• Jaguar F‑PACE

  Најпрактичниот спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar E‑PACE

  E‑PACE е првиот компактен СУВ на Jaguar. Тој е уникатна комбинација на изглед, агилност и динамично возење.

 • Jaguar I‑PACE

  Претставување на првиот целосно електричен перформансен SUV на Jaguar.

 • Jaguar F‑TYPE

  Моќен, агилен и сосема посебен, F‑TYPE е вистински спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar XE

  Најнапредниот, најефикасниот и најпрефинетиот спортски седан на Jaguar досега.

 • Jaguar XF

  Вистински беспрекорни перформанси, апсолутно задоволство во возењето.

 • Jaguar XJ

  Драматична комбинација на убавина, луксуз и моќност.

XF PORTFOLIO

Кулминација од луксуз и мајсторство во XF.

ЕМИСИЈА НА CO2 g/km

Од 129‡ со рачна трансмисија
Од 138‡ со автоматска трансмисија

ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО при комбиниран циклус I/100km

Од 4,9‡ со рачна трансмисија
Од 5,2 ‡ со автоматска трансмисија

Portfolio е најлуксузниот модел на XF. Елегантната надворешност на XF се нагласува со 18-инчните тркала од легура коишто се дел од стандардната опрема. Вo кабината, најквалитетни материјали, мајсторски изработени со педантно внимание кон деталите, за да се создаде внатрешност со врвен стил и комфор.

Креирајте свој модел

ЕЛЕГАНЦИЈА НА ВНАТРЕШНОСТА

Изразете го вашиот стил со најголемиот избор којшто е достапен во XF. Сместете се во вашата совршена внатрешност со првокласниот луксуз на седиштата од кожата Windsor.

ВНАТРЕШНОСТ ОД КОЖАТА WINDSOR

ВНАТРЕШНОСТ ОД КОЖАТА WINDSOR

Кожата Windsor се користи за тапацирање на седиштата и на декоративната површина на инструмент таблата на XF Portfolio. Овој мек, финозрнест првокласен материјал го нуди најдоброто во комфорот. На располагање е палета од пет бои за седиштата.

СЕДИШТА СО ПРИЛАГОДУВАЊЕ ВО 10х10 НАСОКИ

СЕДИШТА СО ПРИЛАГОДУВАЊЕ ВО 10х10 НАСОКИ

За дополнителен луксуз и комфор, XF Portfolio нуди кожни седишта со електрично прилагодување во 10x10 насоки. Мемориската функција1 може да ги врати седиштето за возачот, надворешните ретровизори и воланот во персонализираните позиции за возење.

ИЗБОР НА ЛУКСУЗ

ИЗБОР НА ЛУКСУЗ

Изберете од нашиот асортиман на фино изработени завршни детали од елегантно дрво, современ алуминиум или од карбонски влакна со спортски стил, тапацир на таванот од антилоп материјал или од кожата Windsor.

На сликата е прикажан екранот на опционалниот систем Touch Pro.

НАПРАВЕТЕ ГО XF САМО ВАШ

Со богатата колекција на достапни додатоци за надворешноста и за внатрешноста, XF е спремен да одговара на вашиот стил и начин на живот.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ОПЦИИТЕ И ДОДАТОЦИТЕ

1 Достапноста на овие карактеристики, дали се дел од стандардната опрема или пак се опционална опрема, зависи од пазарот. За подетални информации консултирајте се со вашиот продавач на Jaguar. 
2 Стандардна карактеристика само со автоматска трансмисија. 
‡NEDC (New European Driving Cycle - Нов европски циклкус на возење) е претходниот циклус на возење што се користеше за мерење на потрошувачката на гориво и емисијата на издувни гасови кај патничките возила во Европа. WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure - Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) е новиот процес што беше постепено воведуван од 2017 година, што мери потрошувачка на гориво, потрошувачка на енергија, автономија и емисија на издувни гасови. Овој процес е направен да обезбеди вредности поблиски до вредностите при реалното возење. Тој ги испитува возилата со опционална опрема и со посложени постапки на испитување и профили на возење. Прикажаните вредности се според NEDC и новиот WLTP тест за циклуси на возење. Разликата во вредностите е поради промената на начинот на испитување на возилата, а не поради намалување на перформансите.