridian (Touch)

МОДЕЛ СИСТЕМ
COUPÉ Опционално, 380W
S Опционално, 380W
S AWD Опционално, 380W
R Опционално, 380W
R AWD Опционално, 380W
SVR Опционално, 380W
BRITISH DESIGN EDITION Стандардно, 380W

Аудио систем Meridian со опкружувачки звук - TOUCH PLUS

МОДЕЛ СИСТЕМ
COUPÉ Опционално, 770W
S Опционално, 770W
S AWD Опционално, 770W
R Опционално, 770W
R AWD Опционално, 770W
SVR Опционално, 770W
BRITISH DESIGN EDITION Опционално, 770W
Jaguar F-Type CONVERTIBLE

Аудио систем Meridian (Touch)

МОДЕЛ СИСТЕМ
CONVERTIBLE Опционално, 380W
S Опционално, 380W
S AWD Опционално, 380W
R Опционално, 380W
R AWD Опционално, 380W
SVR Опционално, 380W
BRITISH DESIGN EDITION Стандардно, 380W

Аудио систем Meridian со опкружувачки звук - TOUCH PLUS

МОДЕЛ СИСТЕМ
CONVERTIBLE Опционално, 770W
S Опционално, 770W
S AWD Опционално, 770W
R Опционално, 770W
R AWD Опционално, 770W
SVR Опционално, 770W
BRITISH DESIGN EDITION Опционално, 770W

†Trifield и “three fields” (три полиња) уредот е заштитен знак на Trifield Productions Ltd. ††Meridian е регистриран заштитен знак на Meridian Audio Ltd.