• Jaguar F‑PACE

  Најпрактичниот спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar E‑PACE

  E‑PACE е првиот компактен СУВ на Jaguar. Тој е уникатна комбинација на изглед, агилност и динамично возење.

 • Jaguar I‑PACE

  Претставување на првиот целосно електричен перформансен SUV на Jaguar.

 • Jaguar F‑TYPE

  Моќен, агилен и сосема посебен, F‑TYPE е вистински спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar XE

  Најнапредниот, најефикасниот и најпрефинетиот спортски седан на Jaguar досега.

 • Jaguar XF

  Вистински беспрекорни перформанси, апсолутно задоволство во возењето.

 • Jaguar XJ

  Драматична комбинација на убавина, луксуз и моќност.

XF PRESTIGE

Издигнете го луксузот на повисоко ниво со современите материјали и најфината мајсторска изработка.

ЕМИСИЈА НА CO2 g/km

Од 129‡ со рачна трансмисија
Од 138‡ со автоматска трансмисија

ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО при комбиниран циклус I/100km

Од 4,9‡ со рачна трансмисија
Од 5,2 ‡ со автоматска трансмисија

XF Prestige нуди стилски луксуз. Достапни се седишта од зрнеста кожа и избор на фино изработени завршни детали. Функцијата Внатрешно осветлување според расположението го комплетира елегантниот простор во кабината. Бифункционалните HID ксенон фарови со ЛЕД „Ј“ потпис се круна на динамичната надворешност.

Креирајте свој модел

СОВРЕМЕН ЛУКСУЗ

Уживајте во додадениот луксуз во XF Prestige. Предните седишта со електрично прилагодување во 10x10 насоки даваат комфор и сестраност, додека функцијата Амбиентно внатрешно осветлување со фосфорно сина боја ја нагласува современата мајсторска изработка.

ВНАТРЕШНОСТ ОД КОЖА

ВНАТРЕШНОСТ ОД КОЖА

XF Prestige е достапен со седишта од зрнеста кожата во широка палета од бои и волан од мека зрнеста кожа за чувство на мајсторство и луксуз.

КСЕНОН ФАРОВИ СО ВИСОК ИНТЕНЗИТЕТ

КСЕНОН ФАРОВИ СО ВИСОК ИНТЕНЗИТЕТ

Бифункционалните HID ксенон фарови се светли и јасни, обезбедуваат одлично осветлување на патот и со долгите и со соборените светла, за поедноставно и побезбедно ноќно возење. Нивните интегрални ЛЕД светла за дневно возење со „Ј“ потпис на XF Prestige му даваат карактеристична визуелна препознатливост. Вградените прскалки се дел од стандардната опрема.

АМБИЕНТНО ВНАТРЕШНО ОСВЕТЛУВАЊЕ

АМБИЕНТНО ВНАТРЕШНО ОСВЕТЛУВАЊЕ

Кабината оживува преку внимателно распореденото светло со фосфорно-сина боја, на функцијата Осветлување според расположението, коешто ги нагласува главните дизајнерски детали и функции на кабината за да создаде богат визуелен ефект.

НАПРАВЕТЕ ГО XF САМО ВАШ

Со богатата колекција на достапни додатоци за надворешноста и за внатрешноста, XF е спремен да одговара на вашиот стил и начин на живот.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ОПЦИИТЕ И ДОДАТОЦИТЕ

1 Достапноста на овие карактеристики, дали се дел од стандардната опрема или пак се опционална опрема, зависи од пазарот. За подетални информации консултирајте се со вашиот продавач на Jaguar. 
2 Стандардна карактеристика само со автоматска трансмисија. 
‡NEDC (New European Driving Cycle - Нов европски циклкус на возење) е претходниот циклус на возење што се користеше за мерење на потрошувачката на гориво и емисијата на издувни гасови кај патничките возила во Европа. WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure - Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) е новиот процес што беше постепено воведуван од 2017 година, што мери потрошувачка на гориво, потрошувачка на енергија, автономија и емисија на издувни гасови. Овој процес е направен да обезбеди вредности поблиски до вредностите при реалното возење. Тој ги испитува возилата со опционална опрема и со посложени постапки на испитување и профили на возење. Прикажаните вредности се според NEDC и новиот WLTP тест за циклуси на возење. Разликата во вредностите е поради промената на начинот на испитување на возилата, а не поради намалување на перформансите.