• Jaguar F‑PACE

  Најпрактичниот спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar E‑PACE

  E‑PACE е првиот компактен СУВ на Jaguar. Тој е уникатна комбинација на изглед, агилност и динамично возење.

 • Jaguar I‑PACE

  Претставување на првиот целосно електричен перформансен SUV на Jaguar.

 • Jaguar F‑TYPE

  Моќен, агилен и сосема посебен, F‑TYPE е вистински спортски автомобил на Jaguar.

 • Jaguar XE

  Најнапредниот, најефикасниот и најпрефинетиот спортски седан на Jaguar досега.

 • Jaguar XF

  Вистински беспрекорни перформанси, апсолутно задоволство во возењето.

 • Jaguar XJ

  Драматична комбинација на убавина, луксуз и моќност.

ПЕРФОРМАНСИ НА ВОЗЕЊЕ

Соединувајќи ги најновите иновации, технологии и дизајнот на Jaguar - XE го поврзува возачот со автомобилот, автомобилот со патот.

КОМФОР И ДИНАМИКА

XE реагира со агилност и со динамика и секогаш го задржува комфорот во возењето - тоа е уникатната рамнотежа којашто го прави вистински Jaguar. А сега, со опцијата Погон на сите тркала со Интелигентна динамика на погонот, XE нуди уште поголема способност во предизвикувачките ситуации на патот.

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
image 1 image2

АЛУМИНИУМСКА КОНСТРУКЦИЈА СО МАЛА ТЕЖИНА

Штедејќи на тежина без да се компромитира издржливоста, неизмерно силната алуминиумска каросерија со мала тежина на XE се грижи да се постигне оптимална распределба на тежината од приближно 50:50. Конструкцијата со мала тежина не само што ги намалува потрошувачката на гориво и емисијата на CO2, туку значи и дека серијата XE има можност да постигне сѐ од 106g/km до максимална брзина од 250km/h.

НАСОЧУВАЊЕ НА ВРТЕЖНИОТ МОМЕНТ

НАСОЧУВАЊЕ НА ВРТЕЖНИОТ МОМЕНТ

XE’s Torque Vectoring by Braking maximises control through even the tightest corners. Providing controlled independent braking on the individual inside front and rear wheels, the system delivers outstanding sports car-like agility and added driver confidence.

ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ

Возилата што се прикажани во филмската содржина на оваа веб-локација може да не се точните претставници на најновите обновувања и надградби. Ве молиме обратете се до вашиот локален продавач на Jaguar за да ги добиете најновите спецификации.

AWD И ИНТЕЛИГЕНТНА ДИНАМИКА НА ПОГОНОТ

Системот Погон на сите тркала (AWD) на Jaguar XE нуди помирно, побезбедно движење по секакви површини. Во срцето на системот е компактна трансфер кутија, којашто има екстремно брза реакција, со вградениот софтвер Интелигентна динамика на погонот (IDD). Ексклузивно развиен од Jaguar, уникатниот софтвер IDD се карактеризира со софистицирани алгоритми за да може интелигентно да реагира на условите на патот. Системот работи со предвидување а има и брза реакција, се грижи да не ја изгубите тракцијата наместо да работи за да ја добиете повторно.

СИСТЕМ ЗА ПРИЛАГОДУВАЊЕ КОН ПОВРШИНАТА (AdSR)

СИСТЕМ ЗА ПРИЛАГОДУВАЊЕ КОН ПОВРШИНАТА (AdSR)

Системот Прилагодување кон површината (AdSR) ги препознава разликите помеѓу површините за да го искористи максимално расположивиот зафат на тркалата со површината во лоши временски услови и на тежок терен.*

*AdSR е опционална карактеристика кај возилата со погон на сите тркала опремени со системите Прилагодлива динамика и Динамика којашто може да се конфигурира.

