• Jaguar F‑PACE

  Најпрактичниот спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar E‑PACE

  E‑PACE е првиот компактен СУВ на Jaguar. Тој е уникатна комбинација на изглед, агилност и динамично возење.

 • Jaguar I‑PACE

  Претставување на првиот целосно електричен перформансен SUV на Jaguar.

 • Jaguar F‑TYPE

  Моќен, агилен и сосема посебен, F‑TYPE е вистински спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar XE

  Најнапредниот, најефикасниот и најпрефинетиот спортски седан на Jaguar досега.

 • Jaguar XF

  Вистински беспрекорни перформанси, апсолутно задоволство во возењето.

 • Jaguar XJ

  Драматична комбинација на убавина, луксуз и моќност.

XF R-SPORT

Смел и самоуверен. Јасно забележлив спортски стил на надворешноста и во внатрешноста.

ЕМИСИЈА НА CO2 g/km

Од 129‡ со рачна трансмисија
Од 138‡ со автоматска трансмисија

ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО при комбиниран циклус I/100km

Од 4,9‡ со рачна трансмисија
Од 5,1 ‡ со автоматска трансмисија

XF R-Sport е смел израз на спортскиот карактер на XF. Мускулеста каросерија го надополнува уникатниот дизајн на XF, а спортското потпирање1 дава прецизна управливост и чувство на поврзаност.

Креирајте свој модел

ИНСПИРИРАН ОД ПЕРФОРМАНСИ

Спортскиот карактер на XF се отсликува во оваа внатрешност. Уникатната декоративна површина од Dark Morse алуминиум се простира преку инструмент таблата, додека главните дизајнерски детали се карактеризираат со знакот R-Sport за да се добие уникатен стил.

СПОРТСКА ВНАТРЕШНОСТ

СПОРТСКА ВНАТРЕШНОСТ

Надворешноста на R-Sport има силно визуелно влијание. Се одликува со специфичност благодарејќи на уникатниот стил на надворешноста на каросеријата во којашто спаѓа спортскиот преден одбојник, R-Sport знакот на воланот го истакнува атлетскиот карактер на внатрешноста.

СПОРТСКА НАДВОРЕШНОСТ

СПОРТСКА НАДВОРЕШНОСТ

Надворешноста на R-Sport има силно визуелно влијание. Се одликува со специфичност благодарејќи на уникатниот стил на надворешноста на каросеријата којшто се состои од спортски преден одбојник, R-Sport странични прагови во боја на каросеријата, заден спојлер како и R-Sport знак на страничните отвори за вентилација.

СПОРТСКО ПОТПИРАЊЕ

СПОРТСКО ПОТПИРАЊЕ

Спортското потпирање кај R-Sport се состои од покрути завојни пружини и прогресивни поспортски амортизери. Овие пружини и амортизери се засилени за да се обезбеди извонредна управливост и агилност, а истовремено да се задржи легендарниот квалитет на возење на Jaguar. 1

НАПРАВЕТЕ ГО XF САМО ВАШ

Со богатата колекција на достапни додатоци за надворешноста и за внатрешноста, XF е спремен да одговара на вашиот стил и начин на живот.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ОПЦИИТЕ И ДОДАТОЦИТЕ

1 Достапно само со 2.0-литарски 200PS и 250PS RWD Ingenium бензински мотори и 180PS и 240PS RWD Ingenium дизел мотори. 
2 Достапноста на овие карактеристики, дали се дел од стандардната опрема или пак се опционална опрема, зависи од пазарот. За подетални информации консултирајте се со вашиот продавач на Jaguar. 
3 Стандардна карактеристика само со автоматска трансмисија. 
‡NEDC (New European Driving Cycle - Нов европски циклкус на возење) е претходниот циклус на возење што се користеше за мерење на потрошувачката на гориво и емисијата на издувни гасови кај патничките возила во Европа. WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure - Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) е новиот процес што беше постепено воведуван од 2017 година, што мери потрошувачка на гориво, потрошувачка на енергија, автономија и емисија на издувни гасови. Овој процес е направен да обезбеди вредности поблиски до вредностите при реалното возење. Тој ги испитува возилата со опционална опрема и со посложени постапки на испитување и профили на возење. Прикажаните вредности се според NEDC и новиот WLTP тест за циклуси на возење. Разликата во вредностите е поради промената на начинот на испитување на возилата, а не поради намалување на перформансите.