• Jaguar F‑PACE

  Најпрактичниот спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar E‑PACE

  E‑PACE е првиот компактен СУВ на Jaguar. Тој е уникатна комбинација на изглед, агилност и динамично возење.

 • Jaguar I‑PACE

  Претставување на првиот целосно електричен перформансен SUV на Jaguar.

 • Jaguar F‑TYPE

  Моќен, агилен и сосема посебен, F‑TYPE е вистински спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar XE

  Најнапредниот, најефикасниот и најпрефинетиот спортски седан на Jaguar досега.

 • Jaguar XF

  Вистински беспрекорни перформанси, апсолутно задоволство во возењето.

 • Jaguar XJ

  Драматична комбинација на убавина, луксуз и моќност.

XE PURE

Суштината на XE. Најсовремена технологија, перформанси фокусирани кон возачот, чиста префинетост на Jaguar.

ЕМИСИЈА НА CO2 g/km

Од 126 со рачна трансмисија
Од 135 со автоматска трансмисија

ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО при комбиниран циклус l/100km

Од 4.8 со рачна трансмисија
Од 5.1 со автоматска трансмисија

XE Pure ги комбинира стилот на спортски седан со совршени пропорции, напредната динамика на возење, ефикасноста и перформансите. Со изборот на мотори, автоматска или рачна трансмисија и погон на задните тркала или погон на сите тркала се добива XE Pure што одговара на секаков животен стил.

Креирајте свој модел

СТИЛ НА ВНАТРЕШНОСТА

Со избор на една од трите тематски бои и некои од единаесетте фурнири и завршни обработки, можете да ја создадете вашата совршена внатрешност во XE.

ОДЛИЧЕН ДИЗАЈН

ОДЛИЧЕН ДИЗАЈН

Од извајаната хауба, па сѐ до уникатните задни крила -­ еден брз поглед кон XE Pure и знаете дека тоа може да биде само Jaguar.

ДИНАМИЧНА ШАСИЈА

ДИНАМИЧНА ШАСИЈА

XE Pure реагира со агилност и со динамика и секогаш го задржува комфорот во возењето. Софистицираните системи за потпирање, напред и назад, ја надополнуваат шасијата којашто постигнува врвна комбинација меѓу спортското и префинетото.

АЛУМИНИУМСКА КОНСТРУКЦИЈА СО МАЛА ТЕЖИНА

АЛУМИНИУМСКА КОНСТРУКЦИЈА СО МАЛА ТЕЖИНА

Штедејќи на тежина без да се компромитира издржливоста, неизмерно силната каросерија на XE Pure обезбедува многу голема крутост на торзија со што го поддржува прецизното управување. Таа се грижи да се постигне оптимална распределба на тежината од приближно 50:50. Конструкцијата со мала тежина не само што ги намалува потрошувачката на гориво и емисијата на CO2, туку значи и дека серијата XE има можност да постигне сѐ од 109g/km до максимална брзина од 250km/h.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА XE PURE

Истражете ги спецификациите на XE Pure на Jaguar.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

ПЕРСОНАЛИЗИРАЈТЕ ГО XE PURE

Со помош на нашата палета од опции и додатоци, можете да го направите XE Pure навистина ваш.

истражете ги додатоците