КОНТРОЛА НА ДВИЖЕЊЕТО ПО СЕКАКВА ПОВРШИНА (ASPC)

Уникатен во оваа класа на автомобили, системот Контрола на движењето по секаква површина (ASPC) на XE се грижи за дополнителна сигурност во лизгави услови. Системот ASPC е контрола на мала патна брзина и се грижи XE да се справи со ситуациите со мала тракција, без оглед на временските услови - овозможувајќи ви да се концентрирате на управувањето*.

Уникатен во оваа класа на автомобили, системот Контрола на движењето по секаква површина (ASPC) на XE се грижи за дополнителна сигурност во лизгави услови. Системот ASPC е контрола на мала патна брзина и се грижи XE да се справи со ситуациите со мала тракција, без оглед на временските услови - овозможувајќи ви да се концентрирате на управувањето*.

ВДАХНОВЕНО ПОТПИРАЊЕ

Софистицираните системи за предното и задното потпирање на XE ја надополнуваат шасијата којашто постигнува врвна комбинација меѓу спортското и префинетото. Напредните технологии за амортизери - и пасивни и прилагодливи - го унапредуваат квалитетот на возењето и го зголемуваат просторот на динамични можности на XE. Контролата на потпирањето, неговата агилност и реакцијата му даваат на XE дух на спортски автомобил.

Возилата што се прикажани во филмската содржина на оваа веб-локација може да не се точните претставници на најновите обновувања и надградби. Ве молиме обратете се до вашиот локален продавач на Jaguar за да ги добиете најновите спецификации.

Повеќе
Возилата што се прикажани во филмската содржина на оваа веб-локација може да не се точните претставници на најновите обновувања и надградби. Ве молиме обратете се до вашиот локален продавач на Jaguar за да ги добиете најновите спецификации.

НАПРЕДНА ДИНАМИКА НА ВОЗЕЊЕ

Динамичкиот режим го оживува спортскиот карактер на XE. Со овој режим се добива поостра реакција на гаста, потврдо управување и побрза промена на степените на пренос, а промената се изведува на повисок број на вртежи на моторот.

Возилата што се прикажани во филмската содржина на оваа веб-локација може да не се точните претставници на најновите обновувања и надградби. Ве молиме обратете се до вашиот локален продавач на Jaguar за да ги добиете најновите спецификации.

JAGUARDRIVE CONTROL

JaguarDrive Control ви овозможува да изберете Нормален, Еко, Динамичен или режимот Дожд Мраз Снег, и секој од нив суптилно го менува мапирањето на управувањето и гаста. Еко режимот го поддржува штедливото возење додека динамичниот режим ја заострува реакцијата на гаста и го зголемува чувството за тежина на управувањето. Преку избирање на режимот Дожд Мраз Снег, системот автоматски го придушува забрзувањето и нанесува постепено зголемување на тракцијата во лизгави услови.

Возилата што се прикажани во филмската содржина на оваа веб-локација може да не се точните претставници на најновите обновувања и надградби. Ве молиме обратете се до вашиот локален продавач на Jaguar за да ги добиете најновите спецификации.

Play

ЕЛЕКТРИЧЕН СЕРВО УПРАВУВАЧ (EPAS)

Овозможувајќи ви фина контрола при големи брзини и целосна помош кај маневрирањата при мали брзини, системот Електричен серво управувач (EPAS) кај XE нуди извонредна повратна информација и моментна помош при управувањето. А активен е само по барање - штедејќи ја моќноста за таму кадешто навистина ќе ви треба, а го штеди и горивото. 

Возилата што се прикажани во филмската содржина на оваа веб-локација може да не се точните претставници на најновите обновувања и надградби. Ве молиме обратете се до вашиот локален продавач на Jaguar за да ги добиете најновите спецификации.

Play

Серијата XE ги комбинира перформансите, напредната технологија и уникатниот дизајн, сето тоа поткрепено со алуминиумската конструкција со мала тежина. Создајте го вашиот совршен XE со помош на нашиот конфигуратор.

Креирајте свој модел