• Jaguar F‑PACE

  Најпрактичниот спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar E‑PACE

  E‑PACE е првиот компактен СУВ на Jaguar. Тој е уникатна комбинација на изглед, агилност и динамично возење.

 • Jaguar I‑PACE

  Претставување на првиот целосно електричен перформансен SUV на Jaguar.

 • Jaguar F‑TYPE

  Моќен, агилен и сосема посебен, F‑TYPE е вистински спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar XE

  Најнапредниот, најефикасниот и најпрефинетиот спортски седан на Jaguar досега.

 • Jaguar XF

  Вистински беспрекорни перформанси, апсолутно задоволство во возењето.

 • Jaguar XJ

  Драматична комбинација на убавина, луксуз и моќност.

XE R-SPORT

Посмел и посамоуверен, XE R‑Sport го покажува својот јасно забележлив спортски карактер одвнатре и однадвор, со возбудлива мешавина на стил и агилност.

ЕМИСИЈА НА CO2 g/km

Од 126 со рачна трансмисија
Од 135 со автоматска трансмисија

ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО при комбиниран циклус l/100km

Од 4.8 со рачна трансмисија
Од 5.1 со автоматска трансмисија

XE R‑Sport го издига спортскиот карактер на XE на следното ниво. Со сигурен стил којшто ги вклучува 18-инчните тркала од легура и уникатната R‑Sport опрема за каросеријата, XE R‑Sport нуди и спортско потпирање* како дел од стандардната опрема. Со изборот на мотори можете да ја одредите спецификацијата на R‑Sport според вашиот животен стил. 

*Освен кај погон на сите тркала - AWD

Креирајте свој модел

СТИЛ НА ВНАТРЕШНОСТА

Со избор на една од трите тематски бои и некои од единаесетте фурнири и завршни обработки, можете да ја создадете вашата совршена внатрешност во XE.

НАДВОРЕШНА ОПРЕМА ЗА КАРОСЕРИЈАТА

НАДВОРЕШНА ОПРЕМА ЗА КАРОСЕРИЈАТА

Благодарејќи на уникатната надворешна опрема за каросеријата на XE R‑Sport, спортската линија на Jaguar е јасно забележлива. Тука спаѓаат предниот спортски одбојник со перки во бојата Satin Chrome, страничните прагови во боја на каросеријата, спојлерот на капакот на багажниот простор и страничните отвори за вентилација во бојата Satin Chrome со ознаката R‑Sport.

ТРКАЛА ОД 18" *

ТРКАЛА ОД 18" *

18"-ните Star тркала од легура со 5 краци го подвлекуваат моќниот изглед на XE R‑Sport.

*17”-ни тркала се стандардна опрема кај e-Performance.

СПОРТСКА ВНАТРЕШНОСТ

СПОРТСКА ВНАТРЕШНОСТ

Кабината го отсликува динамичниот карактер на XE R‑Sport со спортските седишта коишто се достапни во разни тркачки бои, како и со воланот и плочките на праговите со знакот на R‑Sport на себе. Декоративните елементи во внатрешноста се обложени со вештачка кожа Luxtec со влошки од техничка мрежа.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА XE R‑SPORT

Истражете ги спецификациите на XE R-Sport на Jaguar.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

ПЕРСОНАЛИЗИРАЈТЕ ГО XE R‑SPORT

Со помош на нашата палета од опции и додатоци, можете да го направите XE R‑Sport навистина ваш.

ИСТРАЖЕТЕ ГИ ДОДАТОЦИТЕ