• Jaguar F‑PACE

  Најпрактичниот спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar E‑PACE

  E‑PACE е првиот компактен СУВ на Jaguar. Тој е уникатна комбинација на изглед, агилност и динамично возење.

 • Jaguar I‑PACE

  Претставување на првиот целосно електричен перформансен SUV на Jaguar.

 • Jaguar F‑TYPE

  Моќен, агилен и сосема посебен, F‑TYPE е вистински спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar XE

  Најнапредниот, најефикасниот и најпрефинетиот спортски седан на Jaguar досега.

 • Jaguar XF

  Вистински беспрекорни перформанси, апсолутно задоволство во возењето.

 • Jaguar XJ

  Драматична комбинација на убавина, луксуз и моќност.

XE PRESTIGE

Со уште поголем луксуз, XE Prestige создава современ простор со помош на најфините материјали и мајсторската изработка.

ЕМИСИЈА НА CO2 g/km

Од 126 со рачна трансмисија
Од 135 со автоматска трансмисија

ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО при комбиниран циклус l/100km

Од 4.8 со рачна трансмисија
Од 5.1 со автоматска трансмисија

XE Prestige става голем акцент на модерниот луксуз. Седиштата од зрнеста кожа и декоративните површини во внатрешноста од полиран алуминиум го изразуваат современиот карактер на автомобилот и грижливото внимание кон деталите. Со изборот на мотори и трансмисии, погонот на задните тркала или погонот на сите тркала, и лепезата од дополнителни опции, можете да креирате еден XE Prestige што е токму за вас.

Креирајте свој модел

СТИЛ НА ВНАТРЕШНОСТА

Со избор на една од трите тематски бои и некои од единаесетте фурнири и завршни обработки, можете да ја создадете вашата совршена внатрешност во XE.

СЕДИШТА ОД ЗРНЕСТА КОЖА

СЕДИШТА ОД ЗРНЕСТА КОЖА

Седиштата од зрнеста кожа во XE Prestige се карактеризираат со рачно прилагодување во 8x8 насоки со електрично навалување како дел од стандардната опрема.

КОНТРАСТНО ПОРАБУВАЊЕ

КОНТРАСТНО ПОРАБУВАЊЕ

Квалитетот на Jaguar и врвната мајсторска изработка се во срцето на XE Prestige. Двојното порабување дава издржливост, а контрастните шевови може да се комбинираат со кожните седишта и полиците на вратите.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА XE PRESTIGE

Истражете ги спецификациите на XE Prestige на Jaguar.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

ПЕРСОНАЛИЗИРАЈТЕ ГО XE PRESTIGE

Со помош на нашата палета од опции и додатоци, можете да го направите XE Prestige навистина ваш.

истражете ги додатоците