Logo jaguar mobile
 • Jaguar F‑PACE

  Најпрактичниот спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar E‑PACE

  Целосно новиот E‑PACE е првиот компактен СУВ на Jaguar. Тој е уникатна комбинација на изглед, агилност и динамично возење.

 • Jaguar I‑PACE

  Претставување на првиот целосно електричен перформансен SUV на Jaguar.

 • Jaguar F‑TYPE

  Моќен, агилен и сосема посебен, F‑TYPE е вистински спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar XE

  Најнапредниот, најефикасниот и најпрефинетиот спортски седан на Jaguar досега.

 • Jaguar XF

  Вистински беспрекорни перформанси, апсолутно задоволство во возењето.

 • Jaguar XJ

  Драматична комбинација на убавина, луксуз и моќност.

МОДЕЛИ НА XF

Спортски перформанси на Jaguar, врвна технологија и современа мајсторска изработка во целата серија модели.

Закажете тест возење

XF PURE

Погледнете ги опциите за моделот XF PURE

ГЛАВНИ СТАНДАРДНИ КАРАКТЕРИСТИКИ*:

 • 17”-ни тркала од легура (18"-ни со V6 мотор)
 • 8”-ен екран на допир InControl
 • Фурнир во бојата Gloss Black
 • Аудио систем од 80W со 8 звучници
 • Клима уред со две зони
 • Контрола на движењето по секаква површина (ASPC) (само со автоматска трансмисија)

XF PRESTIGE

Погледнете ги опциите за моделот XF PRESTIGE

ГЛАВНИ СТАНДАРДНИ КАРАКТЕРИСТИКИ (ДОПОЛНЕНИЕ НА PURE)*:

 • Бифункционални ксенон фарови со прскалки
 • Седишта од кожата Taurus
 • Внатрешно осветлување според расположението
 • Патосници
 • Волан од мека зрнеста кожа -Заден потпирач за раце со два држачи за чаши

XF PORTFOLIO

Погледнете ги опциите за моделот XF PORTFOLIO

ГЛАВНИ СТАНДАРДНИ КАРАКТЕРИСТИКИ (ДОПОЛНЕНИЕ НА PRESTIGE)*:

 • 18”-ни тркала од легура
 • Седишта од кожата Windsor со електрично прилагодување во 10x10 насоки
 • Тапацир од кожата Windsor на горниот дел од инструмент таблата
 • Фурнир во бојата Gloss Figured Ebony

XF R-SPORT

Погледнете ги опциите за моделот R-SPORT

ГЛАВНИ СТАНДАРДНИ КАРАКТЕРИСТИКИ (ДОПОЛНЕНИЕ НА PURE)*:

 • 18”-ни тркала од легура (17”-ни со E-Performance)
 • R-Sport опрема за каросеријата вклучувајќи спортски преден одбојник, странични прагови и спојлер на капакот на багажниот простор
 • Отвори за вентилација во бојата Satin Chrome
 • Спортско потпирање**
 • Спортски седишта од техничка мрежа/кожата Taurus
 • Метални плочки на праговите и мултифункционален волан со знакот „R-Sport“

XF S

Погледнете ги опциите за моделот S

ГЛАВНИ СТАНДАРДНИ КАРАКТЕРИСТИКИ (ДОПОЛНЕНИЕ НА R-SPORT)*:

 • 19”-ни тркала од легура
 • S опрема за каросеријата вклучувајќи спортски преден одбојник, странични прагови и спојлер на капакот на багажниот простор
 • Црвени шепи на кочниците
 • Прилагодлива динамика
 • Спортски седишта од антилоп материјал/кожата Taurus со втиснат знак „S“
 • Метални плочки на праговите и мултифункционален волан со знакот „S“

СПЕЦИФИКАЦИИ

Погледнете ги деталните информации за перформансите, податоците за моторот и другите главни вредности за целата серија XF.

Спецификации

ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА

Преземета ја најновата брошура за XF за подетални информации во врска со серијата.

Преземете ја брошурата