• Jaguar F‑PACE

  Најпрактичниот спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar E‑PACE

  E‑PACE е првиот компактен СУВ на Jaguar. Тој е уникатна комбинација на изглед, агилност и динамично возење.

 • Jaguar I‑PACE

  Претставување на првиот целосно електричен перформансен SUV на Jaguar.

 • Jaguar F‑TYPE

  Моќен, агилен и сосема посебен, F‑TYPE е вистински спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar XE

  Најнапредниот, најефикасниот и најпрефинетиот спортски седан на Jaguar досега.

 • Jaguar XF

  Вистински беспрекорни перформанси, апсолутно задоволство во возењето.

 • Jaguar XJ

  Драматична комбинација на убавина, луксуз и моќност.

СЕРИЈА НА МОДЕЛИ XE

Луксузен или спортски стил, ефикасност или перформанси ‐ секој модел става различен акцент на уникатните квалитети на Jaguar во XE. Погледнете ја серијата модели и одлучете кој модел на XE е вистинскиот за вас.

XE PURE

Суштината на XE - перформанси фокусирани кон возачот, со легендарната префинетост на Jaguar.

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ:

 • 17"-ни тркала од легура
 • Седишта од првокласен мебел штоф (рачно прилагодување во 8 насоки)
 • Декоративни завршни елементи во бојата Gloss Black
 • Волан од мека зрнеста кожа
 • Контрола на движењето по секаква површина-ASPC (само со автоматска трансмисија)
 • Првокласни подни простирки
 • Метални плочки на праговите со натпис Jaguar
 • Внатрешен ретровизор со автоматско придушување
 • Блескави метални педали

XE PRESTIGE

За дополнителен луксуз, со внатрешност прекрасно изработена од најфините материјали.

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ (ДОПОЛНЕНИЕ НА PURE):

 • Седишта од зрнеста кожа
 • Заден потпирач за раце со два држачи за чаши
 • Декоративни завршни елементи од полиран алуминиум во бојата Dark Satin
 • Спортски волан од мека зрнеста кожа
 • Амбиентно внатрешно осветлување

XE PORTFOLIO

Кулминација од луксуз во XE, со елеганција и софистицираност во своето срце.

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ (ДОПОЛНЕНИЕ НА PRESTIGE):

 • 18"-ни „Style 6006“ тркала од легура со 6 краци*
 • Седишта од перфорирана кожа Windsor (електрично прилагодување во 10 насоки)
 • Декоративни завршни елементи од релјефен алуминиум
 • Прскалки на фаровите
 • Бифункционални ксенон фарови

XE R-SPORT

Самоуверен спортски стил, со спортски декоративни елементи на надворешноста и спортски седишта со прилагодување во осум насоки.

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ (ДОПОЛНЕНИЕ НА PURE):

 • 18”-ни „Style 5030“ тркала од легура со 5 краци*
 • Седишта Sport од вештачка кожа Luxtec и техничка мрежа (рачно прилагодување во 8 насоки)
 • Волан од мека зрнеста кожа со знакот R-Sport
 • Украсна маска со црна решетка и со порабување во бојата Satin Chrome
 • Декоративни завршни елементи од гравиран алуминиум
 • R-Sport опрема за каросеријата – R-Sport преден одбојник, издадени странични прагови во боја на каросеријата, странични отвори за вентилација во бојата Satin Chrome со знакот R-Sport на себе и спојлер на капакот на багажниот простор

XE LANDMARK EDITION

Самоуверен спортски стил, со спортски декоративни елементи на надворешноста и спортски седишта со прилагодување во осум насоки.

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ (ДОПОЛНЕНИЕ НА PURE):

 • 18"-ни „Style 1049“ тркала од легура со 10 двојни краци. Ексклузивни за моделот XE Landmark Edition
 • Спортски преден одбојник, странични прагови во боја на каросеријата и спојлер на капакот на багажниот простор
 • Рабовите на страничните прозорци, порабувањето на украсната маска и куќиштата на ретровизорите се во бојата Gloss Black
 • Надворешните странични отвори за вентилација се во бојата Gloss Black со знакот Landmark на себе
 • Седишта Sport од перфорирана зрнеста кожа
 • Плочки на праговите со знакот Landmark на себе

XE 300 SPORT

Самоуверен спортски стил, со спортски декоративни елементи на надворешноста и спортски седишта со прилагодување во осум насоки.

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ (ДОПОЛНЕНИЕ НА PURE):

 • 18"-ни „Style 5030“ тркала од легура со 5 краци*
 • Седишта Sport од вештачка кожа Luxtec и техничка мрежа (рачно прилагодување во 8 насоки)
 • Волан од мека зрнеста кожа со знакот R-Sport
 • Украсна маска со црна решетка и со порабување во бојата Satin Chrome
 • Декоративни завршни елементи од гравиран алуминиум
 • R-Sport опрема за каросеријата - R-Sport преден одбојник, издадени странични прагови во боја на каросеријата, странични отвори за вентилација во бојата Satin Chrome со знакот R-Sport на себе и спојлер на капакот на багажниот простор

XE S

Чисти спортски перформанси со неверојатниот 3.0-литарски V6 380PS мотор со компресор.

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ (ДОПОЛНЕНИЕ НА R-SPORT):

 • 18”-ни „Style 5029“ тркала од легура со 5 двојни краци
 • Седишта Sport од зрнеста кожа и од антилоп материјал со влошки од антилоп материјал и контрастни шевови (електрично прилагодување во 10 насоки)
 • Волан од мека зрнеста кожа со знакот S
 • Украсна маска со црна решетка и со порабување во бојата Satin Chrome
 • Декоративни завршни елементи од мрежест алуминиум

ЦЕНИ И СПЕЦИФИКАЦИИ

Погледнете ги деталните информации за перформансите, податоците за моторите, цените на моделите и другите главни вредности за целата серија на XE.

Погледнете ги спецификациите

БРОШУРА ЗА XE

За подетални информации во врска со серијата модели Jaguar XE, преземета ја најновата брошура за XE.

Преземете ја брошурата

* 17”-ни „Style 1016“ со 15 краци се стандардна опрема со моторот со моќност од 120kW.