Logo jaguar mobile

Спецификации

XJ LWB Portfolio

3.0 V6 340 БЕНЗИНСКИ СО КОМПРЕСОР AWD

Отвори сѐ
Затвори сѐ
Мотори и перформанси

Мотори

Цилиндри/вентили по цилиндер 6/4
Пречник/Òд (mm) 84,5/90
Зафатнина (cm3) 2,995
Максимална моќност EEC-PS (kW) 340 (250)
@ врт./мин. 6,500
Максимален вртежен момент EEC-Nm (lb.ft.) 450 (332)
@ врт./мин. 3500-5000
Степен на компресија 10,5:1
Трансмисија Автоматска трансмисија со 8 степени на пренос

Перформанси

Забрзување 0-100 km/h (0-60 mph) во секунди 6,4 (6.1)
Максимална брзина km/h (mph) 250 (155) ограничена
Димензии и тежина

Димензии

Трага на предните тркала (mm) 1,626
Трага на задните тркала (mm) 1,604
Вкупна висина (mm) 1,460
Меѓуоскино растојание (mm) 3,157
Вкупна должина (mm) 5,255
Вкупна ширина заедно со ретровизорите (mm) 2,105
Вкупна ширина со склопени ретровизори (mm) 1,899
Круг на вртење (m) 12.9

Тежина

Тежина од kg (lbs) 1875 (4,134)
Бруто тежина на возилото kg (lbs)  2450 (5,401)
Потрошувачка на гориво
Во град l/100km (mpg) 13,6 (20.8)
Надвор од град l/100km (mpg) 7,6 (37.2)
Комбиниран циклус l/100km (mpg) 9,8 (28.8)
CO2 (g/km) 234
Капацитет на резервоарот за гориво (литри, приближно) 80