• Jaguar F‑PACE

  Најпрактичниот спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar E‑PACE

  E‑PACE е првиот компактен СУВ на Jaguar. Тој е уникатна комбинација на изглед, агилност и динамично возење.

 • Jaguar I‑PACE

  Претставување на првиот целосно електричен перформансен SUV на Jaguar.

 • Jaguar F‑TYPE

  Моќен, агилен и сосема посебен, F‑TYPE е вистински спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar XE

  Најнапредниот, најефикасниот и најпрефинетиот спортски седан на Jaguar досега.

 • Jaguar XF

  Вистински беспрекорни перформанси, апсолутно задоволство во возењето.

 • Jaguar XJ

  Драматична комбинација на убавина, луксуз и моќност.

БЕЗБЕДНОСТ

Дизајнирани се низа од напредни системи за помош на возачот и системи за безбедност за да ве штитат при секое патување.
CO2 EMISSIONS g/km

As low as 99 on Manual
As low as 106 on Automatic

FUEL ECONOMY Combined mpg (l/100km)

From 75.0 (3.8) on Manual
From 68.9 (4.1) on Automatic

XJ е опремен со множество од системи за помош на возачот коишто даваат многу повеќе отколку збирот на нивните делови, работејќи заедно за да го направат возењето поедноставно и побезбедно.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

ДИЗАЈНИРАН ЗА ДА ОХРАБРУВА

Без оглед на задачата, условите или околината, можете да бидете сигурни дека XJ ќе направи повеќе од тоа што е потребно за да ви помогне и да ве заштити вас и вашите сопатници.

ФАНТАСТИЧНА СВЕТЛИНА

Моќните и ефикасни целосно ЛЕД фарови на XJ создаваат исклучително мазен сноп и светлина којашто е блиска до вистинската дневна светлина – овозможувајќи побрзо препознавање на предметите. Достапни се и со системот Прилагодливо предно осветлување1, којшто работи заедно со управувачот за да го зголеми осветлувањето во свиоците и со опционалниот систем Помош за автоматски долги светла1 (AHBA) што го соборува снопот на фаровите како што приоѓаат возилата од спротивен правец.

ДЕТСКИ СЕДИШТА

ДЕТСКИ СЕДИШТА

Достапни се бројни детски седишта компатибилни со XJ коишто ќе се грижат за безбедноста и сигурноста на најмалите. Од корпите за бебиња до седиштата за поголеми деца, целата опрема е дизајнирана за едноставно вградување, отстранување и чистење

СЕКОГАШ ПОД КОНТРОЛА

СЕКОГАШ ПОД КОНТРОЛА

Системот InControl Protect ја вклучува функцијата SOS итен повик, којашто веднаш ќе ги донесе соодветните служби до вашата точна локација во случај на критична ситуација. Исто така ја обезбедува и функцијата Optimised Jaguar Assistance којашто ги пренесува вашата локација и дијагностичките податоци за возилото и се грижи да го минимизира доцнењето во вашето патување. Апликацијата Remote Essentials ви овозможува да го набљудувате вашиот XJ преку вашиот паметен телефон, на пример да го проверите нивото на гориво или да проверите дали автомобилот е заклучен или не.

XJ е врвниот седан на Jaguar. Совршената комбинација на најсовремена технологија, спортска динамика и богат луксуз. Креирајте го вашиот совршен XJ со помош на нашиот конфигуратор.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
1 Карактеристиките и нивната достапност може да се разликуваат во зависност од спецификациите на возилото и пазарот. За подетални информации консултирајте го продавачот на Jaguar што е најблизу до вас.
2 Не е достапно кај моделите со погон на сите тркала AWD.

Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.

Како што го воведуваме InControl, одредени опишани карактеристики може да се опционални и да зависат од пазарот или од изборот на погонската единица. За достапноста и целосните услови во вашата земја ве молиме да погледнете на веб-локацијата на Jaguar за вашата земја или консултирајте го локалниот продавач на Jaguar. Одредени функции бараат погодна SIM картичка со соодветен договор што ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто ве советувал вашиот продавач. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација. Информациите и сликите што се прикажани на оваа веб-страница во однос на InControl технологијата, вклучувајќи екрани или секвенци, се предмет на обновувања на софтверот, контрола на верзијата и други системски/визуелни измени во зависност од избраните опции. Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.