• Jaguar F‑PACE

  Најпрактичниот спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar E‑PACE

  E‑PACE е првиот компактен СУВ на Jaguar. Тој е уникатна комбинација на изглед, агилност и динамично возење.

 • Jaguar I‑PACE

  Претставување на првиот целосно електричен перформансен SUV на Jaguar.

 • Jaguar F‑TYPE

  Моќен, агилен и сосема посебен, F‑TYPE е вистински спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar XE

  Најнапредниот, најефикасниот и најпрефинетиот спортски седан на Jaguar досега.

 • Jaguar XF

  Вистински беспрекорни перформанси, апсолутно задоволство во возењето.

 • Jaguar XJ

  Драматична комбинација на убавина, луксуз и моќност.

ИСТРАЖЕТЕ ЈА СЕРИЈАТА МОДЕЛИ

Прегледајте ја серијата XJ и откријте ја вашата совршена комбинација на перформанси, управливост и комфор.

XJ СО СТАНДАРДНО МЕЃУОСКИНО РАСТОЈАНИЕ

XJ СО ГОЛЕМО МЕЃУОСКИНО РАСТОЈАНИЕ

XJ LUXURY

XJ Luxury нуди доживување во беспрекорно возење со префинета внатрешност создадена да ги возбудува сетилата. XJ Luxury е дотеран и заводлив, агилен и елегантен.

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ:

 • седишта со прилагодување во 14 насоки и со прилагодување во лумбалниот дел
 • Греење на предните и задните седишта
 • Touch Pro
 • Напреден аудио систем
 • Клима уред со две зони
 • Првокласни подни простирки

XJ PREMIUM LUXURY

Уживајте во надграденото ниво на престиж, комфор и во изборот од збогатениот асортиман на луксузни опции.

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ: (ДОПОЛНЕНИЕ НА LUXURY)

 • Греење и ладење на предните и задните седишта
 • функцијата на jaguar влегување без клуч со меко затворање врата
 • Седишта од мека зрнеста перфорирана кожа прошиена со ромбоидни форми
 • панорамски стаклен покрив

XJ PORTFOLIO

XJ Portfolio ја нуди можноста за зголемена персонализација и уште поуникатен стил на внатрешноста.

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ: (ДОПОЛНЕНИЕ НА PREMIUM LUXURY)

 • седишта со прилагодување во 18 насоки и со прилагодување во лумбалниот дел
 • Предни седишта со пет програми за масажа
 • Греење на воланот
 • Аудио систем MeridianTM
 • Клима уред со четири зони

XJ R-SPORT

Уникатниот спортски стил додава друга димензија на возбудувањето и доживувањето во возење, што ги нуди XJ R-Sport.

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ: (ДОПОЛНЕНИЕ НА LUXURY)

 • седишта со прилагодување во 18 насоки и со прилагодување во лумбалниот дел
 • Греење и ладење на предните и задните седишта
 • Греење на воланот
 • Плочки со знакот R-Sport на праговите на предните и задните врати
 • Аудио систем MeridianTM
 • Клима уред со четири зони

XJR575

Најфокусираниот, најагилниот и најподготвениот член на семејството XJ.

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ: (ДОПОЛНЕНИЕ НА R-SPORT)

 • Пакет Black и тркала во бојата Gloss Black
 • Аудио систем MeridianTM
 • Целосно ЛЕД фарови со функциите Прилагодливо осветлување и Помош за автоматски долги светла (AHBA)
 • Уникатна внатрешност со кожа прошиена со ромбоидни форми, со бројот 575 извезен на предните и задните седишта
 • Црвени шепи на кочниците со натписот Jaguar
 • XJR575 жалузини на хаубата

XJ50

Special Landmark Edition по повод 50-годишнината. XJ50 го слави триумфот на британскиот дизајн и мајсторската изработка.

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ: (ДОПОЛНЕНИЕ НА PREMIUM LUXURY)

 • 20"-ни тркала од легура „Style 5045“ со 5 двојни краци во бојата Gloss Black обработени со дијамант
 • Означување XJ50 позади и од страна
 • Седишта од мека зрнеста перфорирана кожа прошиена со ромбоидни форми
 • Осветлени плочки на праговите на вратите со знакот XJ50
 • Ексклузивно, гравура со знакот XJ50 и централен потпирач за раце со втиснат знак XJ50
 • Преден и заден одбојник обработени во стилот на моделот Autobiography со црна мрежа на украсната маска

XJ LUXURY

XJ Luxury нуди доживување во беспрекорно возење со префинета внатрешност создадена да ги возбудува сетилата. XJ Luxury е дотеран и заводлив, агилен и елегантен.

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ:

 • седишта со прилагодување во 14 насоки и со прилагодување во лумбалниот дел
 • Греење на предните и задните седишта
 • Touch Pro
 • Напреден аудио систем
 • Клима уред со две зони
 • Првокласни подни простирки

XJ PREMIUM LUXURY

Уживајте во надграденото ниво на престиж, комфор и во изборот од збогатениот асортиман на луксузни опции.

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ: (ДОПОЛНЕНИЕ НА LUXURY)

 • Греење и ладење на предните и задните седишта
 • функцијата на jaguar влегување без клуч со меко затворање врата
 • Седишта од мека зрнеста перфорирана кожа прошиена со ромбоидни форми
 • панорамски стаклен покрив

XJ PORTFOLIO

XJ Portfolio ја нуди можноста за зголемена персонализација и уште поуникатен стил на внатрешноста.

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ: (ДОПОЛНЕНИЕ НА PREMIUM LUXURY)

 • седишта со прилагодување во 18 насоки и со прилагодување во лумбалниот дел
 • Предни седишта со пет програми за масажа
 • Греење на воланот
 • Аудио систем MeridianTM
 • Клима уред со четири зони

XJ AUTOBIOGRAPHY

Моделот XJ Autobiography е кулминацијата на серијата модели на XJ со луксузен и уникатен стил независно дали сте зад воланот или на седиштата за сопатниците.

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ: (ДОПОЛНЕНИЕ НА PORTFOLIO)

 • Осветлени плочки на праговите на вратите со знакот XJ
 • целосно лед фарови
 • дигитален аудио систем Meridian Reference
 • 360 степени контрола на растојание при паркирање

XJR575

Најфокусираниот, најагилниот и најподготвениот член на семејството XJ.

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ: (ДОПОЛНЕНИЕ НА R-SPORT)

 • Пакет Black и тркала во бојата Gloss Black
 • Аудио систем MeridianTM
 • Целосно ЛЕД фарови со функциите Прилагодливо осветлување и Помош за автоматски долги светла (AHBA)
 • Уникатна внатрешност со кожа прошиена со ромбоидни форми, со бројот 575 извезен на предните и задните седишта
 • Црвени шепи на кочниците со натписот Jaguar
 • XJR575 жалузини на хаубата

XJ50

Special Landmark Edition по повод 50-годишнината. XJ50 го слави триумфот на британскиот дизајн и мајсторската изработка.

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ: (ДОПОЛНЕНИЕ НА PREMIUM LUXURY)

 • 20"-ни тркала од легура „Style 5045“ со 5 двојни краци во бојата Gloss Black обработени со дијамант
 • Означување XJ50 позади и од страна
 • Седишта од мека зрнеста перфорирана кожа прошиена со ромбоидни форми
 • Осветлени плочки на праговите на вратите со знакот XJ50
 • Ексклузивно, гравура со знакот XJ50 и централен потпирач за раце со втиснат знак XJ50
 • Преден и заден одбојник обработени во стилот на моделот Autobiography со црна мрежа на украсната маска